Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

TUAN DIREKTOR ! PILIH KASIH EH !!

Assalamualaikum semua ~ 
ge ge ge ge hari ni qaseh dalia adelia akan jadi direktor ok ! cut !
eh saloh ..cut3x! belum mula lagi ...hahaha 
sapa nak join ?jom kita buat cerita tunggang langgang ...

ok 1 2 3 eksen kameng!!

pada satu petang yang tak berapa nak tenang dengan angin yg tersipu malu ~ ada sebuah kg yang bernama "jenab bin jenub"..asal usul kg tak dpt di kenal pasti ..di sudut kg tu di bawah pokok nyiur ade sepasang suami  isteri tok aji ben sood dan mok aji sunah sohun.. ayahnya tu org teganu ..mok dio pulak org k.l celup kelate ~ ade anak bendera eh anak dara sorg senah jebong... mereka hidup dgn aman dan bhgia.. tapi kbhgiaan mereka di ragut dengan satu kejadian ~ ce cite2 (suara latar)


suatu pg yg tening (senah bekerja di kedai bunga)
senah  : mok n daddy ..senah g dulu ..nok g kereja ni .. mak n daddy jage diri molek...jgn noty2 tauuu ...
tok aji ben sood : jalan molek lah anak bendera ..daddy nak bercengkarama dgn mok kamu ni .. 
mok aji sunah sohun : ayoh dio eh malu kito cakap macam tu depan anak..(muka malu2 kambeng) 
senah : uh ikut daddy n mok lah nak bercengakrama ke nak bercakaran ke...senah g dulu lewat dah ..abe jali dok tunggu dah kat luar tu ..assalamualaikum ~ 

abe jali : senah senah .. u look so sweeett tudey ... may i borrow ur toilet nak terkucil lah tggu senah tadi ...lame bebenor haisyy .. nasib baik senah comel lote hari ni ...grrr geram abe jalii !
senah : oloh maaf kan senah abe jali ..senah mintak izin dgn parents td ..g lah cepat ..senah lewat doh ni ... bile2 abe jali pakai lah pampers anakku ..banyak doh kang jual kat supermaket ...cepat2x~

(suara latar) selepas selesai abe jali antar  senah g kereja ...kat tempat kereja  pulak ..
kuntum tak malu  : aiii senah lambat hari ni ..tau lah ado abe jali 
semalu tak malu : tau xpo kuntum ore ado gewe kite ni sape lah nak kan ...abe jali buoh hatiku kau penawar duko selalu ~ ewww (nyanyi)
 senah : korang ni ade2 je nak sakat senah ..senah malu ni senah malu senah malu ! senah malu malu malu malu pilu sudu garfu ! 
kuntum tak malu n semalu tak malu : eh eh dah2 buat kereja tu ... banyak bunga2 smpai hari ni .. kena gubah lagi ade anak pokmat  nak bunga ..cepat2!

tiba3x ... ade sekumpulan mangkuk2 hayun aka penjahat dtg menyerang diketuai oleh nyah kentut , wacananyah , jebongnyah , pokniqgom.. 

nyah kentut : satu hari aku berjumpa senah molek jual bunga..tapi bukan takat senah yg ado..ade lagi 2 bunga ..tergoda aku ooh tergoda..wacananyah , jebongnyah , pokniqgom..  (suara latar) oh aku tergodaaa aku tergoda terkuciwa tara kucah tara kucah cah (siap joget mcm lagu nobody2 lagi tuu)

kuntum tak malu  n semalu tak malu ..psstt senah senah telepon  abe jali ..senah pun telepon abe jali ..beleding beledung iloveu beleding beledung (bunyi fon abe jali).. 
abe jali  : helo anak sape ni nak ckp ngan anak sape 
senah : abe,,senah takut ni abe.. nyah2 dtg kacau senah n the geng 
abe jali : gapo dio ! abe jali g sekarang jugok..kunci pintu abe jali g nih ..abe jali g nih... abe ja..
senah : cepat2 tu dop..abe jali abe jali ..pelekung ngan tudung saji baru tahu ...~

kebabommmm abe jali pun tiba dgn lubang hidung besar gedabak ... dek melihat hidung abe jali yg besau mcm gua tu .. nyah kentut  n the geng terasa takut ..takut kegelapan lubang hidung ..dahlah penuh semak samun ni berapa tahun dah cuci daaa ~ nyah kentut  n the gang terkencing dalam seluar ... tiba2 tak terduga .. nyah kentut  n the gang terkentut berjemaah dek kerana terkejut bagai nak mati tgk lobang hidung tu ..akhirnya mereka tewas di hidung abe jali~ yihaaa andre2x yihaaa... ~ sekian tamat lah cite tu ...
diakhir penghabisan ...senah reka lagu buat abe jali ...dgr video kat bawah tu ye ~ sekian terima kaseh !oh abe jali buoh hatiku ~ 


Comments

Ujang9897 said…
hahaah..bengong la lu nyah...!!!
nama sy senah jebong...=p
Sunah Sakura said…
hahahahahahah! awat kreatif ngat ni dear? hahahahahaha! ni paling lawok pernah i bace! :p
Browacana said…
aku sudah tergolong dalam golongan nyah juger...huuuuu~~
Anim Azhari said…
buahahaha..baik punyor citer ni
hahahaha~ lawok2...siap ade geng nyah kentut =P
niesz said…
Hahahaha..klakar la..kenal da sape yg berlakon nie..tgk name da ley agak..hehe..
qasehraihan said…
waaa..nice tory..haha

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/kecewasakit-hatipernahkah.html
abadi romeo said…
ada bakat menulis scrip...
farhana sahri said…
hahaha....pecoh pewot lo...
Unknown said…
gelak guling2 aku..
Qaseh Dalia said…
ujang -
lu lagi bengong abes rosak nama guwa haha
Qaseh Dalia said…
dek ina -
hahaha naseb badan
Qaseh Dalia said…
sunah -
hehe hentam je neh mane de lawak pun lah
Qaseh Dalia said…
pembawa wacana -
padan muke yu hehehe
Qaseh Dalia said…
specky gurlz -
haha baek ke dek
Qaseh Dalia said…
sis maera -
biase ah ujang gila tu
Qaseh Dalia said…
niesz -
hehehe niesz pun dah kenal ngeh
Qaseh Dalia said…
mamaleesya haha likeee yoooo
Qaseh Dalia said…
abadi romeo -
ye ke ngeee
Naz Al Yahya said…
adoi qaseh~ tergelak naz baca citer ni. siap terbayang lagi..yg tak tahan part nyah2 tu joget lagu nobody smbil nyanyi lagu tergoda kuciwa tara kucah. pastu part abe jali menyelamat ..adoi, kretif sungguh la
puteri ain said…
hahaha...serious kelaka..adoii..geli hati btul baca ni..
Wan Gerrard said…
hehehe nyah nyer i, x kuasa :P
syuwai said…
hahaha.. memang cerita tunggang langgang x.x
wan farah said…
lawak doh..gelak golek dh nie..wakakkaka..tahniah2..anda berjaya menghiburkan sya..ngeee
MIMIE AIZA said…
ecehhh. hahaha... kelakar
kay_are said…
kreatif betul blogger2 ni ye.. leh ganti shamsul yusof jap g ^^
Raden said…
haha! lawak2! glamer nyah!
Unknown said…
haha nyah kntut paling tak tahan
aliarosli said…
hahhaah
awat lawok sangat nie??
nescafe_ais said…
Dok pahang spatah harang...hehe..
hadoi la nyah..sakit perut..
heheheh.. glamer nama nyah kentut tu.. hehehe...

Mo pun jugak...

TUAN DIREKTOR PILIH KASIH

singgah la baca..tq
Along Usop said…
along jadi hero!! yeay!!..

nyah2 sekalian kalah pada keganasan hembusan napas dari idongku hhummmmmpphhhsssss!!!!!


wakakakak..

terbawk la kak Qaseh!!... =p
Unknown said…
as salam..

amboi qaseh!
sungguh kretif!! adoi..kelawakan sungguh~!
suka~~ ! :p

eh~
saya telah memilih Qaseh sebagai tuan director. dan ujang sebagai pengacau. naz sebagia hero.wahaha.


sila baca kat sini.huhu~ :p
Afifah Addnan said…
oh abe jali ku..kuikuikui..lobang hidungmu tetap menjadi pojaan hati senah..

kak..tumpang gne nama akk dlm cerita sye tw.. :)
fyna ahmad said…
hehhehee...besh2....
suke sgt2 cite nih...
yyeeaaahhh!!~
mas saari said…
salam qaseh..
akak pilih awak sbg pelakon dlm cerita akak...baca kat sini ek

http://ieanchip.blogspot.com/2011/02/tuan-direktor-pilih-kasih-eh.html
Jeely jelly said…
haha ! sumpah lawak ! :)
suke lah video klip tu.. lagu dye best ! :)
Ain Zulaikha said…
hahaha okey, sangat romantik ok.. :) nice..
Meera said…
waaa. cite ape ni ? :D
ujang jadi pelakon hebat la skang..banyak filem dia berlakon..haha
Anonymous said…
rajin btol menulis...hehhe...tang mana la idea ni mencurah2 yer...
Along Usop said…
abe jali idong kembang mai sini.. weheheh.. =p

klako le kak Qaseh ni.. =p
syuwai said…
anda ditag ;)

post kat sibi supayaa x t'lepas pandang ;)

http://syuwaistory.blogspot.com/2011/02/doodals-dialogue-contest.html
Graha info blog said…
Assalamu'alaikum... apa kabar hari ini kawan, semoga happy
Qaseh Dalia said…
farhana -
jgn pecah pewot ok dear haha
Qaseh Dalia said…
naz -
haha hentam je .. ase macam berbelit pun ade ngeh2 ...
Qaseh Dalia said…
puteri ain - haha tq dear
Qaseh Dalia said…
wan gerrard -
haha nyampah i
Qaseh Dalia said…
syuwai -
hehe kene reject terus jd director cenggini
Qaseh Dalia said…
wan farah -
oloh jgn golek2 haha ..tq dear
Qaseh Dalia said…
mimie -
hehe ye lah tu kelakar
Qaseh Dalia said…
kay -
haha leh ganti ke leh pedajal haha
Qaseh Dalia said…
amira -
nyah mmg always femes
Qaseh Dalia said…
miss ran -
hehe hentam je lah
Qaseh Dalia said…
nescafe ais-
haha tak paham jugak
Qaseh Dalia said…
abe jali along -
hahaha hero tu ..besar gedabak idung abe jali haha
Qaseh Dalia said…
TAK LARAT NAK BALAS KOMEN SEKIAN ~
aliarosli said…
hahha,ngatkanmasih larat :P