TUAN DIREKTOR ! PILIH KASIH EH !!

66 ulasan:
Assalamualaikum semua ~ 
ge ge ge ge hari ni qaseh dalia adelia akan jadi direktor ok ! cut !
eh saloh ..cut3x! belum mula lagi ...hahaha 
sapa nak join ?jom kita buat cerita tunggang langgang ...

ok 1 2 3 eksen kameng!!

pada satu petang yang tak berapa nak tenang dengan angin yg tersipu malu ~ ada sebuah kg yang bernama "jenab bin jenub"..asal usul kg tak dpt di kenal pasti ..di sudut kg tu di bawah pokok nyiur ade sepasang suami  isteri tok aji ben sood dan mok aji sunah sohun.. ayahnya tu org teganu ..mok dio pulak org k.l celup kelate ~ ade anak bendera eh anak dara sorg senah jebong... mereka hidup dgn aman dan bhgia.. tapi kbhgiaan mereka di ragut dengan satu kejadian ~ ce cite2 (suara latar)


suatu pg yg tening (senah bekerja di kedai bunga)
senah  : mok n daddy ..senah g dulu ..nok g kereja ni .. mak n daddy jage diri molek...jgn noty2 tauuu ...
tok aji ben sood : jalan molek lah anak bendera ..daddy nak bercengkarama dgn mok kamu ni .. 
mok aji sunah sohun : ayoh dio eh malu kito cakap macam tu depan anak..(muka malu2 kambeng) 
senah : uh ikut daddy n mok lah nak bercengakrama ke nak bercakaran ke...senah g dulu lewat dah ..abe jali dok tunggu dah kat luar tu ..assalamualaikum ~ 

abe jali : senah senah .. u look so sweeett tudey ... may i borrow ur toilet nak terkucil lah tggu senah tadi ...lame bebenor haisyy .. nasib baik senah comel lote hari ni ...grrr geram abe jalii !
senah : oloh maaf kan senah abe jali ..senah mintak izin dgn parents td ..g lah cepat ..senah lewat doh ni ... bile2 abe jali pakai lah pampers anakku ..banyak doh kang jual kat supermaket ...cepat2x~

(suara latar) selepas selesai abe jali antar  senah g kereja ...kat tempat kereja  pulak ..
kuntum tak malu  : aiii senah lambat hari ni ..tau lah ado abe jali 
semalu tak malu : tau xpo kuntum ore ado gewe kite ni sape lah nak kan ...abe jali buoh hatiku kau penawar duko selalu ~ ewww (nyanyi)
 senah : korang ni ade2 je nak sakat senah ..senah malu ni senah malu senah malu ! senah malu malu malu malu pilu sudu garfu ! 
kuntum tak malu n semalu tak malu : eh eh dah2 buat kereja tu ... banyak bunga2 smpai hari ni .. kena gubah lagi ade anak pokmat  nak bunga ..cepat2!

tiba3x ... ade sekumpulan mangkuk2 hayun aka penjahat dtg menyerang diketuai oleh nyah kentut , wacananyah , jebongnyah , pokniqgom.. 

nyah kentut : satu hari aku berjumpa senah molek jual bunga..tapi bukan takat senah yg ado..ade lagi 2 bunga ..tergoda aku ooh tergoda..wacananyah , jebongnyah , pokniqgom..  (suara latar) oh aku tergodaaa aku tergoda terkuciwa tara kucah tara kucah cah (siap joget mcm lagu nobody2 lagi tuu)

kuntum tak malu  n semalu tak malu ..psstt senah senah telepon  abe jali ..senah pun telepon abe jali ..beleding beledung iloveu beleding beledung (bunyi fon abe jali).. 
abe jali  : helo anak sape ni nak ckp ngan anak sape 
senah : abe,,senah takut ni abe.. nyah2 dtg kacau senah n the geng 
abe jali : gapo dio ! abe jali g sekarang jugok..kunci pintu abe jali g nih ..abe jali g nih... abe ja..
senah : cepat2 tu dop..abe jali abe jali ..pelekung ngan tudung saji baru tahu ...~

kebabommmm abe jali pun tiba dgn lubang hidung besar gedabak ... dek melihat hidung abe jali yg besau mcm gua tu .. nyah kentut  n the geng terasa takut ..takut kegelapan lubang hidung ..dahlah penuh semak samun ni berapa tahun dah cuci daaa ~ nyah kentut  n the gang terkencing dalam seluar ... tiba2 tak terduga .. nyah kentut  n the gang terkentut berjemaah dek kerana terkejut bagai nak mati tgk lobang hidung tu ..akhirnya mereka tewas di hidung abe jali~ yihaaa andre2x yihaaa... ~ sekian tamat lah cite tu ...
diakhir penghabisan ...senah reka lagu buat abe jali ...dgr video kat bawah tu ye ~ sekian terima kaseh !oh abe jali buoh hatiku ~ 


66 ulasan:

Ujang9897 berkata...

hahaah..bengong la lu nyah...!!!

~..Lesung Batu..~ berkata...

nama sy senah jebong...=p

Sunah Sakura berkata...

hahahahahahah! awat kreatif ngat ni dear? hahahahahaha! ni paling lawok pernah i bace! :p

Browacana berkata...

aku sudah tergolong dalam golongan nyah juger...huuuuu~~

Anim Azhari berkata...

buahahaha..baik punyor citer ni

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata...

hahahaha~ lawok2...siap ade geng nyah kentut =P

niesz berkata...

Hahahaha..klakar la..kenal da sape yg berlakon nie..tgk name da ley agak..hehe..

Unknown berkata...

hahaha..best!

Mamaleesyamiro berkata...

likey 10x ngehehe

qasehraihan berkata...

waaa..nice tory..haha

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/kecewasakit-hatipernahkah.html

abadi romeo berkata...

ada bakat menulis scrip...

farhana sahri berkata...

hahaha....pecoh pewot lo...

Unknown berkata...

gelak guling2 aku..

Qaseh Dalia berkata...

ujang -
lu lagi bengong abes rosak nama guwa haha

Qaseh Dalia berkata...

dek ina -
hahaha naseb badan

Qaseh Dalia berkata...

sunah -
hehe hentam je neh mane de lawak pun lah

Qaseh Dalia berkata...

pembawa wacana -
padan muke yu hehehe

Qaseh Dalia berkata...

specky gurlz -
haha baek ke dek

Qaseh Dalia berkata...

sis maera -
biase ah ujang gila tu

Qaseh Dalia berkata...

niesz -
hehehe niesz pun dah kenal ngeh

Qaseh Dalia berkata...

niq -
tq hehehe

Qaseh Dalia berkata...

mamaleesya haha likeee yoooo

Qaseh Dalia berkata...

abadi romeo -
ye ke ngeee

Naz Al Yahya berkata...

adoi qaseh~ tergelak naz baca citer ni. siap terbayang lagi..yg tak tahan part nyah2 tu joget lagu nobody smbil nyanyi lagu tergoda kuciwa tara kucah. pastu part abe jali menyelamat ..adoi, kretif sungguh la

puteri ain berkata...

hahaha...serious kelaka..adoii..geli hati btul baca ni..

Wan Gerrard berkata...

hehehe nyah nyer i, x kuasa :P

syuwai berkata...

hahaha.. memang cerita tunggang langgang x.x

annaitazzi berkata...

terbaikkk..heheh

wan farah berkata...

lawak doh..gelak golek dh nie..wakakkaka..tahniah2..anda berjaya menghiburkan sya..ngeee

MIMIE AIZA berkata...

ecehhh. hahaha... kelakar

kay_are berkata...

kreatif betul blogger2 ni ye.. leh ganti shamsul yusof jap g ^^

Raden berkata...

haha! lawak2! glamer nyah!

Unknown berkata...

haha nyah kntut paling tak tahan

aliarosli berkata...

hahhaah
awat lawok sangat nie??

nescafe_ais berkata...

Dok pahang spatah harang...hehe..

Nurfarahana Abdul Aziz berkata...

hadoi la nyah..sakit perut..

Muslimah Optimis berkata...

heheheh.. glamer nama nyah kentut tu.. hehehe...

Mo pun jugak...

TUAN DIREKTOR PILIH KASIH

singgah la baca..tq

Along Usop berkata...

along jadi hero!! yeay!!..

nyah2 sekalian kalah pada keganasan hembusan napas dari idongku hhummmmmpphhhsssss!!!!!


wakakakak..

terbawk la kak Qaseh!!... =p

Along Usop berkata...

*terbaek =p

Unknown berkata...

as salam..

amboi qaseh!
sungguh kretif!! adoi..kelawakan sungguh~!
suka~~ ! :p

eh~
saya telah memilih Qaseh sebagai tuan director. dan ujang sebagai pengacau. naz sebagia hero.wahaha.


sila baca kat sini.huhu~ :p

Afifah Addnan berkata...

oh abe jali ku..kuikuikui..lobang hidungmu tetap menjadi pojaan hati senah..

kak..tumpang gne nama akk dlm cerita sye tw.. :)

fyna ahmad berkata...

hehhehee...besh2....
suke sgt2 cite nih...
yyeeaaahhh!!~

mas saari berkata...

salam qaseh..
akak pilih awak sbg pelakon dlm cerita akak...baca kat sini ek

http://ieanchip.blogspot.com/2011/02/tuan-direktor-pilih-kasih-eh.html

Jeely jelly berkata...

haha ! sumpah lawak ! :)
suke lah video klip tu.. lagu dye best ! :)

Ain Zulaikha berkata...

hahaha okey, sangat romantik ok.. :) nice..

Meera berkata...

waaa. cite ape ni ? :D

muhammad iqbal hakimi bin tahir berkata...

ujang jadi pelakon hebat la skang..banyak filem dia berlakon..haha

Tanpa Nama berkata...

rajin btol menulis...hehhe...tang mana la idea ni mencurah2 yer...

Along Usop berkata...

abe jali idong kembang mai sini.. weheheh.. =p

klako le kak Qaseh ni.. =p

syuwai berkata...

anda ditag ;)

post kat sibi supayaa x t'lepas pandang ;)

http://syuwaistory.blogspot.com/2011/02/doodals-dialogue-contest.html

Graha info blog berkata...

Assalamu'alaikum... apa kabar hari ini kawan, semoga happy

Qaseh Dalia berkata...

farhana -
jgn pecah pewot ok dear haha

Qaseh Dalia berkata...

naz -
haha hentam je .. ase macam berbelit pun ade ngeh2 ...

Qaseh Dalia berkata...

puteri ain - haha tq dear

Qaseh Dalia berkata...

wan gerrard -
haha nyampah i

Qaseh Dalia berkata...

syuwai -
hehe kene reject terus jd director cenggini

Qaseh Dalia berkata...

ana izzzty -
tq

Qaseh Dalia berkata...

wan farah -
oloh jgn golek2 haha ..tq dear

Qaseh Dalia berkata...

mimie -
hehe ye lah tu kelakar

Qaseh Dalia berkata...

kay -
haha leh ganti ke leh pedajal haha

Qaseh Dalia berkata...

amira -
nyah mmg always femes

Qaseh Dalia berkata...

miss ran -
hehe hentam je lah

Qaseh Dalia berkata...

nescafe ais-
haha tak paham jugak

Qaseh Dalia berkata...

abe jali along -
hahaha hero tu ..besar gedabak idung abe jali haha

Qaseh Dalia berkata...

TAK LARAT NAK BALAS KOMEN SEKIAN ~

aliarosli berkata...

hahha,ngatkanmasih larat :P

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com