Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

peRfect bLog??

salam satu malaysia wat sume blOgger.. ehehehe...cuaca kat ganU sejuk jew maybe dah nak masuk bulan tengkujuh..rumah2 jiran kat kg Qaseh ni pun dah de yang banjir...yg tanah2 rendah...umah qaseh kat lam parit2 kat tepi jep..hehek budak2 suke sgt men air tp jnji hati2...~

nak kUpas something lah sal bl…

pERINGATAn kEPaDA kaUM haWA

lepak2 kat fb terjumpe lah kisah ni.. saje nak sharing ngan kwn2 blOgger ... jaga diri baik2... 

Amaran pd Kaum Hawa

Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan.





Kesah ini betul2 terjadi kat Penang

Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan …

waNiTa di kaCa maTa leLaki ??

assalamualaikum salam satu malaysia..
siapa kami di mata kamu.. siapa kah kaum hawa di mata kaum adam? wahai lelaki..jgn2 sesekali merasakan diri tu berkuasa sehingga memandang rendah pada kaum wanita..tanpa wanita hati mu akan sepi.. cewahh skema ayat Qaseh hr ni.. tapi ni nak share this stOry bg Qaseh…

♥ ciNta?????????? ♥

ciNta? apa itU cinta...hehehe en3 agak jiwaNgs petang2 ni..cUaca pun redUp...paham jiwang betul lah...hek2.. saje2 cOz td blOgwalking smbil2 cUci mate td tGk blog ade yang tgH kecewa... kecewa biLa pUtus cinta...emmm sakit? memamng sakit tapi sume tu dah tiNggal kenaNgan n redhailah pe yang telah beRl…

Taubat Seorang Hamba ~ meNginsaFkan..... hUrmmmm bOlehkah aku jadi muslimah sejati?

bEz sangat deNgar lagu ni..hurmm tauBat sEorang hamba...xjemu mendengarnya...hidup ni sementara je kan...tah bile ajal dtg menjemput ..takut sgt tp knpe diri ni sUsah tuk berubah...berubah menjadi lebih baik...kdg2 lalai melakukan kewajipan2NYA..kdg2 melengah2kan apa yang disuruh OlehNYA..terl…

★aPa yG kOranG bUAt biLa baNgun tIdO???★

TeNGOk jaM
apaSal kOrang salU tengOk jam ek bila banGun tidO..kOrang bukan xtaU yanG malam tadi kOrang dah Kunci aLarM jaM tu puKul 7 pagi...sO biLa jaM tu berbuNyi tandaNya dah jaM 7 pagi..sO pekeHelnya kOrang nak tenGok lagi....! hik2! SeTeriKa BaJu
apAsaL pepagi bUta baru kOrang nak seteriKa bajU..k…

kEnaPa aBAng ciNtaKan saYang Ek???

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cin…