Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Bila rasa mengidam ~

Assalamualaikum ,

Korang pernah tak rasa nak makan sesuatu , tiba je ia datang mengundang tekak , perut dan tetiba terluah ''erm sedapnya kalau dapat makan .......'' lepas tu mula la gtau suami nak makan itu nak makan ini , btw mengidam ni bukan org mengandung je rasa .. kadang-kad…

Cara lentikkan bulu mata dengan cepat | Beauty Tips

Assalamualaikum ,

Hari ni bajet 2016 pukul 3 petang, nak tengok ke tak , eh ! takde kena mengena dengan tajuk .. hehe btw internet dah makin semput ni .. adoha cepat betul kuota internet habis .. walaupun aku dah langgan 20gb sebulan haha .. maybe bila buat hotspot internet cepat je jalan kot .. p…

Thistle Hotel Johor Bharu | Hotel Menarik di Johor

Assalamualaikum 
Baru berkesempatan untuk update pasal hotel ni , alkisahnya sewaktu di Johor tempoh hari , qaseh telah menginap di Thistel Hotel Johor Bharu , btw teringin nak tidur di hotel Legoland tapi mas tu hotel legoland dah penuh ~ sobssss , its ok takde rezeki kan , btw hotel ni pun not b…

Kacang Pistachio | Kacang Cerdik Kegemaran Qaseh

Assalamualaikum ~ 
Selamat pagi malaysia , korang dah breakfast ke , ermm ermm qaseh breakfast dengan ubat je , eh takdelah dengan kacang Pistachio ni je haaa ..antara kacang kegemaran aku , rasa dia lemak2 gitu .. sekali hadap memang tak sedar dah habis lebih2 lagi tengah tengok tv ke , buat entr…

Perasaan bila pertama kali di tendang baby | My Pregnancy Journey

Assalamualaikum ,

Sejak dua menjak ni , loya dan muntah muncul balik tapi tak kerap sangat , maybe sebab makan terlalu banyak atau tak kena dengan tekak , buatkan rasa pahit dan payau .. tapi alhamdulillah dah semakin ok .. lagi-lagi musim jerebu ni , kesihatan kadang tak menentu .. nasib baik are…

Pesanan Ringkas Buat Suami Sendiri

Assalamualaikum ,

Dalam rumah tangga ni memang banyak ujian dan dugaannya , aku pun masih 'newbie' dalam alam ni , kadang-kadang ada perangai zaman bujang terbawa-bawa hingga ke alam kahwin , haha contohnye malas , haaaa part malas ni memang sebati betoi dalam hidup .. kikiki tapi sesekali …

Shopping aksesori gadget murah di Gadgets World 666 Sri Gombak

Assalamualaikum ,

Kalau sebut tentang Gadgets World 666 ni mesti korang kenal kan , sebab pernah di viralkan katanya kedai ni jual accesories dan macam2 berkaitan dengan gadjet .. eh betul ke murah ? so semalam lepas balik makan dari kl singgah lah sekejap di kedai gadget world 666 ni di Sri Gomb…

Kitar Semula Bekas-Bekas Goodies

Assalamualaikum ,

Alhamdulillah berpeluang lagi melihat dunia hari ni , hehe di sebabkan kebosanan tadi , aku pun merajinkan diri dok mengemas apa yang semak kat rumah ni , so banyak jugak bekas-bekas goodies yang terabai , kebanyakan nya botol-botol cute .. nak buang rasanya sayang , sebab kalau …

Perkhidmatan Sewa Lori Murah

Assalamualaikum , 
Sementara daku menunggu bahan-bahan beku sejuk untuk di masak , moh la kita buat entry express jap , ni nak cerita 2 3 hari lepas , urgent sangat nak cari lori sewa , memang urgent sebab pagi-pagi esoknya nak guna , abis tanya dekat group whatsapp dan jugak facebook , semua takd…

King Size Wardrobe by Lazada

Assalamualaikum ,

Hari tu tengah kecoh pasal mycybersale , gatal jugak tangan tengok sale-sale yang ado , last-last aku berkenan dengan almari ni .. masa tu rm42 ade .. rm49 pun ade tapi skang dah makin naik harga nya haaa so cepat-cepat la daku rembat dengan penuh kecomelan , order almari ni .. l…