Ramadhan 22 | Penatnya Cari Baju Raya !

7 ulasan:
Assalamualaikum semua , korang dah siap ke persiapan raya ? eh eh Ramadhan pun belum habis sibuk fikir pasal raya ~ dah tu takkan nak beli baju raya time khutbah raya kot , ahaks ! 

Nak kongsi la persiapan raya aku tahun ni , fuh fuh tarik nafas panjang sebab tahun ni berbeza dengan tahun sebelumnya .. apa yang beza ? kalau tahun lepas kan aku hanya beli baju raya secara online je , baju Rayyan pun mudah nak cari sebab waktu itu dia masih baby lagi , so banyak je baju-baju raya yang boleh beli secara online , dan tahun lepas aku just beli couple set Rm150 so dapatlah jubah untuk aku , dan kurta untuk suami .. 

Kali ni malas pulak nak beli online , konon-konon mungkin perjalanan raya kali ni pun smooth je haha , suami pesan cari yang aku dulu , paham2 lah pompuan ni so korang pun faham-faham lah perangai perempuan macamana kan .. :p 

gambar hiasan 

So mula-mula aku pergi Shah Alam konon nak beli kat Jakel je , macam banyak je yang menarik takkan takde satu pun kan yang berkenan , maka pergila si qaseh , suami dan Rayyan ke Jakel Shah Alam , oh ye , niat aku kali ni malas nak cari jubah sebab tertarik tengok orang lain pakai baju dan kain , ala yang kembang-kembang gitu haha .. tapi ada beli kurta Yusuf Iskandar kat sini untuk Rayyan.


So masuk Jakel , memang banyak baju yang cantik-cantik tapi semua tak berkenan , maka keluar lah dengan harapan takpe ada banyak kedai lagi haha , suami redha .. then masuk butik sana sini kat Shah Alam semua tak berkenan , eh payah jugak jadi perempuan ni haha , then dah petang , terus pergi Ioi City Mall sebab dah lewat , kita berbuka puasa dulu ! then decide pergi Bangi lepas bukak puasa .. 

Berbuka puasa dengan hadik2 kesayangan di Chicken Rice Shop dulu ~ ada menu terbaru uols ..

Lepas setel semua , terus pergi ke Bangi , dengan harapan segunung Kinabalu , so first pergi ke PRIMAVALET , masuk-masuk nasib tak ramai lagi orang so tak sesak sangat , nampak baju cantik LeeyanaRahman tapi rupanya by Asyalee hamboi sebijik copy uols haha aku tak beli k , BE ORIGINAL huh.. 

dan akhirnya yeyy jumpa jugak baju aku di Primavalet baju by ElrahXNurulAmirah , lastly memang jubah jugak pilihan haha.. so tema raya kami kali ni dark blue .. suami ada berkenan dengan jubah dan baju melayu tapi size baju melayu tak muat , jubah pulak takde size grrrr ! so setel untuk hari itu .. bila dah penat asal nampak cantik dan try ngam so amik je lah .. 

Esoknya , misi di teruskan di Jalan Tar sebab baju Rayyan dan suami tak jumpa lagi , maka tawaflah kami 3 beranak , dah la Rayyan buat hal , tak mo di dukung tapi masalahnya nak berlari-lari , orang plak ramai , so meraung lah dia .. erghhhh sabar je lah , cari punya cari satu Jalan Tar tak jumpa pulak baju mereka yang sama kaler ngan aku huwargh stress ! 

Keluar dari Jalan Tar , sambil jalan-jalan intai kedai kot-kot ada , termasuk butik Gene Martino , dan alhamdulillah akhirnya ada yang match dengan baju aku .. ingat nak depa pakai baju melayu tapi yang ada jubah , dah letih bangett amik je lah jubah pun asalkan sedondon .. yeyyyyy lega rasanya , maka Rayyan n suami pun berjubah lah kita tahun ni ye :p 

teaser ciked , kami tahun ni #teambiru  , panjang nawwww entry aku kali ni haha selamat bershopping uols , para suami bertabahlah ye , raya setahun sekali je :p



7 ulasan:

  1. Cantik baju awak tu...berkenan saya tgk

    BalasPadam
  2. tema kita sama... kak lin beli masa balik muar awal puasa aritu... skrg tinggl bju anak dara kecil ni je... mahal beno rege baju dia... huuhuh

    BalasPadam
  3. Yes, nasib baik raya setahun sekali.

    BalasPadam
  4. Kitorang jap lagi ni baru nak keluar cari baju raya. Makanya, bersahur seadanya untuk tenaga sepanjang hari. Hahaaa..

    BalasPadam
  5. masih sempat lagi cari baju raye.. hihihi

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com