Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Cuba Lazz Susu Kambing Untuk Tambah Kalsium Ibu

Assalamualaikum ..
Susu kambing ke susu lembu ? haruslah susu kambing sebab korang pun tahu kan susu kambing lebih banyak khasiat dan ia adalah makanan sunnah.. Tapi yang paling payah nak buat pilihan ialah nak minum susu kambing yang mana kan ? , ori ? aigooo memang takboleh telan la , dari jauh …

Balm Tasneem Naturel Mengatasi Masalah Bayi & Anak Kecil

Assalamualaikum 
Sejak dua menjak ni wall fb dan insta aku di penuhi dengan viral satu produk ni , jap-jap orang ni share , jap-jap orang tu share .. aku takkan nak tengok aje ? mana boleh tengok aje nak jugak cuba sebab bila baca kegunaannya sangat sesuai untuk Rayyan dan jugak diri aku sendiri .…

Rayyan's 1st Hair Cut | Behavenya dia !

Assalamualaikum 
Pagi semalam husband balik kerja macam biasa , toktoktok aku pun pergi bukak pintu then dia suruh ambik barang-barang dapur yang ada di tangan sebab nak pergi bawah katanya .. tak sempat tanya buat apa turun bawah balik .. huh 
Lepastu dia naik balik , pastu ajak Rayyan keluar .. …

Kopitiam Kita Kota Bharu | Wajib Singgah Makan Roti Titab

Assalamualaikum , baru - baru ni ambo kelik Jerteh kampung ambo , pahtu doh aley-aley kelik tu sero nok makey roti titab di Koto Bharu .. hukaloh takdok tepak lain doh kalu g koto bharu gak , sebab sedap telajok sungguh eh roti titab sini , dop nawok sikek abuk pun hahaha pehey ke dok ? mugo duk k…

BR1M 2018 | Pendaftaran dan Kemaskini BR1M sehingga 31 Disember

BR1M | Bantuan Rakyat 1 Malaysia , bagi yang tak tahu dan belum daftar atau kemas kini lagi BR1M , boleh lah hadir ke mana-mana cawangan LHDN / Pusat Transformasi Bandar (UTC) LHDNM atau oleh di buat melalui portal rasmi BR1M di https://ebr1m.hasil.gov.my



Pelaksaan BR1M 

Kategori Isi Rumah ( di bawa…

KFC Chizza Chicken X Pizza | Sedap ke Chizza ni ?

Assalamualaikum ~ 
Serabut pulak bila iklan KFC lalu lalang di tv , asal iklan je nampak KFC asal KFC nampak iklan .. sebab tu kena dapatkan jugak haha sebab setiap kali iklan duk asyik fikir sedap ke menu baru KFC Chizza ni .. kebiasaannya iklan over dari rasa , over jugak dari segi saiz nya haha…

Cendol Zam Tambah Percuma Sehingga Kenyang

Assalamualaikum , alhamdulillah dapat jugak balik kampung bulan ni .. sebenarnya tak jadi sebab banjir teruk hari tu , banyak jugak jalan tutup then plan ke Melaka review homestay .. tup tup banjir dah okay , mak ayah pulak tak berapa sihat .. akhirnya balik ke plan asal , ke pangkuan mak ayah jug…

Botaneco Garden Baby | Produk Penjagaan Organik Bagus Untuk Bayi

Assalamualaikum



Produk Organik Botaneco Garden | Ada sesetengah bayi , kulitnya sangat lembut dan sensitif , sebab tu dalam pemilihan produk penjagaan untuk bayi sebaiknya guna lah produk yang berasaskan dari bahan organik , mohon jangan guna produk-produk yang mempunyai bahan kimia .. kesian tau k…