Donut Panas Sedap di Sg Choh Rawang

3 ulasan:
Assalamualaikum dari aku yang bukan penggemar donut tapi ......


Hari ni nak cerita pasal donut , sejenis makhluk yang bulat tapi berlubang di tengah-tengah haha tapi kan seriously aku bukan suka sangat makan donut sebab tak suka gula yang ada tu  , kalau aku makan pun aku akan buang gula-gula yang tersalut tu , macam manis sangat laaa .. well laki aku pun tahu aku kurang suka benda-benda manis .. nampak tak gaya hidup aku yang sihat ! sila contohi aku k .. ish puji lah sikit :p

Tapi , haaa ada tapi weh ! hari tu aku nak pergi supermarket NSK kat Rawang .. dalam perjalanan yang santai sambil bergelak ketawa seperti sebuah keluarga yang bahagia , aku ternampak satu kedai ni ... kedai ni biasa-biasa je macam kedai orang jual nasi lemak pagi-pagi tu kan ~ tapi yang berbuat aku tertarik adalah ramai gila orang beratur ! mashaaAllah ada sale ke apa haha dan terpampang ''DONUT PANAS"

Lepastu laki aku macam tak percaya kenapa ramai sangat orang beratur , ''sedap sangat ke donut tu'' , ''ke ada jual benda lain jugak'' , ''ke ada sale clearance eh kau ingat shopping compex ke'' haha dan macam-macam berlegar-legar dalam kepala otak sang laki bini ni sambil bermonolog , tapi tak singgah lagi sebab ramai la pulak ! 


Seminggu kemudian ~ alang-alang selalu beli barang dapur di NSK , kali ni kami bernekad ! yeahh nekad nak meminang donut panas tu .. kali ni hampir ramai jugak , HAMPIR k !! kalau ramai macam malas nak beratur so laki aku pun beratur lah sambil jenguk-jenguk kuih apa lagi yang ada .. ternyata hanya DONUT semata-mata .. so dia pun beli lah 2 3 ketul .. 

Dengan muka bahagia datang ke arah kereta , sambil bercerita .. memang donut je ada , tapi memang fresh dari ladang lah sebab dia akan goreng atas permintaan , so boleh makan panas-panas gitu tapi nak kena tunggu sejuk jugak sebab sayang mulut takut melecur kahkah !!


Bapak besau Donut kat sini , ingatkan macam biasa kecik-kecil comel macam aku tu kan hikhik , tapi yang best nya ada 3 perisa .. coklat , gula dan caramel ~ kalau salut gula awal-awal aku tak mau sebab tak suka tapi caramel yang coklat yeahhh aku terjatuh cinta .. masuk mulut yaAllah lembut nya donut ni , ni donut ke marshmellow haha over pulak tapi serious ah sedap dengan salutan coklat tu phewww daebak ! 

Mana nak cari donut yang  sedap dan mengikut selera aku ni ? akhirnya aku terminat pulak dengan donut kat kedai ni .. yeyyyy besau pun besau tau , dan harga nya RM1.50 sebijik berbaloi lah dengan saiz dan rasa tu kehkehkeh pejam mata je beli .. 



Nampak tak ! terliur letewww haha sedap wehh fuhh masuk mulut dengan panas-panas cenggitu memang umphhhh .. hari baru aku google pasal donut panas ni , rupanya dah banyak cawangan depa .. yang kat Sg Choh Rawang ni baru je bukak .. patutlah sebelum ni aku tak pernah nampak pun kedai ni .. cawangan-cawangan lain ada di Ampang , Setapak .. haa tu korang cari sendiri kat FB DONUT PANAS

Hati Berbicara :

Psst ni bukan review berbayar k , ni review tulus ikhlas dari aku .. penggemar donut ? boleh cobaaaa sebab ini semua bukan cobaaan ! okbye ~

Donut Panas Sg Choh Rawang 
11 a.m - 6 p.m
Isnin - Sabtu 



3 ulasan:

  1. owh mcm tu rupenya donut panas...spnjng lalu ctu ingt jual donut biasa2 aje..menarik nie..lps nie singh kalu xramai org

    BalasPadam
  2. memang panas lah tu kan..cair gitu

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com