Persahabatan Blogger Yang Terjalin ~Mereka Bez!!

63 ulasan:
Assalamualaikum semua ... 
selamat pagi lagi ..haisyyy 2 entry dalam masa pagi (ayat tak betul) ceh nak tiru abg ben ke ape banyak2 entry ... saje je ... selagi ada masa kita update ..bila dah xde masa nak update macamana?terkaku terbungkus oleh kain putih ..T_T uhuu serammm ... entry tadi first kejutan dalia dapat n next ni second kejutan yang dalia terima .. n buatkan hati ni rasa macam sangat2 terharu ..dalia yg gila ni pun ada orang hargai .. n jadi kawan dalia huhuhu ~ makcek timah ! pinjam baldi satu nak tadah air mata ... mana tahu kot2 putera gunung ladang nak buat hantaran !!hehe ... hurmmm tadi tengok segmen bro framestone sape nak juin klik nama beliau  tu ... tapi dalia xmo juin ..dalia juz nak hargai org2 yang banyak bantu n kawan yg bezzz wpun tak pernah jumpa lagi .. dalam dunia blog je ..so hari ni dalia kira macam nak imbau balik masa dalia kenal apa itu blog.....first nak ucapkan kat abg ben sebab segmen2 beliau lah dalia dpt ramai kawan ! 


mula2 dalia buat blog ni tentu lah my hubby yg byk support ..blog beliau pun dah hampir tenggelam sebab skang ni busy kerje almaklumlah nak kawen haha... :x (lambat lagi) ..tq for everything coz support wpun kdg2 kene mare asek ngan blog smpai xhengat mana waktu rest n mana waktu kerja ! lepas tu dalia kenal sis ellen (dalia byk mintak pendapat dia dulu..dulu2 dalia kejar duit tauuu haha ampun dalia tnye dia macamana nak dpt be n ape tu nuffnang ..haha gilerr blogging baru sebulan dah nak byk duit ..kikiki n byk gak tips2 yg dalia tnye ..dan cik tom ..ciktom ni blogger ganu yg mantoppp ! tengok lah blog beliau ..superb ..!!
pastu dalia kenal banyak lagi blogger2 bez yg peramah mamaogy (dalia anggap dia mcm mama dalia ..sbb tu dalia pggl dia dgn pggilan mama) byk pengalaman2 mama kongsi n adekalanye sedih baca ..nak tahu masuk blog mama ok..lepas tu dalia jumpa sis Lm sape tak kenal ..wajah suci je putih gebu hik2..suka tengok face dia ..kdg2 dalia juz silent reader je kat blog sis ... sis LM lepas tu banyak lagi .... 


n dalia terharu dengan  entry ni 
 http://www.sunahsukasakura.com/2011/02/insan-insan-terawal-terima-kasih.html

yang paling bez bila dpt bertemu mereka2 ni melalui http://www.qasehdalia.com/search/label/segmen segmen2 abg ben !!!
dari segmen2 abg ben dalia kenal mereka ...sporting giler .. 
budak suka kentut ...bakal jadi laki orang hahaha
blog : http://azfar9897.blogspot.com/(blog setiap hari dalia jejak!!)
dalia kenal ujang lebih rapat eceh kenal dia melalui segmen2 abg ben ..miahaha giler budak ni ..dah lah suka kentut merata2 ..minat gila ngan si mata bulat heliza ... wahaha berebut lah kome bertiga dgn bro framestone ngan ben ashaari haha..tapi mereka ni jejaka dah berpunya aiseyyy ! haha ..yang paling minat entry2 dia lawak tp kdg2 tajuk lucah nak mati haha... tp baca lah jugak haha ... papepun dia budak baik .. i know !! ayat2 dia pun tak pedas sgt macam si naz ngokngek tu haha..papepun tq always support bog buruk n singgah kat sini selalu ..tq ujang so much ..semoga jadi seorang suami yg baik dan bertanggungjawab! jgn kentut merata dah ! haha... tq sekali agy !

naz giler ..seorang nyah dikehendaki
muahahaha jangan tak tahu dia ni seorang nyah ! haha yg ni pun kenal lebih rapat agy melalui segmen ..ceh pernah kalah di mata guwa ..always kalah lu der haha...dalia hormat dia ni sbgai abg agypun dah tua sgt dah 90 tahun dah umo ... tapi dalia takut kat dia ni ..awat ?sebab ayat2 dia kat entry kdg2 pedas giler kah2... yang terasa tu simpan je lah okeyh..pedas2 entry dia pun byk kebenaran ...n dalia suke giler semua entry2 kdg2 terkena jugak kat btg hidung haha..tapi xpe sbb dia ni fofuler mintak sign bang ! dia ni sama gila ngan org gila kat atas tu ha .. n nyah ni dah berpunya ...! haha akan jejak lgkah org gila kat atas ..yeyy cepat2 wes kawen sume ! papepun blog dia mmg bez !terima kasih kawanku yg paling b***! (baik ler)

adek amalina ku cyg ~
ni diaa ratu hatiku ...hehe kenal dek ina melalui segmen2 abg ben gak ...first dia chat kat fb ..dia tanya apa dah lupa pulak haha jangan majuk ...yg tentunya pasal segmen tu lah ...owh ingat dah dia tanya dalia kerja ape ..pastu borak2 jap ... n then rasa macam dah lama kenal ..dalia ni layan semua orang tak kisah lah laki ke perempuan ke...so kenal dulu baru tahu macamana kan..hehe papepun this my little girl ... syg budak lesung pipit ni ...hari tu dia menang segmen abg ben ..ceh den kalah..lepas tu gtau abg ben ..comel nye budak ni kan abg .. ade lesung pipit ... abg ben jawab : ben pun ada..ceh nak je dia ..haha ..papepun tq sudi anggap dalia ni ur sis walaupun kdg2 otak ni gila sikit ...hepy blogging dear ! muahhhhhh
psst : single lagi tengah mencari jodoh !

sunah yang misteri nusantara
boleh kata kan semua dalia kenal melalui segmen abg ben ... hihihi ..bezzz !masa dalia menang2 segmen dia ade say tahniah ..hik2 tq sunah ... hubungan kotorang rapat agy bila ada sahabat blogger ..mana ada shida ,ade dek ina ,,ade qaseh ...mana ada qaseh ,ade dek ina ..ada shida haha macam belangkas pulak ..tapi dalia rasa sunah ni agak misteri haha tengok lah pic dia tu misteri tak ...low profile je dia ni .. suka2x..pic pun xshow kan haaa ...n ada lah ura2 ataupun gosip mengatakan bahawasanya ehem2 ...ady budikan eh sunah budika ..ek lalalala biar lah rahsia ..oooo tak gtau eh ... apepun semoga ke jinjang pelamin haha..
tq dear jadi kawan kita !

 
shida suka makan anggur..hari2 dia pergi ladang anggur haha
blog : http://cahayanurqasih.blogspot.com
sorg lagi kenal melaui segmen abg ben ! yeahhh shida ...haha kenal ngan dia bila dok sebuk bincang2 jawapan segmen eceh ..siap kongsi tu apa yg penting kerjasama ! pastu add2 kat fb borak2 n chat2 sekali ... n selalu jugak chat2 ngan kyle wahati kite ...baik budak ni boleh buat menantu hihi..boleh makan anggur free kikiki...papepun dia mmg salu dtg blog dalia ..tq shida n always xbg dalia tutup blog..pasai apa pun tak tahu haha...papepun korg sume bezz~
psst : single lagi tuuuu haha

hati berbicara :
banyak lagi kawan2 blogger yang dalia syg ...nnt buat next entry atau ade masa ..kikiki..papepun bagi blogger2 lain .. jangan fikir blog semata2 adakalanya tegur2 lah mereka2 yg dah lama dlm dunia blog terutama abg ben ..pakcik mat gebu .. n semua2 yg dah byk pengalaman..kita kutip pengalaman2 diorang ..n jadikan satu motivasi ... hidup ni berhubung kait sebenarnya ..kalau kita keseorangan kita ibarat katak bawah tempurung ... so jadilah ibarat jarum dan benang .. saling memerlukan..ade maslaah cite insyaAllah share2 boleh legakan sedikit kan...so kpd semua2 maaf andainya xsebut nama...byk lagi yg dalia kenal ..syafiq rosli,nuruaisi,pokniq,yuyu,cikgu awang,wafi ,specky gurlz ,fyna,atiq,fakhrul,ff,ksp,farid kamil,puteri katek,IR, kyerul, norfa ,dan banyak lagiiii ~ n yg dtg komen2 kat blog ni ..insyaAllah dalia jejak balik korg sume ..! n semua warga kat sahabat blogger ! love u olzz...choww masa untuk makan!



63 ulasan:

Fakhrul1409 berkata...

x tag pun :( sdih la qaseh...warghhhh! majok2

~Kirin Selama Perak~ berkata...

KSP datang sbb rasa mcm ada orang panggil2 ja.
HEHEHE
:D

Izamir Ridzwan berkata...

hope lepaas kawen, ujang tak suka kentut lgi

Pembawa_Wacana berkata...

Aku takde...T_T

aDisH.sHidA berkata...

qaseh,kantoooooooooooooi kita selalu chat ngan kyle....suka sakat korang ber2 rindu kyle,.kem salam utk dia erk...
entry persahabatan leh buat hati nie tersentuh dah menitis air mata...hargai sagt2 persahabatan kita ini

hasrul hassan berkata...

Yeap/ Memang best berkawan dengan bloggers dalam dunia blog ni. Menariknya .. kita saling tertarik hanya kerana blog.

Farhana Sahri berkata...

dah femes emes da qaseh skrg..hehee

specky gurlz berkata...

LEBIU TUUUU..hehehe <3 <3 <3

Gadis Misteri Nusantara...:p berkata...

sayang....wuu..napekah sume wat entry nak menangis ni..huhuhu..

thanks tau dear...kerana kamu-kamu semua, i takkan benti melangkah..insya'Allah...:)









erk, yang tu......padam2!!! hahahaha!

Ujang9897 berkata...

pergh...!!! terharu sgt nie..

menitis air mata dah nie..hahaha


naz gila tu elok keta bakar jer dia hidup2

KatekateKite berkata...

wahhh... ramainya kawan2 yang best die! hehehe.......

kite takde orang kenal lagik....huk3...

ceh, sedih tuuu....... hihihihii......

Dalia Best! :D

nur berkata...

wah.. bagus dalia ni menghargai kawan kawan.. sama sama..(hehe)..
JEMPUT KE: ALL IN ONE

sharifahzakiah berkata...

seronoknya dapat byk kwan :)

Zue Cancer berkata...

zue pon ader juga blogger tetap yang selalu bertandang ke blog..huhu mesre even tak jumpe :) kan sis?

nazrul ashraff berkata...

segmen inche ben buat kita kenal ramai orang..hee..and entry ni banyak gelak..haha..sama la kita..buat entry, asik2 gelak..padahal, takde yang lawak pun..heee..

Along Usop berkata...

kadang2 kite lagi lsese dengan kengkawan yg kite blom jumpe dari kawan yg dah lame seblah2 ni kan?.. heheh

tu la die namenye ape ek?..
taktau plak nak bg name ape..

kang buat puisi kang.. panjang sangat pulak nak letak kat komen.. heheheh.. =p

pape pon.. dorg memang best!.. =)

Along Usop berkata...

jap.. tadi lupe subscribe komen.. =p

DaK CoMoT berkata...

salam kenal cik Qaseh..nak berkwan2 jugak..teeeheee

Qaseh dalia adelia berkata...

fakhrul -
aiyooo sory alaaa hari tu kan dah promote jua ...dalia xsempat td g lunch hik2

Qaseh dalia adelia berkata...

ksp -
tq dtg eceh org pggl je ke nak dtg hehehe

Qaseh dalia adelia berkata...

Ir -
harap2 macam tu lah haha

Qaseh dalia adelia berkata...

pembawa wacana -
huhu qaseh gtau semua kan huk2 termasuk lah tu

Qaseh dalia adelia berkata...

adish shida -
jgn rindu lebeyh2 kat wahati kita ..kita jelez ni haha insyaAllah kita akan smpai kan salam tu ... tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

bro hasrul -
bro pun kawan qaseh gak ... sory tak sebut nama hehe lupe byk sgt kalau nk tulis tq bro always dtg blog ni ngeh2

Qaseh dalia adelia berkata...

farhana -
xde pun lah dear ... xmo femes2 hurmmm

Qaseh dalia adelia berkata...

speck gurlz -
hehehe banyak love tq uhuuuu

Qaseh dalia adelia berkata...

ceh gadis misteri nusantara ! hahaha pe kes gune anon ni hahaha ...xmo padam lalalalala

Qaseh dalia adelia berkata...

ujang -
xyah jadi laki lah nak menangis bagai haha..bakar hidup2 je si naz ngek tu

Qaseh dalia adelia berkata...

KatekateKite-
jangan ckp macam tu ! dalia ni kawan dear jugak okeyh !

Qaseh dalia adelia berkata...

KatekateKite-
jangan ckp macam tu ! dalia ni kawan dear jugak okeyh !

Qaseh dalia adelia berkata...

Pendekar Berkuda -
uwaaaa ade sume xkan nak tulis satu2 smpai esok tak habes hahaha

Qaseh dalia adelia berkata...

nur-
hehe sis nur ... :D

Qaseh dalia adelia berkata...

sharifahzakiah -
yup hehe

~...AmALinA....~ berkata...

sis cayang!!!! terharu+gembira sume ada..(T_T) thanx yea,, kam0 mmg the best sis eva!~ syg kamo sgt2..muahhhxX bawu nak majok..tp xjd,,hihihi pape pon thanx anggap ina adik sis..=)

Qaseh dalia adelia berkata...

Zue Cancer -
betul dear ... :D

Qaseh dalia adelia berkata...

nazrul ashraff -
haha memang suka gelak2 pun haha.. biar lah tak lawak bg diorang asalkan lawak bg kite heee

Qaseh dalia adelia berkata...

Along Usop-
along pun salah sorg kawan qaseh yg bez n puitis haha.. like sory tak mention name lupe td ...!

Qaseh dalia adelia berkata...

DaK CoMoT-
selamat kenalan gak ..jgn comot2 hehe

nazirulhazwan~ berkata...

pergh...!!! terharu sgt nie..

menitis air mata dah nie..hahaha


ujang gila tu elok keta bakar jer dia hidup2!

kite kan kawan bek selamenyer. cewaahh!!maseh BABE.haha

lynnyana berkata...

wah.. ampeh sue... ku x pon dlm list... ampeh eh (T T)

Along Usop berkata...

ahah.. takpe kak qaseh.. =P
kire bukan rezki lah tu.. wakakakak... =p

aLieF si Muncung ManiS berkata...

aka,alief tak di tag pun...hahaha..alief gurau je kak..best nye dpt jumpa rakan2 blogger..huhu...

MIMIE AIZA berkata...

bestnye ramai kawan blogger :)

miss cleopatra berkata...

oh cikcleo terharu pule membacenye..hehe..best dapat kawan blogger yg baek2 nie.hee.

CIKPUANHADY berkata...

memang best kan blogging ni.. paling best sebab dapat kenal ngan ramai orang, pulak tu dapat ramai kawan..

Jom skodeng :Yang best mengenai Swiss

dinas berkata...

name kite x de pon..
sedih nye..ehee :P

Sunah Mohammad berkata...

hahahaha! baek, baek...tak guna gadis misteri nusantara dah..:p

kue ziya berkata...

seronoknya ...
persahabatan yg erat antara blogger ..
teringin nak mcm ni ..

Qaseh dalia adelia berkata...

naz ngokngek -
poyo je menanges muahaha den nak bakar korg berdua hidup2 lah baru bez..panggang pun sodap haha

Qaseh dalia adelia berkata...

yana -
hang kawan bek den yg paling tersyg sejak dari mgs lagi lah

Qaseh dalia adelia berkata...

along -
hehehe alololo cedeyh je bunyi hihi

Qaseh dalia adelia berkata...

alief -
hehe nak tag ramai sgt tak ter tag sis hihihi

Qaseh dalia adelia berkata...

mimie aiza -
bila kita masuk dalam dunia blog semua boleh jadi kawan okeyh

Qaseh dalia adelia berkata...

miss cleo -
hehe kalau kita pndai membawa diri kita ..pasti org mahu berkenalan eceh

Qaseh dalia adelia berkata...

cikpuanhaddy -
yup betul tu sis

Qaseh dalia adelia berkata...

dinas -
olololo tacink pulak hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

kue ziya -
meh join sekaki :) meh2 nak peluk hehe

Along Usop berkata...

ahahah.. bukan ape kak..

memang ramai kawan yg rpat ngan kite kat skeliling ni..

tapi bile rapat sgt.. senang nak tacing2.. adeh..

dalam blog nih.. tacing2 pon.. tade la dasat sgt efek die.. ramai yg bekap nanti.. heheh.. =p

Ogy berkata...

eh eh..ade org sebut kt sini rupernya..patutlah tersedak2 tgh makan satee td...seb bek tak tertelan lidi sate :)

Bro Framestone berkata...

dengan bro.. xdapat nk berkenalan ke..??

forever love berkata...

HAHAHAHA..KENAPA BARU PERASAN ENTRY NIE.? KETINGGALAN ZAMAN BETOL..HAHAHA

AkuMuzikFilem berkata...

blogger yang nama nazirulhazwan tu muka cam senior aku sek. men. dulu..

trigyy berkata...

ok, tak kenal. tak leh masuk cmpor.. hahhaha

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com