Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Hello 3rd Trimester ! | My Pregnancy Journey

Assalamualaikum  , 
Hello disember of 2015 , fuh sekejap je masa berlalu , hari ni dah 31 Disember , malam ni dah nak masuk tahun baru , hurmm dah siap persediaan untuk menghadapi tahun baru ? azam aku ntah lah .. sama mcm dulu2 nak jadi yang lebih baik dari sebelum2 ni .. penghujung 2015 ni kandu…

Special Menu di Teh Tarik Place Selayang

Assalamualaikum , 
Yeah food review again , beberapa hari lepas qaseh terima jemputan oleh FOOD INK ! Best jadi food inker member ni , hehe tq again food ink ..jadi kali ni food ink membawa qaseh di TEH TARIK PLACE yang terletak di SELAYANG , btw sebelum ni selalu je lepak di Teh Tarik Place area …

D.I.Y : Mencantikkan dan Memperbaharui Peti Ais

Assalamualaikum 
Hai semua , kali ni aku merajinkan diri buat entry D.I.Y , btw kalau kat rumah korang ada peti ais lama dan warna pun dah nampak kuning-kuning atau kusam je , senang je nak nampakkan peti ais korang nampak baru dan cantik , btw bukan peti ais je , apa-apa yang korang rasa nampak t…

Aku dan Suami Kembar?

Assalamualaikum and hye hari ni aku nak cerita satu benda rahsia , sebenarnya aku dan suami kembar tapi terpisah jauh , ala-ala jejak kasih gitu .. tapi kalau kembar boleh kawen ke ? bukan ke kembar tu adik beradik ... huwaaaa drama sangat ! sila pok kepala aku haha .. 
Ok ni baru la cerita sebena…

My Pregnancy Journey | Trimester Kedua

Assalamualaikum ~

Hari tu dah cerita liku-liku perjalanan di trimester pertama , liku-liku yang orang kata memang sangat perlu di jaga , dan banyakkan rehat , haa tak usah la nak merajinkan diri buat kerja banyak2 that time lagipun 1st trimester memang pemalas yang amat , haha .. lega rasa bila da…

SCAN 2D , 3D & 4D di KLINIK DR NURUL CHERAS | REVIEW SCAN BABY

Assalamualaikum semua , 
Alhamdulillah tercapai jugak hati nak scan 4d baby , walaupun selalu checkup di KK dan doc selalu gtau baby sihat walafiat , semua ok tapi hati ummi ni nak jugak tengok muka baby , perkembangan dia , kedudukan dia dalam peyot sana haaa , hehe kadang time baby menendang tu …

Hanya Spray Untuk Kekal Remaja | MAGIC POTION

Assalamualaikum 

Qaseh ada produk best untuk korang-korang yang kadang lemau sangat nak mekap atau nak hias diri depan cermin lama-lama .. haa daku ni bukan suka sangat mekap lama-lama depan cermin , kalau boleh nak je product yang sangat menyenangkan diri sendiri tapi tetap kekal remaja , awet mud…
back to top