PERSIA RESTAURANT DI AMPANGWALK | FOOD REVIEW | MASAKAN PARSI

5 ulasan:

''makanan parsi best di ampangwalk''

Persia Restaurant | AmpangWalk | Food Review - Serves authenttic Persian including chelow kebab , khoresht (a stew that is served kookoo , meat and vegetable pies ) , polow (white rice alone or in addition to meat or vegetable and herbs ) salad pastries and drinks 


Semalam punya cerita qaseh dapat jemputan untuk buat food review di Persia Restaurant , di manakah restaurant ala-ala Parsi ni ?? macam tak pernah dengar ?haaa Persia Restaurant ni sebenarnya terletak di AmpangWalk , eh sesekali ubah selera mencuba masakan Parsi pun best jugak kan ? yang pasti nya resipi masakan di sini adalah original iran tehran food , home madE style dan semestinya resipi keluarga . Sebelum tengok gambar2 makanan jom kita tengok dekorasi di Persia Restaurant ni 

walaupun Persia Restaurant ni agak kecik tapi bersih dan suasana tenang dan romantik di tambah dengan dekorasi yang tidak terlalu melampau , menonjolkan keparsian dengan lukisan-lukisan di dinding , dan yang pasti punya staff yang sangat peramah . good job ! 





antara dekorasi yang sempat qaseh tangkap . amacam ? agak best suasana restoren ni kan .jom kita tengok makanan yang terdapat di sini ? apa yang qaseh paling suka kat sini ??



Humos - pembuka selera di Persia Restaurant
RM10

Green Salad + Shirazi Salad - sedap salad ni rasa dia masam-masam sikit dan memang berbeza dengan salad yang biasa kita makan 

 
Kashak Badenjan - rasa dia tak pandai pulak qaseh nak bagitahu , ramuannya ialah dengan menggunakan terung , dicicah dengan roti perghh maveles ! 
RM15 

Barberry Rice Chicken - panjang betul nasi dia ekeke , memang makan sikit pun cepat kenyang , dan isi ayam tu sangat lembut , jangan risau jika takut terpelanting , memang sangat lembut dan sedap 
RM25


inilah menu special yang terdapat di Persia Restaurant ,iaitu  Kebab 
so kat sini banyak jenis kebab yang ada contohnya 
Chicken Kebab - RM25
Minced Kebab - RM27
Soltani Kebab - RM36
Chicken with Extra Lamb Kebab - RM36
Special Kebab (for two person) - RM70

antara banyak - banyak masakan yang tersedap kat sini , qaseh paling suka masakan ini ! tadaaaaa daaaa yaAllah memang sedap kot , daging dia lembut , adunan rempah yang sebati , tak terlalu tawar dan tak terlalu masin ! pendek kata memang cukup rasa .. nak je mintak resipi dengan owner tapi macam takkan jadi je hehehe resipi keluarga , kalau nak tahu , mak kepada owner restoren ni yang masuk dapur , haaaa tu dia patutla sedap , bersama kasih sayang ibu ecececeh ,eh banyak cakap , mana stew kambing nya ?

RM15 je uols ! 
berbaloi makan yang ni 


jus buah yang segar 
colourful of drink make us feel happy and fresh 
jus tembikai , manggo , mint , carrot 

berbanyak terima kasih buat nafiseh yang sudi menjemput kami , review masakan parsi di Persia Restaurant , in shaa Allah akan pergi lagi sebab masakan yang berbaloi untuk di rasai , untuk pengetahuan restaurant ni di buka pada tahun 2002 , first Iranian Restaurant di Malaysia . rugi kalau tak pergi merasai sendiri segala makanan yang terdapat di sini , dan banyak lagi makanan yang perlu di cuba , nak tahu ? datang rasai sendiri okey .. thumbs up ! dan restaurant ni juga pernah masuk ''jalan-jalan cari makan''


                                  




 sudut luar PersiaRestaurant  
semoga terus succes ! 

alamat :

Di buka setiap hari 
masa : 11.30 am - 11.00 pm 
fanpage facebook : page [klik]


5 ulasan:

  1. Menarik!! ena tak pernah makan lagi makanan org parsi. Tempat pun cantik. Cara olahan makanan pun menyelerakan.

    BalasPadam
  2. Wah bestnya ! :)

    Taufiq singgah sini ye :) Jemput singgah blog Taufiq awksweetgitu.blogspot.com :) Support each other =)

    BalasPadam
  3. Temptnya menarik dan pasti makanan pun terbaik dan sedap. Suka dengan suasana macam ini. :)

    BalasPadam
  4. tempting and menggoda untuk pergi..

    BalasPadam
  5. Suasanana ala dongeng Hikayat 1001 Malam.

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com