Lunch di Restoran Lalapan @Ayer8 | Restoran Best di Putrajaya

7 ulasan:
Assalamualaikum ,

Tet tet tet chat whats app masuk dari kaksue , ''lapar la , mana korang woi , jom lunch'' tet tet tet chat di balas oleh qaseh serta merta ''lapar jugak , jom'' , cepat je reply bab - bab makan , semalam breakfast hari ni lunch pulak , kaksue sampai dengan kereta Viva nya yang byk berjasa ibarat transformer , so kemana kita hari ni ? Tempat di tuju ke Presint 8 atau di kenali sebagai Ayer@8 , kat sini banyak restoran-restoran yang harus di terjah , dan kebanyakan nya memang menepati selera , kitorang pilih Restoran Lalapan hari ni , tekak terasa nak makan ala-ala makanan tradisional la derrrrr 

Lalapan ? Peliks je nama restoran ni , boleh bikin jadi satu lagu ni , heheh btw LALAPAN  ni bukanlah di ambil dari dialek tempatan mahupun istilah , sebenarnya LALAPAN ni hidangan istimewa golongan bangsawan yang berasal dari Surabaya Indonesia , haaa lebih kurang begitulah , so apa menu kami hari ni , moh tengok je k .. 

Restoran Lalapan , dalaman nya cantik ala-ala moden kontemporari , tak pandai nak eja , tenang je .. 

Restoran ni berdepan dengan Tasik Putrajaya , nice view .. tenang je kaluuu nak berdating , boleh la jadi port lepak , bawak laptop haa lepak sini sampai kene halau haha

Menu Restoran Lalapan


Ok waiter , i want one set of Ayam Tumis and one set of Asam Pedas Ikan Tenggiri , speaking gitu .. tapi bagi qaseh asam pedas yang ada kat Restoran Lalapan ni terangkat habis , pedas dan sedap ! Ni lah baru boleh di namakan Asam Pedas ! Pekat , Hot , Delicious , Yummy !!! dan banyak , kalau nak makan ramai2 oder je set2 macam ni dan kongsi-kongsi .. mesti cukup dan terus boroi




Amacam agak-agak terliur tak , ikhlas dari hati review ni , mohon datang belanja saya .. hehe

Swlain itu ada set Masak Lemak Cili Api , boleh lah pilih nak ikan tenggiri ke , ikan keli ke , ikan pari ke terpulang pada anda , ada set ikan rebus tempoyak , ikan rebus (singgang) dan yang lain-lain kena datanh rasai sendiri .. kat bawah alamat Restoran Lalapan ok..

No C1-G-03 Ayer@8 (Jln P8G, Presint 8), Putrajaya, Putrajaya.



7 ulasan:

  1. Lapar ..wuh tgk menu ala kampungan tu lahai sedapnya...eh qaseh panjat kerusi ek...amik gambar full atas meja tu ??

    BalasPadam
  2. penah datang sekali kat sini ;) tp bkn restoran lalapan, rrstoran lelipan. hahahahah

    BalasPadam
  3. makan sambil dijamu pemandangan yang cantik..bertambah2 la selera nya..kan??

    BalasPadam
  4. Wowww nampak sedapp laaa ..blh lanjer ni..

    BalasPadam
  5. terliurnya

    http://pinky-lynn.blogspot.com

    BalasPadam
  6. Wahhhh...terima kasih atas sharing yang best nih


    Salam ziarah
    Fazlina Samsuddin
    www.fazlina.com

    BalasPadam
  7. pasni boleh la cuba makan kt Lelapan @Ayer8 Putrajaya ni. Thanks for sharing

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com