SweetCherry Stroller Sale di Aeonn Mall KB | Perlu ke ada stroller baby ?

Assalamualaikum ...

Cerita tentang bayi ni , kena fikir segala keperluan dia , kalau ikutkan orang dulu-dulu mana ada stroller , carrier bagai ni kan .. mak ayah kita dulu pakai kain sarung je jadikan Carrier tapi kita sekarang mengikut zaman .. jadi perlu ke tak stroller untuk baby ? sebenarnya keperluan bayi semua ni ikut atas kehendak ibu bapa la , kalau bagi korang yang tak selalu berjalan-jalan atau pun keluar rumah sangat , rasanya tak begitu perlu tapi bagi aku sangat perlu , sebab tak larat nak dukung Ayyan haha , dan suka sangat pergi shopping mall dan kaki jalan ni , dengan berat 6 kilo lebih memang lenguh jugak la nak dukung Ayyan je , tambah-tambah Ayyan bila keluar asyik tidur je ..

Alkisahnya , bila mengandung kan Ayyan dan sibuk cari keperluan newborn , stroller memang tiada dalam list , sebab beli lah yang penting-penting dulu , boleh save bujet lagi kat situ , newborn tak perlukan lagi stroller ok , dalam pantang kena duduk rumah diam-diam haha .. dan sebenarnya tak terfikir pun lagi nak belikan Ayyan stroller cuma hari tu bila keluar bawak Ayyan dari kepompong haha haaa baru tahu betapa sakit nye lengan aku dukung Ayyan , dah la Umi ni kurus kering kan , jadi terus survey stroller , orang kata brand SWEET CHERRY ni brand bagus , kebetulan hari tu ada sale untuk brand SWEET CHERRY BEBEDUE STROLLER , masa tu Ayyan dah mengamuk nak tido kot , jadi amek je la brand ni .. tambah2 ada sale dari RM300 lebih , sale hanya RM187 ..

Stroller ni biasa je bukan luar biasa yang boleh bertukar jadi transformer haha yang kain net tu membolehkan ibu bapa intai baby tengah buat apa dalam tu haaa

jika tengah panas , kain net jarang tadi boleh tutup dan boleh je simpan barang-barangkat bawah stroller 

Bila dah lipat jadi kecik macamni , muat je bonet kereta 
Alhamdulillah rezeki anak , terus umi rasmikan stroller baru Ayyan ni ,nasib baik Ayyan nak je duduk dalam tu ,kalau taknak meraung jugak kat situ hihi , muka seronok je kena tolak .. bagi aku stroller ni ok dah bagi Ayyan , kalau nak bg lembut kena beli tilam stroller yang comel-comel tu , tapi kalau tak beli pun Ayyan selesa je cuma kena ada bantal la bagi dia tidur nyenyak sikit 





Ayyan siap lambai-lambai lagi , thanx you Umi and Dedi


Hati berbicara :

Survey-survey dekat lazada ngan gemfive harga RM399 , fuhh separuh harga jugak dapat :)
lepas ni kena cari Carrier pulak .. Stroller tak boleh masuk hutan hehehehe , Carrier brand apa ye ??


oh ye aku tak sure pulak sale kat Aeonn Mall tu sampai bila , dia ada bagi tarikh tapi dah lupeee , try survey2 kat Aeonn Mall lain mesti ada jugak sale kan ? tapi tak sure lah 





3 comments

  1. boleh tahan jugak ye harganya..akak pun pakai brand ni jugak

    ReplyDelete
  2. saya pun ada belikan stroller untuk anak pertama tapi rasa macam leceh sikit nak bawak pi mana2..bila anak kedua dah x pakai langsung dah..husband lg rela dukung anak dari kena punggah stroller..

    ReplyDelete
  3. nad baru beli carrie baby..belum terfikir nak beli stroller ni

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..