Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Menyampah !!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum.....
menyampah ni ..sekiannn terima kasih ..tamat .. eceh jgn mare naaa .. alkisahnya begini teramat2 menyampah lah jika .....


''di satu sudut ada seorang jejaka tampan , macho bergaya .. senyuman semanis madu , mata redup tajam menikam,sape2 tengok pun kalau tak gila bayang…

Jiwa Kacau ~

biar jiwa ini kadangkala bergulung gelombangnya , tidak terduga ombak di pantai hati yang terhempas , kamu masih rela menyayangi aku sepenuhnya  walaupun kau tahu  aku .............. terima kasih atas segala2nya ..

hati berbicara : mood kacau ...

DiriKu Menangis Engkau Ketawa ...

Assalamualaikum ....

'' di saat air mata ku mengalir kau hadiahkan aku dengan ketawa yg panjang '' situasi satu ada hari kematian ..
someone tengah menangis kesedihan .. ada someone tengah gelak katanya lucu ,
(agak2 makan penampar tak kawan yg gelak tu )

situasi dua
someone tengah m…

Sebelum Aku Dihiris , lebih Baik Aku Sediakan Pisau !

Assalamualaikum..
''aku pernah di hiris , kali ni biar aku sediakan pisau sebelum kau menghiris ku lagi !''
kata org cinta suci cuma sekali dlm seumur hidup,tapi bagi sesetengah org cinta itu ibarat menukar baju dlm almari. sekejap baju tshirt,sekejap baju kemeja , tak suka yang ni …

Sambut Besday Yang Tertunggak .. 24/6/2011..hadiah dari hencik kyle & atiq salleh

Assalamualaikum ...

cuaca hari ini sungguh panas sekali ye anak2.. dah lah den ni malas nak pegang payung ! macam pompuan je bawak payung ke hulu ke hilir kan3x .. lupa daratan betul tuan blog ni macam lah dia tu laki ! pehh hari ni takmo menjiwai watak .. okeyh2 nak cerita pasal besday yang tertu…

Aku Tak Percaya Lagi ..

Assalamualaikum ...


''aku tak percaya lagi dengan apa yang kau beri .. aku terdampar disini tersudut menunggu mati -berhenti berharap ''
awak .. dulu saya terlalu percaya dengan awak .. saya percaya dengan segala2nya yang awak kata .. janji2 awak semua saya pegang , saat itu saya rasa…

Air Mata Tidak Kan Hilang

Assalamualaikum , 


bila menangis , tangisan ,dan air mata xkan lari  dengan perempuan kerana mungkin wanita lebih senang mengalirkan air mata , terkadang tanpa sebab ia mengalir laju .. terkadang mendengar penderitaan org air mata itu keluar .. dan juga bila hati wanita itu sedang berduka .. hanya a…

Wordless Wednesday #3

Dulu Masa Kita Kecik2 ......................

Assalamualaikum..........

''Dulu masa kita kecik-kecik.....kita nak sangat besar , jadi seorang gadis , seorang jejaka ..kita nak sangat jatuh cinta , tapi sekarang kita dah sedar lutut yang luka lebih cepat sembuh dari hati yang kecewa ....''
manusia dan kemahuan tak dapat di pisahk…

Time Kasih Abg Beng Yang Ku Sayangi dan sis IEB.. =)

Assalamualaikum....

pehh jangan jelez ye anak2 ibu2 bapak2 kakak2 abang2 .. sayang sebagai seorang abg je hihi .. buat pengetahuan semua semalam kat besday qaseh .. ramai yang wish tq so much =) terharu nak nanges ase (ayat ngade) pastu hari2 berlalu macam biasa .. hari ni dah umur 23 tahun seteng…

SELANGKAH MENGHAMPIRI KEMATIAN .. HAPPY BIRTHDAY TO ME ....

Assalamualaikum ....

''selamat hari lahir yang ke 23 su...... ,semoga Allah sentiasa melindungiku dimana pun aku berada,kemana pun langkah ku pergi ..dimana pun jasadku berada ..amin'' 19/6/1988 qaseh dilahirkan dengan cukup sempurna ..cukup sifat ..perempuan ke dua ,bongsu girl yan…

MULUT JE MACAM PUAKA TAPI HATI BAIK ?

Assalamualaikum...


bengong natang nih !
doh bakpe ya mu ni bodo sangat !
base babi  guh otok duk lutut ke !
malas baso aku ..bukan kijer aku kijer mung ! doh bakpe suh aku tolong ..
rupa uduh supe natang !


''kalau engkau nak orang hormat engkau ! biar engkau hormat orang lain jugak ! '&…

Cinta itu Nikmat .................tapi ~

Assalamualaikum ....

hari ni kita berbicara tentang cinta ye kawan2 sebab qaseh banyak idea tentang cinta je.. rasa2nya otak qaseh berbentuk love ...

''cinta itu memang nikmat .. dimakan sedap diminum sedap tapi bila tersalah makan ia bisa menjadi racun .. boleh jadi nikmat madu bertukar he…

Wordless wednesday #2

Bersatu Lah Kita Wahai Melayu ~

Assalamualaikum ..



berdasarkan gambar di atas ..apa yang korang semua rasa .. entry ni ada berbau politik sedikit.. ada yang tidak mahu tahu pasal politik rite .. same with me , tapi adakalanya kita kena fikir jugak .. kerana kita sedang selesa ..sedang duduk dalam negara yang aman .. aman kah kit…

BEN ASHAARI : 5 BLOG PILIHAN HATI

Assalamualaikum...

http://www.benashaari.com/2011/06/segmen-5-blog-pilihan-hati.html
http://www.benashaari.comsory abg ben , qaseh jarang komen2 blog abg skang ni .. qaseh baca je.. tapi abg tahu kan siapa blog idola di hati ni ..eceh .. heppy blogging abg , always support u .. blog yang memang ada d…

Selamat Tinggal Malaysia ~

Assalamualaikum...

buat pengetahuan semua termasuk perdana menteri kita .. tu pun kalau beliau baca lah hihi .. qaseh akan bercuti selama 3 hari 2 malam .. ke eropah bersama hencik kyle .. pergi lari dari malaysia yang penuh dengan masalah hati, jiwa, perasaan mahupun jantung dan jugak limpa ... ke…

Wordless Wednesday 1

apa itu wordless wednesday tengok sini (only picture without words)

p/s : senyuman menutup duka sory kawan2 laptop qaseh rosak ..masuk virus cinta banyak !! saket aty bagai dipaku2 tapi  redha2... guna pc pinjam sat ~

Caketnya Ati ini Bagai Dipaku2.. !

Assalamualaikum sume ... bes tak pantun kat atas tu aka title kita pada hari ye puan2.. yes itulah pantun yang dicipta oleh qaseh dalia adelia .. caketnya ati ini bagai dipaku2..kalau nak buat irama lagu apa2 pun boleh ..suka hati orang lah ye .. huhuh pes time neh wat entry ala2 gedik .. bace elok…

BEN ASHAARI AJAK KRITIK BLOG AKU

encemnye pakcik ni hihi... http://www.benashaari.com/2011/06/segmen-jom-kritik-blog-aku.html

p/s : kutuk lah kutuk kalau rasa nak penampo ...muehehe