Balm Tasneem Naturel Mengatasi Masalah Bayi & Anak Kecil

19 ulasan:

Assalamualaikum 

Sejak dua menjak ni wall fb dan insta aku di penuhi dengan viral satu produk ni , jap-jap orang ni share , jap-jap orang tu share .. aku takkan nak tengok aje ? mana boleh tengok aje nak jugak cuba sebab bila baca kegunaannya sangat sesuai untuk Rayyan dan jugak diri aku sendiri ..

Balm Tasneem Naturel | Balm ni dapat mengatasi masalah-masalah yang ada pada bayi dan jugak anak kecil .. korang tahu lah kan bila jadi mak-mak ni anak meragam sikit pun dah susah hati , kembung perut ke dia , selsema atau demam ke ~ hurmm bila anak susah tido pun buat kan aku menggelabah weh .. ye lah sebab kita tak tahu apa yang anak kita rasa , cuma dapat kesan melalui rengekan atau gerak geri diorang



Ok buat pengetahuan korang , Balm Tasneem Naturel ni adalah produk yang berasaskan bahan semulajadi dan 100% pati minyak (Essential Oil) , bagus tau aku suka mengamalkan produk yang memang tiada bahan kimia , lebih-lebih lagi untuk bayi .. masa Rayyan bayi dulu balm ni tak viral lagi kot sebab tu aku baru jumpa sekarang .. oh nooo ruginya ! tapi takpe sebab balm ni bukan untuk bayi je , seluruh keluarga boleh guna okey ! 

The best thing yang aku suka adalah dalam satu set Balm Tasneem Naturel ni dia ada 4 fungsi tertentu (4 jenis balm) , jadi setiap balm ni mewakili setiap fungsi untuk bayi .. contoh bayi korang susah tido , kembung perut , tantrum mahupun selsema atau batuk dah khas dah setiap balm tu untuk masalah yang di hadapi oleh bayi .. 

  • Coughflu Time 


Membantu mengurangkan selsema dan cairkan kahak 
Membantu melegakan asma 
Mengurangkan suhu ketika demam 
Susah bernafas ketika selsema 

Cara guna - Sapukan pada hidung , tekak , tulang belakang , tapak kaki dan dada 


  • Sleep Time 


Membantu anak supaya tidur lebih lena 
Membantu anak bangun dalam keadaan ceria
Membaiki kualiti tidur 
Orang dewasa yang tidur tidak teratur 

Cara guna : Sapukan pada tulang belakang , tapak kaki , nadi belakang telinga , serta pergelangan tangan 


  • Calm Time 


Memberikan keselesaan kepada bayi 
Mengurangkan keletihan dan tekanan 
Membantu anak lebih tenang 
Untuk anak yang suka menangis dan kurang fokus , kuat meragam dan tantrum 

Cara guna : Sapukan pada tulang belakang , tapak kaki , nadi belakang telinga , serta pergelangan tangan 


  • Tummy Time 


Membuang angin dalam perut 
Membantu melegakan perut sebu dan kembung 
Sesuai untuk anak yang sukar buang air besar / sembelit 
Untuk orang dewasa yang mengalami cirit birit 

Cara guna : Sapu pada perut dan tapak kaki 




Rayyan Serasi dengan Balm Tasneem Naturel 

Rayyan jenis dia memang suka makan ubat , tapi part letak minyak angin di perut atau pun hidung dia , memang mendatangkan ketidakselesaan pada dia .. sebab bila selsema aku selalu jugak sapu minyak angin sebab siksa tengok dia tak boleh nak bernafas wei , belum part nak sedut hingus lagi ~ memang perang dunia huh ! 

Tapi bila apply balm ni pada Rayyan , dia tak lari menyorok dah sebab bau dia wangi sangat tak berangin yang membuatkan dia selesa .. bau balm ni wangi bukan macam minyak wangi tau tapi lebih kearah bauan yang menenangkan , orang kita akan buat kita rasa cool dan terbuai-buai dalam bauan tu haaa , 



Sejak dapat balm ni , aku selalu apply Calm Time Balm sebab dia ni suka sangat merengek dan kadang tantrum jugak lah .. ishh geram jeee hoiii .. nasib baik anak sendiri haha so sapu sikit di tulang belakang dan tapak kaki dia .. masa apply memang duk diam je sebab seronok kena urut dan bau pun best .. mungkin dia dah mula rasa selesa dan suka dengan balm ni 


Tekstur pun tak melekit dan cepat je meresap dalam kulit .. series best weh .. waktu malam pula  aku apply Sleep Time Balm sebab dia ada masalah kuat mengigau , kejap-kejap nangis , boleh di katakan setiap malam dia akan merengek bangun cari aku , so tidur dia macam terganggu .. hope lepas ni tido dia lebih lena..


Mana nak dapatkan Balm Tasneem Naturel ?


TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR
HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)


19 ulasan:

  1. Ya Allah ! kitorg sekeluarga pun dah jatuh cinta dengan TASNEEM NATUREL ni :) :)

    BalasPadam
  2. Geram pulak tgk muke si kecik nipegang calm time tu..hehehe... nice packaging kan. Budak2 mesti suka

    BalasPadam
  3. Kalau balm biasanya panas dan tak sesuai untuk budak kecik kan. Yang ni nampak ok sebab mmg untuk budak.. Boleh lah try jugak nanti.

    BalasPadam
  4. besnye wangi. bekas pn comey. hehehe

    BalasPadam
  5. Mesti lega rayyan lepas kena balm dari tasneem ni kan..

    BalasPadam
  6. Bila guna bahan semula jadi, seronok nak pakaikan sis..

    BalasPadam
  7. Anak buah pun guna..best product ni..=)

    BalasPadam
  8. produk terbaik untuk seisi keluarga harus la ada dalam seiap rumah ni

    BalasPadam
  9. Bagus balm tasneem ni.. Didatangkan dalam 4 jenis dengan fungsi yang berbeza beza.. Elok kalau ada dlm simpanan setiap parents yang ada bayi..

    BalasPadam
  10. bagus balm2 ni, anak selesa, mesti seronok dia nanti!

    BalasPadam
  11. tak rasa lagi. nk 1 pleasehahaa

    BalasPadam
  12. Bukan si kecil je yang sesuai, kita yang dewasa pun boleh pakai. Tu yang best.

    BalasPadam
  13. yang calm and sleep tu sentiasa ada dalam hanbeg bawa pi mana2 kot2 anak tantrum hahahahha

    BalasPadam
  14. bau dia sedap sangat, menenangkan rasanya untuk anak kecil

    BalasPadam
  15. Memang dah semakin dikenali balm tasneem ni

    BalasPadam
  16. Sejak tengok kat IG Qaseh akak memang dah berkenan dengan balm ni, nak beli jugak untuk Aiyra jugak.

    BalasPadam
  17. waaa..boleh bantu improve kualiti tidur untuk anak dan juga dewasa..bagus balm ni

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com