Bertapa di Dapur Tanpa Sempadan Che Mat Gebu

8 ulasan:
Assalamualaikum ..

ahad yang lepas 27 oktober , qaseh pergi lagi bertapa di sedenak rumah pakcik mat gebu , kiranya ini kedua kali qaseh bertapa kat rumah beliau ,alkisahnya mawardi yunus dan mk syahir blogger hebat ajak pergi , siap buat pengumuman lagi , tak cukup pengumuman kat kedai mamak sambung kat dalam group whatsapp abg beng , so qaseh bab2 berjalan ni memang laju almaklumlahh sekarang tgh goyang kaki .. sape nak ajak g mana2 roger je k ...

 entry first jumpa pcm ------->  first time jumpa pak cik mat gebu 

so pergila kami 6 beranak ke sedenak , mk syahir , mawardi yunus , shawn razaleigh , mieza , dan iffah afiffah .. selamat sampai dengan selamatnya dalam pukul 2lebih , terharu sangat pcm sudi terima kami yang ngokngek ni lebih2 qaseh la wakakakaka.

alhamdulillah rezeki kami hari tu , rezeki dengar pengalaman dari PCM , rezeki dapat tegok teko2 dan barang antik , pengalaman PCM byk lah cerita dari beliaau , kagum ekeke dan semestinya rezeki makan weee hari tu kami di hidangkan dengan gulai ikan tongkol, sambal sotong tin, semur ayam, sayur campur, pavlova, kek coklat lapis cis wif ice cream vanila dan popia jejari ketam.

tapi macam syok ja hari tu sebab , ok bayangkan pcm atas kerusi dan kami 6 beranak duduk bersila kat bawah dengar pengalaman-pegalaman dan cerita-cerita termasuk cerita hantu ,dan hapir kena pijak sebab terlebih nakal wakaka ,, ampun ye pcm .. rindu pulaks !!


pavlova yang cute dan suwit macam pembuatnya ..

kek choc kukus lapis cheese bersama aiskrim
masa ni ada orang tu kan , deco kek qaseh sampai tercampak aiskrim atas baju ambe , dan tercampak terus sudu yang disaluti aiskrim atas baju ambe lagi ,,sedihnye di dibuli oleh perempuan ayu sorang tu haha sabor je lah ..

popia jejari ketam 
masa ni pun ada cerita diketawakan oleh pcm.
taknak citer okbye ! haha


tiffin biru sudah di noda oleh kami ..

tempat wajib bergambar bila bertamu di rumah pcm .. sudut bertemu jodoh katanya , nak cuba nasiblah eh eh boleh tak ? kompom2 jeles orang pahang japgi hehe 


then lepas makan , hampir ke petang kami duk melepak tibalah masa kami mengundur diri , layan kami semua memang tak terlayan , nak mengundur diri pcm kata tunggu jam cinderella berdenting ting ting ting dulu , haaaa kalau nak tahu jam cinderella tu apa , kenala pergei rumah beliau , apapun tq for everything pak che mat gebu ... terbaik , suka dengan low profila pcm dan keletah keramahan beliau , korang pergi la bertamu memang terbaik ,semoga di rahmati Allah selalu ye pcm , syg ketat2...








 lastly kami melawat kereta antik di rumah kedua beliau .. 
sory bukan untuk dijual 
akhir kata terimalah pantun dua kerat dari qaseh 
Dalam gelap ada orang minyak 
buat pak che mat gebu terima kasih banyak2 dan sayang ketat2!


tq buat dr fuh dot my jadi driver yang comel ,,kahkah 




8 ulasan:

  1. best nya sembang2 sambil makan2 :) seriously suka sangat pastry2 ni :)

    BalasPadam
  2. bestnye..dop ajak kite pongggg

    BalasPadam
  3. Bring me along yeah next time =(

    BalasPadam
  4. teringin nak jumpa pcm...dekat dah ngan tempat oshin kerja ni hehe kalau nak mai lagi nanti roger lah..nak ikut jugak :D

    BalasPadam
  5. hurmmmmmm xajak pon....t g sndr2
    aci dpt mam sedap2 huhu

    BalasPadam
  6. Terima kasih...errr....baru sempat baca hokeyy...ehh patut lah pcm tak de link blog qaseh kat blog pcm..ok letak sekarang juga... >_<

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com