GATHERING KELABBLOGGERBENASHAARI | BILA BLOGGER MEMASAK

14 ulasan:
Assalamualaikum , chak !!

esok dah nak balik kampung , so sementara internet ada ni , haruslah update semua sebelum blog ni lagi terkubur dengan kebizian tuan tanah , btw tq so much abg ben ashaari sebab akhirnya jadi jugak nak buat majlis makan-makan di rumahnya , cadangnya nak buat BBQ tapi tak jadi , so buat POTLUCK je , gigih masing-masing masak .. haha , aku yang tak berapa pandai masak ni pun kena paksa masak jugak dengan tunjuk ajarku sifu KAKSUE la sape lagi .. hihihi dah nak kawen pun tak pandai2 lagi , sebenarnya bukan tak pandai tapi kalau dapat dapur macam rumah abg ben ni automatik lah rajin memasak *pancingciked* 

Jadinya menu qaseh tunjuk ajar dari kaksue , jadilah Spaggheti Carbonara , haha kalau nak resipi kena cas sebabnya nak kena ingat balik step by step , alaaa kat bawah ni ada bahan2 , google kan adoo , bukan sekadar blogger ok !

susah la kalau artis masuk dapur , kiri kanan nak amek gambor kite .


 ini lah bahan-bahannya .. 

just campur je semua , sampai jadi macam ni haa



akhirnya siap !! 


 Masakan kedua dari cik Yanty dot my , rupanya sirius sangat orangnya bila masuk dapur , takut kite nak tegur .. bukan apa , karang potato yang tengah mendidih ni boleh jadi masuk mulut pulak , mahu tak bercakap seminggu haha .. dalam keseriusannya , jadi jugak POTATO SALAD , hebat orang penang masak western hikhokk , jangan mare haha

 rebus kentang sampai masak , letak garam sikit 



susah jugak kalau blogger masuk dapur , masakan yang sepatutnya 5 minit jadi sejam , mana taknya , nak masak lagi , nak ngambik gambar lagi , lemon pun bolehla ye 
gunala mayonis lady's choice , promot free by qasehdaliadotcom 



akhirnya sejam kemudian siap lah POTATO SALAD dari ty , atau dalam BM nya SALAD KENTANG


 Masakan ke tiga , dari blogger yang sedang diet atkins , so menunya kena lah dengan diet yang tengah dia amalkan , SALAD BUAH , khusyuk jugak bila masak ..



Masakan ke 4 , dari FatinBella yang tak reti-reti nak diet , dari awal sampai lah habis , makan je kerjanya , haaa tapi dia ni tak reti nak serius bila masak , boleh pulak pergi layan mee sup dulu sebelum masak , gelak je kerja .. tapi power betul masak MURTABAK MAGGI , memang mamak pun kalah 


nampak sedap , dah cuba baru tahu memang sedap !

 kaksue cakap , bila memasak kena hepy .. macam dia haha

Masakan dari sifu kita , MINI PIZZA .. kalau kaksue ni , bagi apa pun dia boleh je masak , siap buat resipi sendiri lagi , untungla abe eddy , sehari kawen dah boroi wakakak 





jeng jeng jeng ~ abg ben kata sedap , nanti kak zila buat hari2 ye :p

 kek dari abg pojie tapi tuan nya tak datang .. iskkk 
banyak lagi makanan-makanan lain , di sebabkan penat + kenyang , lupa nak amek gambar semua .. 
tq kak laila bagi tempoyak ikan patin , yaya dengan popia nya , kak sal dengan nasi tomato , abg lan dengan chicken dish hihi , cikali with aiskrim , nadia dengan kentang gorengnya .. haaa fuh ! begitulah ceritanya 
 hai sayang ! muahhhciked , zahra buat muka pelik .
 budak comel dengan aunty ty , lama tak jumpa kan ~ 



hati berbicara :

Apapun terima kasih buat abg ben ashaari dan juga kak zila , dan juga semua geng kelab blogger ben ashaari , nanti kita buat besar-besaran lagi yooo , inshaaAllah lepas ni memang kite berBBQ pulaks , tapi lepas den kawen ... ermmmmm ermmm love u guys ! 

14 ulasan:

  1. wahh. semuanya pandai memasak. teringinnya nak join...

    BalasPadam
  2. "just campur je semua , sampai jadi macam ni haa"-ada jugak yang nak buat sama jadi bubur kang hahahahah adei la...memasak kena la happy baru la makanan tu sedap memasak dengan ikhlas dan ceria hehehehhe

    BalasPadam
  3. wahhh best nye.. tetiba lapar.. hahaha

    BalasPadam
  4. Hampeh , kaw2 kata kat cheq nooo. Aduh gambar potato hancur tu pun hado. Awt buh juga gambar cencorot muka cheq?!!!!!

    BalasPadam
  5. Hehehe pandai Qaseh masak ...Ok la tu dah boleh kawen dah tu hahaha ..Macam2 resipi ader ..

    BalasPadam
  6. Sesekali gathering macam ni sure la bes ye x...seronok la korang selalu jumpa...

    BalasPadam
  7. Seronoknya tengok..... hahahhaa memang makan je la kekdahnya....

    BalasPadam
  8. perghhh... pandai masak rupanya.

    semua tu resepi sapa. not bad gak tgok..

    BalasPadam
  9. wahhh..terliur tengok semua makanan =)

    BalasPadam
  10. wah sume pandai masak... canti, lias dapur... beat nya kalau dapat join... layak ke hahah

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com