Lunch di Restoran Lalapan @Ayer8 | Restoran Best di Putrajaya

7 ulasan:
Assalamualaikum ,

Tet tet tet chat whats app masuk dari kaksue , ''lapar la , mana korang woi , jom lunch'' tet tet tet chat di balas oleh qaseh serta merta ''lapar jugak , jom'' , cepat je reply bab - bab makan , semalam breakfast hari ni lunch pulak , kaksue sampai dengan kereta Viva nya yang byk berjasa ibarat transformer , so kemana kita hari ni ? Tempat di tuju ke Presint 8 atau di kenali sebagai Ayer@8 , kat sini banyak restoran-restoran yang harus di terjah , dan kebanyakan nya memang menepati selera , kitorang pilih Restoran Lalapan hari ni , tekak terasa nak makan ala-ala makanan tradisional la derrrrr 

Lalapan ? Peliks je nama restoran ni , boleh bikin jadi satu lagu ni , heheh btw LALAPAN  ni bukanlah di ambil dari dialek tempatan mahupun istilah , sebenarnya LALAPAN ni hidangan istimewa golongan bangsawan yang berasal dari Surabaya Indonesia , haaa lebih kurang begitulah , so apa menu kami hari ni , moh tengok je k .. 

Restoran Lalapan , dalaman nya cantik ala-ala moden kontemporari , tak pandai nak eja , tenang je .. 

Restoran ni berdepan dengan Tasik Putrajaya , nice view .. tenang je kaluuu nak berdating , boleh la jadi port lepak , bawak laptop haa lepak sini sampai kene halau haha

Menu Restoran Lalapan


Ok waiter , i want one set of Ayam Tumis and one set of Asam Pedas Ikan Tenggiri , speaking gitu .. tapi bagi qaseh asam pedas yang ada kat Restoran Lalapan ni terangkat habis , pedas dan sedap ! Ni lah baru boleh di namakan Asam Pedas ! Pekat , Hot , Delicious , Yummy !!! dan banyak , kalau nak makan ramai2 oder je set2 macam ni dan kongsi-kongsi .. mesti cukup dan terus boroi




Amacam agak-agak terliur tak , ikhlas dari hati review ni , mohon datang belanja saya .. hehe

Swlain itu ada set Masak Lemak Cili Api , boleh lah pilih nak ikan tenggiri ke , ikan keli ke , ikan pari ke terpulang pada anda , ada set ikan rebus tempoyak , ikan rebus (singgang) dan yang lain-lain kena datanh rasai sendiri .. kat bawah alamat Restoran Lalapan ok..

No C1-G-03 Ayer@8 (Jln P8G, Presint 8), Putrajaya, Putrajaya.



7 ulasan:

  1. Lapar ..wuh tgk menu ala kampungan tu lahai sedapnya...eh qaseh panjat kerusi ek...amik gambar full atas meja tu ??

    BalasPadam
  2. penah datang sekali kat sini ;) tp bkn restoran lalapan, rrstoran lelipan. hahahahah

    BalasPadam
  3. makan sambil dijamu pemandangan yang cantik..bertambah2 la selera nya..kan??

    BalasPadam
  4. Wowww nampak sedapp laaa ..blh lanjer ni..

    BalasPadam
  5. terliurnya

    http://pinky-lynn.blogspot.com

    BalasPadam
  6. Wahhhh...terima kasih atas sharing yang best nih


    Salam ziarah
    Fazlina Samsuddin
    www.fazlina.com

    BalasPadam
  7. pasni boleh la cuba makan kt Lelapan @Ayer8 Putrajaya ni. Thanks for sharing

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com