Selamat Tahun Baru 2013 !!!

Assalamualaikum ... first entry di tahun baru , 1/1/2013 ...

belum trlambat kan qaseh nak wish happy new year to all blogger and semua hamba2 Allah s.w.t.. azam ? apa ye azam tahun ni , kat facebook ramai pulak berazam nak tamatkan zaman kebujangan nya , termasuk qaseh ahahahaha .. insyaAllah ,dengan izinNya maka jadilah .. jika masih belum di izin olehNYA maka bersabar lah .. inyaAllah nanti akan ada jua .. kunfayakun...

tapi qaseh harap, tahun ni akan jadi yang lebih baik dari sebelum2 ni , kalau tgk balik ke belakang2 , syukur dengan apa yang telah Allah berikan , walaupun terkadang ada kepahitan dalam manisnya , ada kemanisan dalam pahitnya .. sometimes semua tu menguatkan diri kita , ambil jadikan sbgai satu pengalaman .. apa2pun yang manusia lain buat kat kita , redha lah .. jangan pernah bersedih dengan sesuatu yang tidak berharga dalam hidup kita .. Allah dah tetapkan , dah jadi pun ..kecewa sekejap aje , bahagia ? jangan lupa utk bersyukur dgn segala2nya ya syg ... smpai bila hati tu taknak meredhai apa yg trjadi ? smpai bila ? ... 

semoga aku termasuk dalam hamba2 yg di sayangi Allah , semoga hati ni terus kuat utk hadapi segala cacian dan umpatan org .. semoga aku akan jumpa sesuatu yang bernilai , ya Allah bantulah hambaMU ni untuk terus istiqamah dan muhasabah diri ... sesungguhnya aku masih belum smpurna jadi hambaNYA .. =( .. semoga tahun ni yang indah2 aja akan berlaku ... n untuk kamu semua semoga brbahagia dengan apa yg ada, syukuri segala nikmatnya walaupun terkadang ia senipis kulit bawang .. 

so semalam qaseh tak sambut pun new year .. duk kat rumah lagi bagus kan ,tapi .................... ! qaseh dapat tgk jugak bunga api dari celah2 jendela .. dengar berdentum2 je terus gopoh gapah trlanggar dinding amek camera baru itu untuk di rasmikan , n then tadaaaaaaaa ... bunga api yg sgt cantik ..tapi tak pro lg la nak snap pic cantik2 heee layannnn ~ apa2pun hepy new year !





hati berbicara :
selamat tggl 2012 , selamat datang 2013 ... semoga Allah merahmati perjalanan kita ..aminnn 
p/s : sorylah gmbr tak cantik , budak baru belajar huhu



3 comments

  1. Nice picture taken.

    Amin. Semuanya baik2 ja.

    Happy New Year, sweetie!

    ReplyDelete
  2. Selamat tahun baru ;) Yati pun sama, duduk kat tingkap perhati bunga api sambil ambil video dgn gmbar

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..