Beza Suka dan Cinta

6 ulasan:
Assalamualaikum ..

Suka dan cinta memang berbeza kan , apa yang kita rasa , perasaan kita bagaimana , suka ni kadang-kadang boleh buat kita ada perasaan cinta tu kan , rasa nak memiliki dia , rasa gembira tengok dia , excited bila dia ada ..hurmm macam susah pulak nak huraikan bagaimana perasaan suka dan cinta tu tapi ada hamba Allah ni bagitahu beza antara suka dan cinta 

kadang-kadang kita keliru dengan perasaan kita sendiri , kita terlalu inginkan hingga kita lupa sometimes it hurts you 

hamba Allah ni kata 

kalau kita suka pada sekuntum bunga kita akan petik bunga tu sebab bunga tu cantik.Tapi kalau kita cintakan bunga itu , kita akan biarkan ia pada dahannya dan sentiasa siram ia agar ia sentiasa segar , samalah macam manusia , kalau kita suka pada seseorang itu kadang-kadang kita berusaha sedaya upaya untuk memiliki dia , tapi kalau kita cintakan dia ,kita akan sabar menanti adakah dia jodoh kita , dan sentiasa mendoakan kebahagiaan dia walau nanti akhirnya dia bukan bersama kita ...


hati berbicara :
dari perasaan suka ia boleh jatuh cinta , dalam perasaan cinta tak semestinya akan bersama .. jodoh itu di tangan Tuhan jangan sampai ia meranakan diri kita sendiri , sakit ~ siksa diri , itu bukan cinta yg sebenarnya .. cinta itu bahagia bersulamkan kasih syg .. derita mungkin ada tapi untuk menguji dan menguatkan , sabar ye sayang ...

6 ulasan:

  1. btol tuh qaseh...skang baru ain paham :)

    BalasPadam
  2. salam blogging ..ehammm itu lah kehidupan ..

    BalasPadam
  3. antara suka dan cinta..ramai yg terkeliru.

    BalasPadam
  4. Suka dengan Cinta kalau diringkas kan otak sama je..ayat putar alam je seseorang untuk tolak cinta bila kata ada beza suka dan cinta..hahahaha

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com