Wish List ... Perancangan Allah S.W.T

Assalamualaikum .. santai entry malam ni , no jiwang-jiwang dude ! dah naik biol kepala hotak ni ..malam ni cuma nak senaraikan my wish buat tahun 2012 sebelum masuk 2013 .. sebenarnya banyak gila , tapi yang gila je banyak ..erk ! 

first wish .. pergi buat kursus kahwin ..dah daftar sudah 6 dan 7 oktober aku pergi kursus kahwin dengan member .. ni hanya lah persediaan , sebelum someone tu duk bebel2 baik aku g kawen eh kursus kawen cepat2 tapi jangan la pk aku dah nak kawen ..lambat lagi maybe 2 tahun lagi sebab dia bagi aku masa umur 26 tahun hahaha kalau nak kawen skang aku dah cakap awal-awal aku taknak ! tapi kalau lah Allah percepatkan ok jugak ..aminnn kui3x (gelak gatal)


second wish .. i want my own dslr ! yeahhh dah lama aku mengidam camera ni tak dapat-dapat lagi , sedih tau tapi insyaAllah aku nak jugak n aku akan dapatkan hihihihi , agak-agak dapat ke tak ek ek ek .. kita tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kalau ade gambar-gambar comei sikit dari biasa maknanya i got it ..kalau ade gambar-gambar air mata tu maknanya tak dapat lah huwa3x ... tapi firasat hati ni akan dapat je ..kan kan budak tu kan ! lalalala insyaAllah november 


third wish .. buat lesen kereta .. ! syhhh malunye umo dah tua tak buat-buat lagi lesen kereta huhuhu , eh tapi kan aku memang takut la nak belajar kereta , xtahu lah kenapa sebab nak masukkan gear tu macam payah je , pahtu nak pegang streng tu pun macam keras je .. huwaaaaaa fuhhh tarik nafas dalam-dalam .. ! kena jugak amek lesen ,pastu kan rasa dalam perut ni yaAllah debar2 sangat ..biasa org berdebar kat jantung tapi aku lain sikit berdebar kat perut n then mulalah rasa macam nak kencing la apa lah isyy tak senonoh lah sufura oiiii ... xpe2 doakan ye ... ok ni jelah wish ..lain2 wish tu biarlah rahsia ... kunfayakun ..

hati berbicara :

kita hanya merancang Allah yang menentukan , apa-apapun jika rancangan kita tak menjadi ingatlah perancangan Allah itu lagi hebat ... janga sesal , jangan sedih , jangan pernah menyalahkan apa yang terjadi kerna ia yang terbaik buat kita .. sangat terbaik buat kita ! jangan memandang hanya pada hari ini bilamana kamu masih belum lihat hari esok di atas segala perancangan Allah pada hari ini ... kadang-kadang doa kita lambat di makbulkan kerna Allah rindu ingin mendengar doa-doa kita .. Allah ingin mendengar dan terus mendengar kerna Dia tak mahu bila doa yang kamu minta kamu dapat .. dan doa-doa itu hilang ...sedih bukan .. so sabar lah ..jgn pernah membandingkan diri kamu dengan org yang lebih baik ,, kerana kamu punya istimewa kamu sendiri =) love u 


4 comments

  1. moga wishwish ni tercaaiii lah ye ;)

    ReplyDelete
  2. Insya ALLAH.. harap2 tercapai la cita2 tu...
    comel je kucing tu nak makan kamera tu...

    ReplyDelete
  3. yang second wish tu , percepatkan eh , nanti mai photoshoot gambar kak piza .hahaha .

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum qaseh...semoga semua wishlist qaseh akan termakbul jua...:)

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..