Ramadhan 1 | Oh Perempuan !

3 ulasan:
Selamat tengah malam my readers , di sebab kan mata masih lagi cerah benderang , aku terus bukak laptop dan jari-jari mula menari di atas papan keyboard .. di temani dengan secangkir kopi bersama roti kosong.. semoga setiap malam ada masa untuk mencoretkan journal of Ramadhan sehingga penghujungnya  .. InshaaAllah .

Alhamdulillah Ramadhan pertama kian berlalu , tapi bagi setiap perempuan pasti ada suatu saat kegeraman tu datang tiba-tiba .. bila mana dia terlalu excited untuk meraikan bulan Ramadhan , tapi di hari pertama lagi dia tewas dengan sesuatu yang selalu datang dengan tiba-tiba .. yang akhirnya membuatkan dia menangis ..

Tapi itulah unik nya perempuan , Allah dah cipta sebaik-baik .. its ok girl ! ganti puasa macam selalu .ek eleh macam tak biasa .. cool down beb , ada lagi 23 hari jika di tolak 7 hari haha mereput lah diri sendiri ..


Sayang  , jangan pernah merasa sedih dengan apa yang di kurniakan kepada kita walaupun kadang-kadang kita tak ingin ia datang pada masa yang kita tidak inginkan .. jangan bersedih hingga kita terlupa siapa yang mengaturkan , hati-hati dengan percakapan kita sendiri sayang , kitaran haid itu adalah sebahagiaan dari ciptaan Allah , jangan bersedih dan menyatakan sesuatu yang melampau , sehingga mempertikaikan apa yang berlaku , cukup dengan redha dan menganggap ia dengan penuh hikmah :)

Amalan Wanita Haid / Nifas di bulan Ramadhan 

So berlalu sudah untuk hari pertama , hari ni aku melepek je sebenarnya dari pagi , sakit kepala teruk menyerang .. sebenarnya dari semalam lagi tapi tahan sebab ubat dah habis .. sorry my husband , terpaksa masak sendiri hari ni untuk berbuka .. inshaaAllah esok isteri mu akan memasak untuk diri mu ok .. now dah ok sikit dah kepala .. alhamdulillah .. ! so perempuan kat luar sana dont be so sad sangat lah ok .. i feel u but its ok .. chill hehehehe

Hati berbicara :
Apa akan ku coretkan pada Ramadhan ke dua agak2 .. hurmm see u tomorrow ! tq sudi membaca :p 

3 ulasan:

  1. Kebiasaan untuk kita wanita. Bak kata kakros, Allah sayang lebih. Heheh takpe, nanti ganti ya :) baru 7hari. Ibu2 yg bersalin, ada dpt sebulan hehe. Bertabahlah jadi perempuan syukur nikmat Allah :)

    BalasPadam
  2. ma kata pompuan period masak tuk orang berbuka,pahala sama dengan orang berpuasa.

    BalasPadam
  3. hahaha... aduh . naseb baik tk pernmah lagi hahaha

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com