Kesan Buruk Menengking Anak

12 ulasan:

Entry pendek je untuk hari ni , nak marah anak boleh tapi bila selalu menengking anak pasti bawa kesan buruk kat mereka ... betul ~ jaga anak ni sangat menguji kesabaran .. tapi ''kalau takde sabar memang kita yang akan jatuh gaung'' .. semoga di beri kesabaran yang tinggi untuk menjaga amanan yang Allah berikan .. bila nak marah anak just fikir balik waktu kita berdoa sungguh-sungguh untuk dapatkan anak yang tak semua orang akan dapat .. 

12 ulasan:

  1. Budak ni belajar apa yg orang buat kat dia. If selalu kena tengking kena marah, tak mustahil dah besar nanti pun mcm tu jugak. 😕

    BalasPadam
  2. tq for good information tp tu le kadang2 ada jgk masa tertinggikan suara pada anak, mudah-mudahan diri sendiri dapat kawal kemarahan,

    BalasPadam
  3. Bahaya jugak eh kesan menengking anak ni ..

    BalasPadam
  4. Perkongsian yg baik utk renungan semua. Tulah, klu selalu tengking2 anak takut juga satu hari nnti bila dia besar, jadi berdendam pula. Lebih2 lagi klu kurang didikan dan bimbingan kasih sayang. Thanks sharing.

    BalasPadam
  5. Sama samalah menjaga amanah..

    BalasPadam
  6. Huhu....harap diberi kesabaran yang tinggi =(

    BalasPadam
  7. Sudah tentu ada kesan buruk jangka masa panjang. Guna diplomasi menegur anak.

    BalasPadam
  8. Bila ingat kesan buruk ni, memang belajar ketap bibir masa nak jadi naga. Anak kita jauh beza umur dengan kita kan. Normal lah bersikap keanak-anakan.

    BalasPadam
  9. Betul sangat-sangat.
    Sebagai parents, kita sendiri kena belajar untuk handle ragam anak-anak. Cuba bawak byk2 istighfar sblm nk marah/ tengking diorang.

    Ada x yang ada masalah Hb rendah? Jom semak 10 Makanan Naikkan Hb

    BalasPadam
  10. risk marah anak.. dia tiru pbuatan kita. hmm.. mmg sabar banyak2 lah kaedahnya. tp kelaut juga kadang2 sabar tu. huwaaaaaaaa

    BalasPadam
  11. budak sekarang belajar dari kita..diaorang dah moden..huhu..ikut peredaran zaman.

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com