BEN ASHAARI : CINTA MONYETKU

34 ulasan:
Assalamualaikum semua ..
selamat petang..korang dah mam belum?jangan lupa mam ye...bagi gumuk2 sikit(utk diri sendiri yg gumuk tu )
hari ni xde idea..hehe entry pun yg semalam punye..
nak join segmen abg benn..first entry for today kikikiki..
tajuk kat atas tu bukan abg ben yg jadi cinta monyet hehehe...
nak join?jom ~


tet tet kisah cinta monyetku
heheh kisah cinta monyetku pulak..aku lah monyet tu haa..haha abg ben suruh ceritakan mase mude2 dulu..time sekolah je tau... okeyh jom layan drama pendek..once upon a time..~
first
dulu2 dalia kat sekolah comot je .. laki pun tamo pandang2 tau ...hehe start cinta monyet ni time tingkatan 3 tak silap..tapi ni yang first laki .. dia sama umur jugak form 3 ..namanya ajis.. eceh mampui kalau dia ada bace ni haha... dia ni lebih kurang mcm gangster gak..kaki ponteng kelas..kuat isap rokok..bibir pun hitam legam..tapi muka dia tu ada manis jugak.. n dalia masa tu pun tolol jugak..n that time dalia ni kecik sgt ..xde pulak gmbar waktu sekolah belum di scan lagi..tengoklah nnt dalia show kan ok... ajis ni dulu ada awek ..masa kapel ngan dalia tu dah putus lah ngan awek tu.. awek tu pulak kawan jugak ngan dalia tp tak rapat sgt..so nak di jadikan cerita .. masa kapel tu biasalah malu2 kambeng..dalia juz senyum je bila jumpa dia.. bila dia nak jumpa lak..dalia lari ke kelas..hehe..oh ye hubungan kitorang lebih kurang seminggu je.. or tak sampai seminggu... bekas awek dia ni still nak kan dia lagi... n tak puas hati ngan dalia..dalia ok je..tak cinta sgt pun kat ajis tu..cinta pun aku tak tahu ape ! hahaha.. tapi time kapel tu naik bas sekali lah..nak di jadikan cerita .. sanggup round sekali agy bas sebab tamo kehilangan lah kunun2nye haha kelakar tapi tak duduk satu bangku..juz pandang2 n senyum je... pastu lame2 dalm 4 hari.. rasa sangat2x boring..! ini ke cinta?hampeh je rasenya...so diamkan diri n dia pun diamkan diri jugak..so berjumpa satu sekolah pun wat do no je.. abes setakat tu saje... hahaha giler kan ...
second
second boy kat sekolah..sepupu kawan sendirik..haha mase tu dia form 5 kot n dalia form 4 tak silap lah...salu main msg lame2 jadi rindu ..pastu yati(kawan) salu usik2 so jadi lah jugak percintaan tu ..hubungan ni bape bulan ek..3 bulan kot asenye ...lupa dah benda lama dah pun..so meseg2 jumpa2 pun kat umah yati je..haku ni penyegan kambeng ..malu2 kambeng biase lah ..huhu so kapel2 last2 putus ..puncanya pun tak tahu kenapa ..tapi masih ingat kata2 last yg dia pesan ..tu pun gunakan yati untuk bagi pesan "terima kasih byk2 kat kawan ko"..ek terasa dgn kata2 tu .. huhu tp nak buat cane dah xde jodoh..skang dia pun dah kawen n ada anak satu hik2..
third
lepas putus dgn dia.. this is maybe my first love.. hubungan kitorang 2 tahun setengah... yg ni bukan cinta monyet kot ... tapi xde jodoh terima je dgn hati yg redha..hehehe ..Allah dah tetapkan apa yg terbaik utk hamba2nya... masa dgn dia ni ... ada gak boy lain nak ejas lah kunun2nya.. masa tu kat asrama bulan puasa ..dia salu bagi makanan berbukak puasa...igt lagi kueh lapis warne biru .. share lah ngan kwn2 .. pastu kate ni ape jenis kueh lapis ni ke celup nila...haha jahat giler pastu tak mam kikiki tak sedap !.. n tak layan sgt boy tu...layan pun sbb dia salu bg kueh haha.. pastu hubungan yg last ni (first love) putus hurmmm yg ni sgt2x sedih...pastu ade lagi tp tu dah lepas sekolah xleh cite dah...stop kat sini dulu..eheehe..

pesanan
ok pesanan yg leka bercinta..masa sekolah ni..pentingkan dulu study .. walau sebahgia mana pun kita sometimes kita xleh nak tumpukan perhatian sgt.. tmbah2 bila gaduh jiwa ase gelisah fikiran tah kemane..hati pun tak tenang n menangis2 n then so stress... seeloknya belajar lah dulu...kita tak tahu hubungan tu akan kekal or tak..kalau kekal alhamdulillah kalau tak kekal tak ke rasa rugi kan..so kalau nak bercinta maybe lepas sekolah takpe..kekal or tak tu ditangan DIA kita kan hanya merancang Dia je yg menentukan semuanya :)

hati berbicara :
cinta susah di duga .. ~apa2 pun jangan buat benda bodoh bila kehilangan cinta manusia..tapi menangislah sepuas hati andainya kita kehilangan cinta ilahi  ..hanya untuk berkongsi pengalaman xde kena mengena dgn yg hidup ataupun yg telah meninggal dunia..

34 ulasan:

  1. wahhh... tragiss sekali ....
    suke ayat pesanan tuu.. ingat tu adik2 sume.. hehee.. :P

    BalasPadam
  2. @zacky ~786~
    haha tragis sgt .. ~ ngee dgr tu ye..cikgu pesan ni

    BalasPadam
  3. hehe kalu kite pk2 blik rase klakar pun ade kalu tringat cinta monyet hahaha...

    BalasPadam
  4. @KyLe
    hehe memang kelakar pun b.. biase lah mude2 ngeee

    BalasPadam
  5. hehehhehehe .. teruk lah yayunk neh ..hahaha

    BalasPadam
  6. hehehe. cute cite u. follow u. =)

    BalasPadam
  7. wah..yg last tue smpai sekarang ke.?

    BalasPadam
  8. hahaha..cinte monyet zaman skola..best story..

    dtg bce cinte monyet sy gak ye..:)
    http://nizamk.blogspot.com/2011/01/ben-ashaari-cinta-monyetku.html

    BalasPadam
  9. @NOOR FATIN
    ntah lah ajiss ooo ajisss haha..ilang tak tahu dah dia kemana

    BalasPadam
  10. @forever love
    tak dear..yg last tu pun putus... huhu.. skrang ni insyaAllah akan kekal forever uhuuu

    BalasPadam
  11. hahhaa... sedeh nya...

    takpa kumbung bukan sekor

    BalasPadam
  12. @shahjiehan
    ahahaha... sedih ape nye hehe balasan kot mmpermainkan ht lelaki eceh..

    BalasPadam
  13. salam, wow, samapai tiga...ade yg kekalke....

    BalasPadam
  14. wah..kecik2 dah pandai eh..hehe

    BalasPadam
  15. @Syafiq Rosli
    biasalah budak kecik yg noty ..now xnoty lagi haha

    BalasPadam
  16. waah kisah cinta monyet ada 3 erk..hehehe..kenangan cinta monyet ngee :)mana pi itu ajis?hehehe

    BalasPadam
  17. ehem2..kecik2 da pandai ye

    BalasPadam
  18. @efa
    ntah lah dear dah lost contact haha ..xprnah nmpak dia ..

    BalasPadam
  19. tgk sy yerr lak... cpt2.. hahaaa

    BalasPadam
  20. tgk sy yerr lak... cpt2.. hahaaa

    BalasPadam
  21. Suke cite ngan si ajis tu, hahaha.. lawak2..

    Jemput keALL IN ONE

    BalasPadam
  22. wahhh... bnyknye kisah die... heee.. ^^

    BalasPadam
  23. wahh..byk nyer cerite...huhu..yg plg lwk cita yg pusing bas lg skali tu..huhu

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com