Warkah Berlagu Pilu

Assalamualaikum alz..

tak tahu lah kenapa sejak akhir2 ni aku rasa blur , taip entry pun bukan dari jiwa , kalau ada yang perasan blog ni makin suram je .. kadang2 rasa macam nak buat something tapi macam ada benda yang menghalang .. nak buat tapi tak boleh ! kenapa ek .. aih nape ngan diri sendiri pun tak tahu..dah biol agaknya .. hidup makin membosankan ... !

niat kat hati nak sambung belajar balik.. umur dah 23 baru nak sambung belajar ! rasa2nya berbaloi tak ataupun rugi masa je .. nak kawen lagi haha .. alah time study pun boleh kawen tapi mampuke nak buat semua .. hurmm apa2pun tengok atas rezeki .. kalau Allah beri peluang untuk belajar balik .. insyaAllah qaseh akan belajar balik..hurmmm doakan qaseh ye kawan2 .. semoga dapat continue back my study .. insyaAllah dah apply dah .. harap2 buleh lah ..kalau tak buleh , suh hencik kyle masuk minang terus ..kite kawen ye bang .. jadi mama n papa pulak ..wahaha ..

hope kowang sume sihat2 je lah yo.. gembira je baca blog2 korang , ada yang hepy ada yang sedih .. ada yang excited dan ada jugak yang menipu pasal trafiq .. haih macam2 manusia ni , rambut pun kaler2 hati pun dah makin kaler2 .. kaler hitam pulak tuh ! apa nak jadi tah .. kdg heran nape lah kejar sangat trafiq smpai sanggup menipu .. trafiq qaseh tak sampai seribu pun tapi nuff tetap kasi BE maa... alhamdulillah , rezeki masing2 ..walaupun trafiq kita byk tapi kalau Allah tak beri kita rezeki .. haaa? so bersyukur lah dan ikhlas lah weiii ... k bye
mencapub jap weh 
bakal isteri imam muda.. jangan jelez weh ..! terutamanya nadia budak jawa ..kwkwkw

82 comments

  1. hope qaseh pun sehat & happy selalu :)

    ReplyDelete
  2. Insya Allah dik.. akak doakan adik cecapat dapat sambung belajar balik.. gud luck yer yang

    ReplyDelete
  3. baru nampak entry membina sket kalau tak asik menusuk kalbu jek..;D

    awat jrg hapdet dah ni? dah tak mencapub dah skrg..;D

    ikut kate hati nak belajar pi belajar.. klu da gatai sila kawen..;D

    ReplyDelete
  4. Akak menulis x penah peduli pasal traffic pun..ada follower yg setia itu lagi bermakna~ =)

    ReplyDelete
  5. sambung je sist.. baru 23 mude lagi.. orang kate kejarlah ilmu hingga ke liang lahad.. so emans die umur tak memberi masalah.. ;d

    ReplyDelete
  6. hamboiiii...da lama dia tak letak gambo dalam entri.. ekekeke... rindu lakkk! :p

    ReplyDelete
  7. haha nak dok kat uni balik ke weh

    ReplyDelete
  8. salam :)
    hehe sempat plak paparkan gmbar bakal isteri imam muda.haha.semoga happy2 slalu la yer, jgn sedih2 risau2 Allah kan ade :D

    ReplyDelete
  9. ilmu tu takkan putus Qaseh, ade rezki pergilah sambung. cpt2 sket kawen ok? hehe. tc. :)

    ReplyDelete
  10. alahaiii nomey <3
    owh mahu jd isteri imam mude ek???
    sys qaseh kene join ustazah pilihan ah dulu ehheheh <3

    ReplyDelete
  11. apsal semua org berebutkan imam muda neh

    ish3..

    dia saya punye la..hua3

    ReplyDelete
  12. comel!!!!

    btw jom komen link kt entry wani ni

    http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

    thx a lot =)

    ReplyDelete
  13. semoga apa yang qaseh hajatkan akan dimakbulkan, amin. bagus juga kalau sambung belajar, tak salah pun dah kahwin kalau belajar. kita ada suami yang akan memberi semangat kepada kita. :)

    ReplyDelete
  14. hai..singgah..

    *mcm muke zie redbloodsnowlah..hehe...

    ReplyDelete
  15. kalau ada rezeki, mesti dapat continue punya~ ;)



    tak pon, kawen je lah qaseh. hehe :p

    ReplyDelete
  16. walahhweiii.. wiwittt~~ nak tawen.. nak tawen.. kwkwkwkwkw <-- tiru tuan tanah. :P

    ReplyDelete
  17. hahahaha ayat kau qesahh..
    mmg tak ley kesah lahhh =p=p
    alalala takpe2..
    boleh je nk bljr umur 23 ke 63 ke
    hahaha..
    tapi boleh je bljr sambil kawin..
    hahaha gudluck!! =)

    ReplyDelete
  18. muda lg 23 kalau nak sambung blaja...heee :) (kte sebaya la)

    kalau kawen pun bagus jugakk huahuahua ;p

    ReplyDelete
  19. have a nice day & happy always.. :) ala 23 tu muda lagi kalau nak sambung belajar pun.. :)

    btw, untunggg laa bakal isteri imam muda.. ekekeke :D insyaAllah la kan? :D

    ReplyDelete
  20. Ala,


    kalau kawen pun bukn takleh stdy yea tak?




    AHAHAHHAAHAHHA

    ReplyDelete
  21. teruskan blaja..pembelajarankan sepanjang hayat

    ReplyDelete
  22. sambung belajar je lah..pasal kawin nanti2 fikirkan pasal tu..lagipun selagi masih hidup didunia ini..jangan berhenti untuk menimba ilmu yang ada didunia ini.

    ReplyDelete
  23. kita lagi laa, trafik sikit, tak pernah dapat BE pong .. hahah


    adeh cik Qaseh tak bek cakap ni pasal hidup itu .. macam terlebih plak expressionnya


    Hee, mesti ada sumtin yang kita leh buat punya .. dan mungkin rasa negatif (bosan) ni untuk ingatkan kita dgn rasa positif (gembira) yang kita rasa sebelum ni .. baru boleh kita bersyukur .. ye dak ?

    ingatan untuk diri sendiri ..

    ReplyDelete
  24. hehehe cepat la kawen nanti dapat baby comel. Kan?haha :p

    have a nice day. Blog awk comel .

    ReplyDelete
  25. kawen pastu study . haha..

    ramai betul nak kawen skang . nak kawen la jugak . hehe

    ReplyDelete
  26. nak blaja tak kire peringkat umur. pedulikan angka. mencari ilmu itu satu ibadah.

    ReplyDelete
  27. Baik adelia atau naddia jawa, dua2 cun tak hengat.

    sambung master umur 23? ok la tu

    ReplyDelete
  28. betul tu qaseh...
    trafik banyak pun tapi menipu buat pe

    ReplyDelete
  29. menuntut ilmu ni smpai mati xhbis.jdi umr 23 tu still leh pulun lgik nk stdy...chaiyok2..

    ReplyDelete
  30. ahahahaaaa kawen cepat qaseh bole jadik mama cepat...amen..amen...

    ReplyDelete
  31. hahaha macam jenis manusia..aku pulak sebok nak terbang tinggi tinggi,..hahaha

    awk kena reht kot..pas tu baru bnyk dpt ilham nak buat entry..

    gud luck untk sambung stdy..good for you..

    nice entry btw..

    ReplyDelete
  32. insyaAllah..ada rezeki qaseh sambung belajar t...moga dapat apa yg qaseh apply tu yer..

    hehe...comel je ayat merah tu....;p

    ReplyDelete
  33. ada rezki sampai la hajat nak smbg study balik tu :)

    p/s: amboih comel2 nak ke mana ni..heeee

    ReplyDelete
  34. arigatou singgah td.. dh lama jgak x singgah sini, hikk...

    ReplyDelete
  35. qaseh, kita sebaya laa..
    hope qaseh di murahkan rezeki..bole smbg sstudy..;)
    n happy selalu yer..
    tamo la sedeyh2 k..;)

    ReplyDelete
  36. hope so. moge impian qaseh tercapai.. btw, qaseh sweet la. =) nk ngorat boleh? haha. tk2. maen2 je. aye ni pon gurl jugak. hehe. aye disini tau

    ReplyDelete
  37. sis ieb -
    hope doa sis makbul .. tq sis syg

    ReplyDelete
  38. sis my -
    haha sekali sekala menusuk kalbu huhu..
    bukan malas mencapub takut glamer je haha .. gatai jugak

    ReplyDelete
  39. sal ijou -
    betul sis.. qaseh pun sama

    ReplyDelete
  40. nur farah hani -
    tq dear , betul tu insyaAllah lau de rezeki sis sambung huuuu

    ReplyDelete
  41. sunah -
    xmo mencapub haha rindu jugak !

    ReplyDelete
  42. merah -
    haha tu budak perasan kalau nak tahu .. yup Allah ada ..gembira or sedih tetap kena ingat DIA .. tq

    ReplyDelete
  43. nuru -
    haha tak layak lah nnt kene reject awal2.. ustazah xleh pakai baju rock2 siap nmpak lengan tu lalala

    ReplyDelete
  44. kami ! -
    a.ah setuju tu ada suami yg bagi semangat haha

    ReplyDelete
  45. nadh -
    pernah makan tempoyak basi tak?

    ReplyDelete
  46. far8 -
    mau kena hempuk ..hehe .. tq lah ye

    ReplyDelete
  47. cik ecah -
    kita sama muda lak .. hehe pe yg bagu kawen tu kui2

    ReplyDelete
  48. queen f -
    haha berangan je lebih tu .. imam muda pun tamo pandang kite .

    ReplyDelete
  49. panglima muda -
    huii ajak anak dara p mnum

    ReplyDelete
  50. hanif -
    ye je tapi pesal gelak haaa.. haha

    ReplyDelete
  51. afiqazizan -
    baiklah .. sob3x kena bebel ..hihi tq

    ReplyDelete
  52. ipai -
    huk2 tak bermaksud pape pun bro..tersilap mengeluh ngee..
    qaseh bersyukur.. tq bro for the advise.. love it .

    ReplyDelete
  53. amirah -
    hamboiii lau kawen je mesti fikir baby ye isy3x... haha

    ReplyDelete
  54. puteri ain -
    takut bila dah kawen tak study dah lalala

    ReplyDelete
  55. encik psycopath -
    tq for the advise..insyaAllah

    ReplyDelete
  56. noah -
    bro puji ke ni .. gumbiraaa sgt haha..
    insyaAllah bro .. bukan master heee

    ReplyDelete
  57. titisan hujan -
    tq2! chaiyok2 tuk diri sendiri

    ReplyDelete
  58. mya -
    huwaaaa mama qaseh mcm bes je haha .. tq sis

    ReplyDelete
  59. abu -
    nama dah manusia mmg macam2 jenis n ragam .. hihi .. terbang tinggi tu ok pe.. tq bro ..insyaAllah

    ReplyDelete
  60. nanakimie -
    hak3x comel ke .. huhu ayat gatai tuh

    ReplyDelete
  61. sis jepun2 -
    insyaAllah sis.. hehe tak pergi mana pun saje menggedik heee

    ReplyDelete
  62. misz fae -
    kita sama muda .. yeahh tq dear

    ReplyDelete
  63. kawin je lah qaseh....hehehehehehehehehe

    ReplyDelete
  64. nak belajar ke kawen nih ??? kompius sudaaaaaa....

    hehe..apa2 pon semoga berjaya dalam semua bnda yg u buat :)

    ReplyDelete
  65. anis pon na sambung belajar gak..tapi berbelah bahagi je..hehe..pe pon..buat keputusan yg tepat erk..hehe..:)

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..