Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

♥ semuanya tentang saya ............

Assalamualaikum ...

 dengar lagu ni ye boleh tak saya buat entry tentang saya .. bukan tentang awak , hanya saya .. sebab saya tengah kebosanan dan tak tahu dan nak tulis apa , idea pun tak datang - datang nak cari celah bedah mana pun cek tak tau ..tapi macam malu je nak cerita tentang diri saya seb…

Bukan Hak kita Untuk Bunuh Diri ... !

Assalamualaikum.... 12.54 a.m

So bored if dengar berita or apa - apa berkaitan bunuh diri pasal cinta .. so kesian dengan orang-orang macam ni .. tu lah bila bercinta jangan terlalu berharap .. dia still bukan hak kita , dia bukan hak kita yang halal untuk merosakkan diri sendiri .. Allah bagi kasih…

Salah ke membina hubungan yang halal ?

Assalamualaikum.. tq sangat2 yang wish besday qaseh kat blog , fb mahupun dalam doa-doamu .. semoga kalian always bahagia dunia dan akhirat kelak ... take care sayang2 ..


ku sangka panas hingga ke petang , rupanya hujan di petang hari .. sometimes memang kita tak mengjangka sangat bila kita sedang ge…

This is my day ... happy birthday to me .....

Assalamualaikum ..

umur sehari sebelum cukup bulan .. 
19 jun 1988 .. 6 pagi .. that time qaseh di lahirkan , tq yaAllah atas segala kurnia Mu .. kerana menghadirkan aku di dunia ni , meningkat lagi umur yang semakin tua , genap lah umur qaseh 24 tahun , masih gagal jadi hamba yang sempurna di mata…

Jangan Sampai Suatu Saat Nanti ......................

Assalamualaikum........

sering qaseh dengar bila tanya seseorang , sudah makan ? dia pun menjawab sudah makan , makan hati .. terfikir2 makan hati ? owh baru qaseh paham  di sebalik raut yg tenang rupanya hati sedang menyimpan perasaan , menyimpan sabar , menyimpan sesuatu yang kadang - kadang amat …

Sedenak... Pertemuan dengan PCM .. Mat Gebu bersama qhaliff ben ashaari !

Assalamualaikum ...

err semalam qaseh pergi sedenak johor bersama2 ben ashaari , kak fiza , kak sue n tunangnya , pokku mad (que ahmad) n tunang nya dan syahir .. macamana buleh pergi ke sana ? sebenarnya abg beng yang ajak pergi , n then fikir2 akhirnya pergi jugak ..kitorang pergi 3 buah kereta …

Peluang itu ..................

Assalamualaikum cantik2 , ensem2 semua ..

''dance with the dice, if u have a dream give it a chance to happen''
orang dulu-dulu selalu kata ''hidup ni ibarat roda , ada ketika jatuh ke bawah ada ketika naik ke atas '' itu dunia .. dan andainya ingin naik ke atas jangan…

Kenapa masih belum temui kebahagiaan.........?

Assalamualaikum...

Masih ada kah bahagia , yg akan dtg dlm hidupku , puas sudah hatiku merintih sedih ..... Di saat kau hulurkan tgnmu mengubati luka di hatiku kau berikan aku kekuatan utk mnjalani hidup ini ....
andai kata dalam hidup kamu sudah punya seseorang yang selalu berada di sisi di saat kam…