FOUNDATION REVIEW | COCOBLANC MALAYSIA AURA FOUNDATION STICK

4 ulasan:
 hello girls ~ 
korang suka makeup tak ? btw makeup ni tak semestinya kena tebal-tebal macam opera cina or macam nak pergi kawen sekali lagi , dengan bulu mata palsu yang memberatkan mata .. haha bagi aku makeup ni sesuatu yang menceriakan sedikit wajah dari warna kusam walaupun secalit gincu dah di namakan sebagai makeup kan ? tu bagi aku la .. btw ramai cakap yaaaa i have natural beauty no need makeup bla bla bla tapi nampak jugak pakai bedak .. oh so dramatic girls ~ haha 

Bagi aku , memang aku agak cerewet bab mencari sesuatu untuk diri sendiri , of course la nak yang terbaik kan , lama jugak la aku survey foundation ni , dari bahan dia hingga la review dari orang lain , akhirnya tertarik jugak nak beli .. tadaaa akhirnya menjadi hak  milik .. benda pertama buat aku tertarik ialah foundation ni jenis stick , satu lagi siap ada brush kat situ , so senang sangat nak pakai tanpa kotorkan tangan gitu .. lagi pun foundation ni kecik je mudah bawak dan sangat jimat masa bila nak bermekap .. hihihi cian suami asyik menunggu berejam je tunggu wife dia bersiap.

Kelebihan COCOBLANC 


1) KKM , KFDA Approved and GMP cerified 

2) Made in korea
3) Suitable for all type of skin (even sensitive skin)
4) Price : RM132 exclude postage fee
5) provide with super silky brush made my horse fur ( halal to use for muslim)
6) All in one foundation stick : Cover + Protect (SPF 50++) + Prime + Whitening + Healing 

 abaikan kening comot tu , nampak tak beza ~ so putih la sikit daku haha , tapi takdela nampak over .. biasa aku pakai nipis2 je .. nak nampak ala-ala natural gitu tapi takde la nampak kulit muka kusam , then foundation ni memang lama tahan dan waktu muka tengah berpeluh ia buatkan wajah muka jadi beekilat dan glowing gitu !


nah amek gambar besar gedabak satu , belanja sikit ~ haha apapun memang favourite antara banyak2 favourite .. perempuan uols takde maknanya ada satu je brg mekap kan haha ok kalau nak review dari yang lain lain boleh tgk insta @cocoblancmalaysia .. banyak video2 tuto mekap menggunakan foundation ni , so boleh jadikan sebagai panduan, practice make perfect !!

4 ulasan:

  1. macam best je ni..senang kan nak bawa pi mana2

    BalasPadam
  2. ooo siap ngan berus dia eh.. menarik gak ni sebab tak yah nak beli berus lain. kadang, berus hilang kena sental ngan jari jer kat muka pastu nampak tak sekata...

    BalasPadam
  3. bagus ada berus. ni berus n bedak pun selalu si kecik tu kidnap. hahahah

    BalasPadam
  4. mcammm besttttt je...nak survey la.

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com