Althea | Unboxing Makeup Haul !

16 ulasan:


Annyoung hamshimnika ! acah-acah korea pulak dah , yeahh hari tu aku ada buat entry tentang Althea Raya Giveaway Festival , lepas tu terus shopping laju-laju sebab risau hadiah free habis , dasar gelojoh ! haha bukan apa weh , Althea ni memang laku keras barang-barang dia , kalau lambat sesaat , nyesal tiada guna .. 


Kali ni aku shopping barang makeup lah pulak , makin ke arah tua ni makin nak cantik-cantik , sebab tempoh hari dah borong segala jenis skincare yang ada , boleh baca kat link ni haaa  Pore Care Box Althea , memang betul-betul best lah Althea ni , apa yang aku shopping ? baca la lagi tau awak-awak , mana tau berkenan jugak ..

koleksi baru , Box warna Mint Green ! selama ni dah ada 3 kotak pink  , tapi kemek sikit kotak kita ni haa , abg posmen campak-campak eh -_- tapi takpe masih lagi cun !


hitung-hitung semua aku shopping 10 barang , eh satu barang tu adalah preeeeee ! tq Althea bagi free gift kalau beli lebih bujet iols , semua ni hanya RM149 murah kan dan sebenarnya terkejut jugak aku ingatkan tak sempat sampai sebelum raya tapi alhamdulillah dapat awal , so aku order 9 Jun ,parcel tiba 17 Jun .. lebih kurang seminggu je ..thorbaik ! so mai nak tunjuk satu-satu apa yang dah tershopping 


  • Witch's Pouch Love Me Blusher


 aku pilih kod 01 - highlighter .. sebab highlighter terdahulu dah pecah kena baling dengan anak ! sabar je lah kan .. Umi nak cantik-cantik pun jeles :p

siap ada berus lagi , lembut sangat brush dia (wool brush)

  • Witch's Pouch Shadow For Eyes 

Masih lagi brand yang sama , kali ni aku pilih eyeshadow , sebenarnya tak pandai sangat pakai eyeshadow ni tapi tengok tutorial nampak senang je ! benda boleh belajar kan .. 
aku pilih kod SD-5 Glam Brown 

Colour dia cantik amat tau , dan ada glitter-glitter gitu .. 

  • Abbamart - For Your Eyes , Brightner & Primer 

tertarik dengan packaging yang ni , lagi pun tak pernah ada primer untuk mata , so mudah je sebab boleh guna dua fungsi , primer tu untuk mekap base mata sebelum apply eyeshadow , so eyeshadow lebih tahan lama ~

Brightner pulak untuk cover dark circle kat bawah mata , almaklum lah sejak jadi mak dan blogger ni tak pernah dapat tido yang cukup haha bertabahlah .. then boleh jugak apply di kawasan2 yang nampak kusam dan gelap ! 

  • It's My Lip Crayon / Lip Balm


First time beli yang jenis crayon ni , warna dia cantik bila apply di bibir , ke arah warna nude tapi lebih menyerlah haa gituh , tak sempat lagi nak selfie try satu-satu secara official haha , lebih cun bila apply lip tint sikit .. tak over dan nampak natural

Suka gila warna dia , memang nampak natural , yeahhh nak kumpul lagi lah tp kod lain pulak ..


  • Y.E.T - Do It Chu Lipstick

kemain lagi sexy tau , semoga suami pun tergoda bila aku pakai lipstick ni haha 

Comel je ! aku mudah terpengaruh dengan benda-benda comel tau .. 

Yang ni aku pilih kod 06 - Nude Slip , lipstick ni bukan jenis matte tau dan ianya 4 dalam 1 , Lip Balm + Tint + Lip Gloss + Lipstick 

  • Witch's Poutch - Easy Drawing Gel Eyebrow 

Raya kali ni harapnya kening aku on fleek lah ! baru hijabista haha tapi sampai lani tak pandai lagi lukis kening weh , masih lagi praktis dan praktis hingga jadi ! 

Kali ni aku pilih jenis gel dan warna dark brown , sebelum ni guna yang jenis pensil je , kot lah guna gel ni lagi mengancam kening aku haha , dan berus dia pun not bad ,, senang nak bentuk .. 

  • The Style - 4d Mascara 

Ni kali kedua aku beli mascara ni kat Althea , sebelum ni dah nak habis so kena topup awal-awal .. kalau kening dah on fleek , bulu mata mesti lah macam Che Ta ! ahaks .. 
  • Mineral 100 Tone Up Sun Powder 

Yang ni powder dengan spf50 , selama ni duk asyik pakai bedak baby je kesian kat baby , so aku beli bedak ni plak .. untuk mekap lebih tahan lama dan muka tak berminyak

  • Tony Moly Tint 


Aku suka pakai gincu and then lip tint , sebav bahagian dalam bibir tu kan gincu cepat je hilang so apply liptint ni kekal warna dan nampak berseri gituh ..

Ni colour dia .. 

  • Macaroon Cream Filling Cheek - Free Gift From Althea ! 
Yeyyy last sekali dapat free gift dari Althea sempena giveaway raya festival .. ada banyak gift lain tp this one pilihan aku .. 


Nampak sedap je kan , tapi yang pasti ni bukan makanan .. yang ni sebenarnya blusher la uols ... Wangi sangat bau dia , then ada glitter-,glitter sikit so bila apply kat muka nampak merelip sikit haaaa .. sebijik orang korea hihihi


Tq Althea yang sentiasa bagi servis terbaik dan produk-produk yang ada di Althea memang tip top dan best gila .. yang pasti murah2 sangat tapi berbaloi ! 


MORE INFO : 


16 ulasan:

  1. Akk pun dah dapat.... Kali ni memborong masker... Best gile! 😍😍😍

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masker dia best , sebelum tido smpai lupa nak buang

      Padam
  2. Bnyak gak barangan ni. Hahaha .. mmg althea bg murah weihhh

    BalasPadam
  3. Cerita makeup pun saya baca.

    Selamat hari raya.

    BalasPadam
  4. hehehe sama dapat jugak.. memacam beli ritu..

    Selamat Hari Raya.. ;)

    Jemput singgah ke blog MamaJue

    BalasPadam
  5. fuhh..bini gua mesti suka benda-benda macam nih.

    BalasPadam
  6. Nampak menarik. Boleh lah cuba nanti ^_^

    BalasPadam
  7. macaron tu comellll silap2 gi kekoh kang aahahaha

    BalasPadam
  8. OMG ! so cute semua barang make up.

    BalasPadam
  9. Suka barang mekap even x pandai sangat nak apply pun.. hehehe

    BalasPadam
  10. wahhh bestnya tgk barang makeup dia... comey2..

    yanieyusuf.com

    BalasPadam
  11. Waaahh, best2 brg dia. Kakfiza nak beli tapi tggu bila dh lepas semua kemalasan ni. termasuk kemalasan nk mekap. Sebab duk usha makeup kat althea ni.hikhik

    BalasPadam
  12. waaa.banyaknye shopping makeup..

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com