MATIC FEST 2013

1 disember , qaseh dan geng KelabBloggerBenAshaari telah mengikuti program MATICFEST2013, lokasinya di JALAN AMPANG berdekatan bistro saloma , waze je pasti jumpa .. awal-awal lagi kami sudah menapak di sana ,al maklumlah tak sabo-sabo nak bertreasure hunt dan terbayang sudahh duit Rm600 dan 2 medal dalam genggaman , haaa sape yang taknak kan ?semalam hampir 50 group juga menjoinkan diri dari group kereta , media dan ramai lagi ,perghh mmg sgt mencabar , nasib baik la tak perlu mnum budu ! 

qaseh berpartner dengan mieza , ahaha syok weh berpartner dengan dia , selalu je brdoa ahaha , then slg bkerjasama dan plg tak tahan comel sgt bila buat mimik muka teka binatang ! kahkah hinggakan urusetia turut trgelak ..antara 10 task yang kami kena buat ,kena sumpit belon hgga pecah ,tembak papan guna pistol paintball , sedut kacang masuk botol ,bowling durian , panah dart ,masuk air dlm botol, lompat tali skipping,silang kata , teka binatang, buat teh tarik smbil tutup mata then minum

hadiah yg di tawarkan , frust menunggeng tak dapat menang , kasi can katakan ..haha 

PAMERAN KUCING 
selepas bertreasure hunt dan relax2 sambil menunggu kputusan , qaseh pergi mengintai kucing-kucing comel di pameran yang turut diadakan di MATICFEST2013 ni , haaaa kat sini qaseh ambil masa lama jugakla sebab duk snap2 kucing yang superbb comel ! gebu ! cute ! cantik ! haaa semua la , yaAllah rasa nak mintak2 je dengan tuan dia tapi takut kena cakar pula , kat sini juga diadakan pertandingan kucing sbnrnya , maybe yg plg cantik , plg cerdik dan comel .. dan kat sini juga ada kucing2 untuk di jual , sygnya qaseh tak mampu nak beli .. sobssss








ha posing sikit , senyumm senyummm ~ hihi



ni aku heran , hang makan apa dia weh , nasib baik la kat dalam sangkar , kalau tak memang kena peluk la ! gerammmmmm


PAINTBALL 
sesudah melepaskan geram kat meow-meow gebu semua , qaseh pergi mengintai abang-abang ensem berpaintball , eh eh tergatal pulaks , kelab blogger ben ashaari sememangnya buat aktiviti paintball setiap bulan so lagi la menambah keghairahan qaseh mengintai skill2 diorg ni , haaa dah tau dah ! lepas ni bolehla qaseh menembak abg beng smbil pejam mata .. 



salah seorang geng kami , bersama abg-abg hensem paintball di MATICFEST2013 , hati-hati abg semua , nanti kena tembak hati dengan erra ..opss



ARM WRESTLING 
haaa tu dia , qaseh ngan miza bertanding gusti lengan pulak dah , tapi sekadar suka-suka , perghh boleh tahan kuat tangan qaseh dapat mengalahkan miza haha seronok , salah satu program di MATICFEST2013, hebat tak ?


 qaseh menang ! yahooooo 

dan bagi yang suka membeli belah ,jangan risau banyak booth2 yang di buka pada hari tu antaranya booth paintball , secret garden ,karikatur , travel ,kfc pun adooo , baju-baju batik dan juga booth-booth makanan , surely korang takkan kelaparan dan kehausan , bagus kat pihak MATIC ni mengadakan aktiviti MATICFEST2013 yg membuka peluang kpd org ramai .. masuk scra percuma !!!


DASH YANKURO 
eh eh ada lagi haaaa , tau tak apakah ini , jeng jeng jeng ini adalah tempat kereta control racing tanpa jpj , dulu-dulu sllu juga lah tgk budak-budak laki main game ni , mcm seronok je MATICFEST2013 memancing peminat2 game ni .. awesome !

sape minat racing-racing , haaaa peluang trbaek ! 

hos kami pd hari itu, celebrity LAN ZAILAN 


LAST but not least ! persembahan-persembahan yang mengagumkan dari artis, dan karaoke secara terbuka ,semua hebat-hebat berkaraoke , qaseh layannn jeee ~ nak nyanyi tapi segan kotkot nanti ramai pulak yang bagi bunga ...hikss

MATICFEST2013 juga di meriahkan oleh 2 orang badut yang sgt comel ! qaseh yang bukan budak2 pun teruja tengok dia pusing-pusing belon jadi unta apatah lagi kanak2 ribena yang lain .. 



kesimpulannya ! MATIC memang superb best mengadakan aktiviti-aktiviti yang terbaik , enjoy and fun , hari ni walaupun sakit-sakit badan, berlari sana sini tapi pengalaman ni memang lekat dalam kepala , next time memang WAJIB join lagi !!dan korang yang xde aktiviti di hari minggu silalah menjoinkan diri ye .. 
tq so much to ABG BEN ASHAARI DAN KAREN sebab sudi mengajak kitorang ..all the best !!havoc havoc ! 

PUTIH MELATI , will never forget it walaupun kalah treasure hunt haha , ini lah pengalaman terbaik ..
tq abg beng once again and karen for everything 
apa-apa yang berkaitan korang boleh layari laman web MATIC[klik]
banyak lagi gambar2 menarik just hashtag kat instagram #maticfest2013 #matic 

terima kasih semuanya , MATICFEST2013 sangat awesomeee !!











5 comments

  1. Qaseh lagi comel dari kucing tu.. ewah..

    ReplyDelete
  2. Qaseh nyanyi jadi ribut petir.. saye nyanyi terus kemarau 7 hari berturut-turut.. wakaka

    ReplyDelete
  3. Menarik aktivitinya tu. Satu kump dgn ben ashari ke tu?

    Jom join GA akak.

    ReplyDelete
  4. salam blogging , owh meriah nyaa tgk top2 blogger bersama dlm satu event :)

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..