100 DORAEMON SECRETS GADGETS EXPO

6 ulasan:
Kisah 100 Gajet Rahsia Doraemon | Viva Home Jalan Loke Yew Cheras , mengimbau balik zaman kanak-kanak qaseh , doraemon adalah salah satu kartun kesukaan qaseh kerana jalan cerita doraemon yang tak pernah membosankan  dengan watak doraemon yang suka menolong , nobita yang selalu dibuli, sizuka gadis yang ayu , giant dan juga suniyo yang merupakan watak pembuli .. pasti korang semua terhibur jugak kan dengan doraemon dan berangan nak dapat kan alat-alat dari poket doraemon , haaa qaseh dah jumpa alat-alat rahsia doraemon ni , jgn jeles ! dan yang pasti bukan budak-budak je yang minat kan ?

teruja sangat bila berkesempatan jumpa dengan doraemon-doraemon , eh banyak pulak doraemon kat sini, mana taknya sebanyak 100 doraemon bersama gajet2 rahsianya terdapat di expo yang di anjurkan oleh Animation International (m) Sdn. Bhd , sempena meraikan 100 tahun sebelum kelahiran Doraemon pada abad ke 22 . 

Maskot doraemon yang tiba-tiba muncul dari mesin masa , eh eh cute kan ? hari tu doraemon letih , tak mampu tunaikan permintaan qaseh yang meminta alat gemukkan badan , hihi ekspo ini di adakan untuk memeriahkan VMY2014 semestinya Tahun Melawat Malaysia yang sudah berakhir 23 mac lepas , ekspo ini di adakan di Dewan Ekspo Viva Home Kuala Lumpur 




an an an to te mo dai suki doraemon ! lagu kegemaran iaitu lagu tema Doraemon yang qaseh ingat sampai sekarang , doraemon2 ni bersama dengan gajet2 nya yang berbeza 

mesin masa yang membawa ke dunia lain , lets go jumpa dinousour ! 

ini antara gajet yang paling popular dalam kartun doraemon , iaitu pintu rahsia 

Selain dari patung - patung doraemon bersama gajet-gajet beliau , terdapat juga watak-watak lain dan juga taman-taman permainan yang terdapat dalam cerita kartun animasi doraemon , jadi , pengunjung berpeluang untuk bergambar dengan mereka dengan kreativiti mereka sendiri , dan yang pasti akan mengingatkan kita tentang watak-watak mereka 


mak dan ayah nobita 

mak suniyo jugak ada di sini , sempat bersalaman dengan beliau hehehe

taman permainan yang selalu mengisi waktu lapang nobita , giant dan juga suniyo

 kaksue bersama sizuka yang peramah 

nobita yang selalu di buli hehe 

Selain dari itu , terdapat juga kedai - kedai cenderamata  yang menjual pelbagai barangan berwatak doraemon seperti beg , bantal , patung , rantai kunci ,pakaian kanak-kanak , lampu dan banyak lagi untuk pengunjung yang datang ke sini .. 


juga terdapat kedai foto untuk pengunjung yang ingin mencipta kenangan di sini 


dah penat berjalan , tiba la masa untuk makan~~~~ haaa kat sini juga ada cafe , yang pasti cafe ni terdapat kuih dorayaki yang doraemon suka sangat tu , cafe ni dinamakan 100 cafe , hohoho jom tengok apa yang qaseh dan kengkawan makan .. sedapppnyeee

coffee dan hot choc yang berbentuk muka doraemon !

taiyaki yang sgt sedap ! sayangnya nak makan kamu ni , macam nak simpan je buat koleksi tapi dalam perut , memang tak cukup satu ! bila makan nak lagi ..

oh ye harga tiket masuk adalah RM25 bagi dewasa dan RM15 bagi kanak2 .
terima kasih buat santai travel kerana sudi menjemput qaseh , tq jugak buat penganjur , harap di lain kali kita bersua kembali ye doraemon dengan aktiviti yang lebih meriah . ! 
















6 ulasan:

  1. non hajak... hehhee... :P

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum. alaa bestnya. rugi tak dapat pergi. singgah menabung ford sini~~~

    BalasPadam
  3. comelnya kuih tu!

    teringin betul nak g sini.

    BalasPadam
  4. alaa. ruginya tak dpt gi. isk, iskk..kalau dh dok jauh merentas laut china selatan ni memang jarang dpt peluang gini

    Jom singgah blog naz... : DIY : Hasil Ombre Jeansku

    BalasPadam
  5. Macam best je pergi sana..hari tu adik ajak pergi, tapi tak pergi pun sebab pergi tengok belon panas. hehehe

    BalasPadam
  6. sis!!!
    macam best je.......
    comell lahh

    singgah sini.. moga tuan blog ni dimurahkan rezekii.. aamiiin

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com