Baby Ayyan ajak Umi bersenam | 2 Month

2 ulasan:
Assalamualaikum , 

Yeyyy alhamdulillah baby ayyan dah dua bulan lebih dah ~ yahooooo yabeedaa beduu anak umi dah dewasa , eh belum lagi umi tak puas lagi nak tengok kecomelan ayyan zaman kecik-kecik ni haaa , alkisah hari tu pergi klinik untuk checkup 2 bulan , so far baby ayyan ni sado orangnya hingga tangisan dia tu boleh dengar satu dunia bila kena inject , haaa memang nampak sado kat situ haha , graf berat badan dia pun makin naik bulan makin naik , setakat 2 bulan ni berat ayyan dah 5.3 kg , 19 april nanti checkup untuk 3 bulan plak .. agak-agak naik tak berat anak umi ni , sebab kadang-kadang angkat dia macam berat , tapi kadang-kadang macam ringan plak , adakah ini di namakan sindrom mak-mak ? haha pape je lah cuma harap sihat-sihat je sokmo

Baby ayyan ni umi tengok pagi-pagi bangun tido je mesti mood dia sangat lah hepy sampaikan menghappykan umi sekali , haha then sekarang ni memang suka la duk membebel sorang-sorang , bebel tu takpela lagi kan , ada satu jenis pulak suka berdiri n melangkah , adohaaaaa awak ingat awak dah kukuh sangat ke nak berjalan tu , kang umi lepas ada yang tertonggeng haha ..setakat dua bulan ni so far takde la perangai ayyan yang mencabar kesabaran umi , bangun tido pun mood hepy macam dapa kawen dengan nealofa gitu ,  dan pagi-pagi mesti ajak umi bersenam , tengokla gambar kat bawah ni haaa macam-macam aksi ade .. hehehe tapi suka je umi tengok , layan je laa haa sambil snap-snap-snap penuh memory ifon 5s umi , perlu ke nak mention iphone 5s tuh , sukahati haku  ~ 


aksi-aksi baby ayyan pagi tadi ~ kemain ,dah la warna baju sama ngan cadar pinky2 ~ macam buat baju dengan kain lebih cadar pulak haha sedey ~ 


pagi-pagi lepas bangun tido je , bagi umi senyuman .. tq syg ~ love u so much , umi pun bagi senyuman jugak tadi tapi tak tahu la ayyan suka tak sebab macam takde respon je haha .. sabo je la kan ~ 

hati berbicara :


betullah kan orang kata , bila ada masalah , bila rasa stress atau penat pandang je muka anak kita , pandang waktu dia tido , pandang waktu dia senyuma , pandang se pandang pandangnya lah haa automatik rasa sejuk hati , senyum sendiri .. sebab anak syurga ni takde masalahlagi dalam hidup dia , so bila kita pandang kita pun rasa sejuk dengan keletah dia .. hehe btw umi rindu dedi , eh baby ayyan rindu sangat kat dedi ni haa ~ lagi dua hari ye nanti kite jalan-jalan sampai lebam , seperti sebuah keluarga yang sempurna :)





2 ulasan:

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com