Applikasi Droprint | Print Gambar Terus dari Telefon Pintar

Assalamualaikum 

Applikasi Droprint | Print gambar terus dari telefon pintar | Holla korang , boleh tak nak tanya something ?mesti gambar-gambar dalam smartfon korang tu dah beribu agaknya kan ? , yelah sekarang bukan macam zaman dulu , tangkap gambar pakai kodak je lepastu kedekut haji bakhil pulak nak bazir-bazir kodak .. haha kalau nak tengok gambar tu kena pulak cuci gambar kat kedai kan ?

Cerita pasal cuci gambar atau pun print gambar ni ~ bila last korang print gambar ? kalau aku .. tak pernah print sampaila aku jumpa applikasi Droprint ni ! seriously aku dah lama kot tak jejak kedai gambar , malas satu hal ! mahal pun ye jugak , lepastu nak kena tunggu husband cuti , dengan anak lagi .. erghhh ! 


Kalau shopping pun boleh secara online ! apatah lagi print gambar , adohaaa korang boleh print sambil makan cekodok panas-panas , minum pulak air kopi tau .. mudah nya ~ kenapa aku baru tahu kewujudan appikasi Droprint ni weh ! goyang kaki je lepas tu tunggu je posmen hantar ke rumah .. see ! jimat masa dan tenaga semua .. dan sesungguhnya gambar-gambar yang di print tu lagi membangkitkan segala memori .. applikasi ni pun sangat-sangat mudah , ni aku tunjuk sikit tutorial guna aplikasi Droprint 

  • First step , bila korang dah download applikasi Droprint ,  korang boleh pilih nak print je , ataupun nak buat sekali dengan photobook dan jugak korang boleh buat giftbox.. macam best je dapat hadiah macamni kan , boleh kembalikan nostalgiaa lama gitu haa
  • Second step , bila dah tekan di kategori print tu ,korang boleh lah pilih gambar-gambar dari smartfon terus , andai kata dalam smartfon korang dah takde gambar ~ semua dah masuk facebook dan instagram , jangan risau ! sebab korang boleh pilih dari account fb dan insta direct dari app ni haaa .. mana tahu dah delete gambar-gambar lama kan ~ 
  • Third step , adjust gambar korang , crop lepas tu tekan DONE , tunggu gambar-gambar korang di upload dalam system , tapi pastikan internet korang laju .. nanti lambat pulak proses nya ..
  • Last step  , bila dah semua setel di upload , korang boleh CHECKOUT dan masukkan segala maklumat address semua .. so tunggu gambar korang sampai ke rumah ~ pasti teruja ! 

Alaaa mudah gila kot guna applikasi Droprint ni  , kalau aku tak bagi tutorial pun , korang terer punya lah ~ so aku dah print ! yeyyyy lompat bintang ! sebab gambar-gambar yang aku print semua dah sampai .. dan proses penghantaran nya takdelah lama sangat .. cepat ~ lagi satu .. eh banyak pulak kelebihannya hihi gambar-gambar yang di print cantik walaupun aku hanya snap guna smartfon cikai je .. 

nak tengok tak hasil gambar-gambar yang aku print ? haaaa scroll lagi kebawah ok 
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

TADAAAAA ~ cantik tak ? heheh apa aku nak buat dengan semua gambar ni ? haruslah bubuh dalam frame dan tampal kat dinding rumah .. semuanya gambar family kecil ku .. rindu pulak tengok anak time baby , setiap kali terpandang mesti teringat balik kenangan bersalin semua .. tq Droprint !!!







Cantik tak gambar-gambar aku , jeles tak ? kalau jeles mohon download cepat-cepat applikasi Droprint ni , alaa download je , free je korang .. nanti free-free belek gambar dalam smartfon lepastu print je .. lagi pun harga nya tak mahal dan sangat murah dan berbaloi .. 

Boleh download di sini ~



Info Lanjut :
Website : http://droprint.my
Instagram : 

3 comments

  1. Wah terbaiklah aplikasi Droprint tu... Terbaik kak :)

    ReplyDelete
  2. Bagus ini. Satu teknologi memudahkan kita utk print gambar direct from smart phone. Makin maju teknologi skang. Dulu masa kecik tak pernah terfikir semua ini akan wujud. huhu.

    ReplyDelete
  3. Thanks for the review! Awesome review!

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..