Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Bercuti di Gold Coast Morib Water Theme Park Resort

Assalamualaikum u ols 
Akhirnya dapat jugak qaseh update tentang percutian kali ini , GOLD COAST australia MORIB , first bagitahu kakak nak prgi brcuti 3 hari 2 malam , lepas tu dia jawab australia ke weh ! haaa macam la adikmu ni banyak sgt duit nak pegi sana , kah kah gelakkan diri sendiri ..tak…

Pulau-Pulau Menarik di Terengganu

PULAU REDANG 


Pulau yang terpanjang di antara sembilan pulau di sepanjang Laut China Selatan yang terletak di luar pantai Kuala Terengganu 
Pulau Redang mempunyai air laut yang jernih dan banyak kawasan menyelam untuk para pelancong , perairan yang kaya dengan hidupan laut lebih-lebih lagi bila wak…

BR1M ONLINE - ebr1m.hasil.gov.my

Assalamualaikum

Sudah daftar dan kemaskini borang permohonan anda ? Borang online bagi BR1M 3.0 telah di buka di SINI[klik]
atau ingin mendownload borang permohonan secara manual di SINI[klik]

•   Syarat kelayakan permohonan BR1M 2014:
       (i)       Warganegara Malaysia
       (ii)      Lelaki atau…

Benci Dia !

Assalamualaikum ....

''kenapa aku benci kau haaa ?''
pernah aku rasa, pernah kamu rasa bila mana hati mu sakit hati , bila hati kamu sangat membenci seseorang , dengan sebab mahupun tanpa sebab .. pernah aku rasa aku benci seseorang dengan dua situasi .. pertama kerana dia yang membu…

Sumpah Aku Rindu Berblog Dulu Kala

Assalamualaikum , pembuka bicara 
Sejak dua menjak ni aku rasa macam sedih je tengok blog sendiri , update tapi macam tak kena dengan diri sendiri , aku rasa bukan aku yang update kan , mungkin hantu yang aku bela tapi tak wujud , sejak dua menjak aku tengok ada jugak blogger yang dulu-dulu dok ri…

Peribadi ALLAHYARHAM AHMAD AMMAR [SYAHID YG TERTANGGUH]

Sedikit perkongsian..antara ciri2 peribadi yg ada pd diri Ammar menurut ayahanda dan bondanya :
1. Ikhlas-niat pergi blajar d turki sbb nak mndalami sejarah Turki Uthmaniyyah,mahu jdi sbhagian umat yg mmbgkitkan sjarah kgemilangan Islam Turki.

2. Bersungguh2-belajar 2 bidang ilmu penting secara seren…

Permohonan BR1M 3.0 (2014) bermula 23 DISEMBER 2013

Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2014 akan dibuka dari Isnin ini sehingga 31 Januari depan, menurut Kementerian Kewangan dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut kenyataan itu penerima BR1M sedia ada tidak perlu mendaftar lagi, tetapi perlu mengemas kini maklumat peribadi termasuk al…

Biodata Izzue Islam , siapakah beliau ?

Siapa Izzue Islam ni ye , handsome betul mamat ni , yang pasti qaseh mula mengenali dia sebagai seorang artis melalui drama SEBENARNYA AKU ISTERI DIA , comel dan kelakar .. rupa-rupanya ore kelate , 
Nama sebenar: Muhammad Izzul Islam bin Mazlan Tarikh lahir: 2 Jun 1990 Asal: Kota Bahru, Kelantan Prof…