CokkoWhite Lightening Soap | Cara Berkesan Hilangkan Sunburn

18 ulasan:
Assalamualaikum ~

Holla semua pembaca blog kesayangan ku , nak tanya sesuatu ni . Mungkin soalan ni pernah korang lakukan atau mungkin korang tak pernah terfikir pun untuk lakukan lebih-lebih lagi di wajah muka  . Bagi aku , aku pun tak pernah lakukan juga huh  Okay-okay soalannya pernah tak korang sental atau pun skrub wajah muka korang dengan isi kelapa ? Tu diaaa isi kelapa sedap weh untuk di makan , tak tau lah pulak rupanya boleh di jadikan skrub juga .. tapi apakah kaitan semua ini ?

Haaaa ni nak bagitahu semua tentang satu sabun di bilik mandi , di rumah atau di mana-mana je korang boleh bawa iaitu CokkoWhite Lightening Soap . Apa kena mengena dengan isi kelapa ? Haaaa antara bahan kandungan yang ada dalam CokkoWhite ni adalah isi kelapa , mula-mula tengok apa benda putih-putih dalam sabun ni kan , bila baca rupanya isi nyoqqq heheh 


Bab-bab skrub ni muka ni aku memang menitik beratkan juga , sebab wajah muka adalah bahagian kulit yang agak nipis so hati-hati bila nak skrub muka supaya tidak beri kesan merah , pedih dan sebagainya .. Jadi dengan CokkoWhite Lightening Soap ni , tekstur nya tidak memberi kesan kepedihan pada kulit wajah . Korang pun tahu isi kelapa teksturnya pun lembut , jadi bila gosok-gosok di kulit muka ia tidak akan menyakitkan .. Yang bestnya tentang CokkoWhite Lightening soap ni , banyak bahan-bahan yang memberi pelbagai khasiat untuk kulit muka dan juga badan 

Bahan Kandungan CokkoWhite Lightening Soap 

🌼 Minyak Zaitun - Yang mengandungi bahan antioksida yang mampu elakkan kulit dari terkena radiasi berbahaya 
🌼 Tee Tree Oil - Minyak tea sangat bagus untuk menghilangkan jerawat / jeragat dan kesan parut jerawat . Ia juga membantu melembutkan kulit dari menggelupas 
🌼 FucoWhite - Ini adalah bahan utama yang terkandung dalam CokkoWhite Whitening Soap ni yang mana mempunyai ejen-ejen yang mampu memutihkan serta mencerahkan kulit 
🌼 Isi Kelapa  - Haaa ni yang aku cerita awal-awal tadi kan , so ia menjadi bahan scrub untuk menghilangkan saki daki - daki degil yang menyebabkan kulit menjadi hitam 


Tekstur CokkoWhite Soap

Bila pandang tekstur sabun ni yang mana mempunyai isi kelapa sebagai bahan skrub , aku baru teringat masa kecik-kecik dulu , mak aku selalu sental kepala dan badan guna santan kelapa . Memang padu betul kena sental weh , hingga terhuyung hayang kepala haha ~ Nak mengelak kang kena marah jadi terima je lah kan , baru terfikir memang kelapa banyak khasiatnya lebih-lebih lagi untuk menghilangkan daki degil 

Kebetulan pulak baru balik dari Legoland , memang sunburn jugak lah muka aku ni haaa dengan cuaca panas kat sana . Yang bestnya CokkoWhite Lighttening Soap ni juga dapat membantu menghilangkan sunburn .. Yeyyyy ~ tq CokkoWhite , nak kembalikan kulit ku kembali dalam masa yang sama dapat mencerahkan kulit yang tak berapa cerah ni haaa .. Okay jom baca dengan lebih detail apa kelebihan sabun CokkoWhite ni 

Kelebihan CokkoWhite Lightening Soap 

🌼 Menghilangkan parut jerawat , jeragat , daki-daki degil dan juga bintik-bintik hitam di wajah dan juga muka 
🌼 Membantu menghilangkan sunburn 
🌼 Membantu mencerahkan dan memutihkan kulit 
🌼 Membantu menghilangkan bau badan walaupun berpeluh
🌼 Mengembalikan kelembutan kulit wajah seperti bayi
🌼 Membantu melewatkan proses penuaan kulit agar kulit kekal muda dan flawless 

Cara Penggunaan CokkoWhite Lightening Soap 


Bagaimana pula nak guna sabun ni ? Caranya mudah sangat , lagi best guna bila waktu mandi dan juga sebelum tidur . Memang dah letak dalam bilik air depan-depan muka haha biasalah pelupa macam aku ni kena letak tepat pada pandangan mata nanti lupa 

🌼 So korang hanya perlu cuci muka dan juga badan atau seeloknya di kawasan - kawasan gelap mahupun tersembunyi yang berdaki karat tu haaaa uols , jangan malu-malu okay . Sental je sesedap rasa , SANGAT-SANGAT BEST ! Bila dah secukup rasa tunggu sebentar dalam 1 - 2 minit kemudian baru lah bilas dengan air bersih 


Aku sendiri pun dah cuba juga , untuk kesan berpanjangan korang boleh lah cuba setiap hari tau , sekali cuba belum nampak lagi kesan , cuba 2 3 kali korang pun tak perasan yang semua daki-daki dah hilang , kawasan-kawasan gelap pun dah kembali cerah ibarat di siram cahaya matahari haa gitewww hehe lepasni boleh lah guna #antidaki tau !



Sental-sental di tangan , jangan jeles bila tangan aku dah boleh letak di samping wajah muka .. tak lah ewwwww muka putih tapi tangan hitam hahah 


Okay lah nak bagi testimoni sedikit selepas beberapa hari penggunaan , bab cerah dan putih tu korang kena selalu sental tapi yang bestnya memang terasa sangat kelembutan di wajah bila basuh muka dan badan dengan CokkoWhite Soap ni . Kulit pun memang terasa lebih bersih dari menggunakan sabun mandi biasa tu .

Gambar di atas ni , gambar sebelum ni aku pakai mekap , then gambar selepas di cuci semua mekap memang hilang habis eyeliner , maskara , gincu tu tanpa perlu guna wipe tissue pun . Hanya basuh muka dengan CokkoWhite Soap dan bilas dengan airr , tadaa kesan memberansangkan .


Harga CokkoWhite Lightening Soap 

Mesti korang nak tahu harga kan , jangan risau ni aku nak bagitahu sekarang tengah ada ðŸ’¥HOT PROMOSI ðŸ’¥ , masa ni lah korang kena dapatkan tau nanti rugi bila harga dah makin naik , haaa uols dapat harga murah orang lain dapat harga mahal tapi kualiti sama je kannnn , jadi apa tunggu lagi 

🌼 Harga Asal : RM70

Harga Promosi 
Pakej A : ðŸŒ¼ 1 Kotak RM60 + Free Postage 
Pakej B : 2 Kotak RM100 + 2 Free Gift + Free Postage
Free Postage ke seluruh Malaysia !!!


More Info :
No Fon : 010-2826344 / 0142636132






18 ulasan:

shazillahsani.com berkata...

menarik tengok kebaikkanya.. hihihi

Akif Imtiyaz berkata...

Wah siap ada isi kelapa kat dalam sabun ni eaaa..menarik .. boleh try gak la nanti..

Emily berkata...

Really can see a difference but wondering if it's the effect of lighting. Would love to try this but don't personally like bar soap form.

mas saari berkata...

Sedap ni, ehhh bukan biskut kelapa aihh! Hehehee, menarik nak cuba ni!

fizafantagirO berkata...

bestnya, first time dgr skrub nyoqqq ni.hihi

zaza iman berkata...

Sedap sabun ni tonyoh2 kuat2 kt kulit..syokkk hehe

syiera firdaus berkata...

Yang guna pun comel ��

Lisa Nurulain berkata...

sentalll jgn tk sentall.. heheh wangi sabun ni. agaknya kalau lisa pakai lelama leh jadi transparent tak ? hahaha gurau jerrrrr

Permatabiru berkata...

kalau jenis bersukan elok la pakai kan sbb kulit cepat jer sunburn

Mouse Mommy Treats berkata...

wow! ada isi kelapa kat dalam tu. Macam best je, nak cuba jugak.

Sue Izza berkata...

teringat sabun popinjay hahahhaha buleh try ni

Rawlins GLAM berkata...

Memang nampak perbezaan before dan after tu. And yes, kelapa dan isinya memang banyak fungsi dan khasiat untuk kesihatan kita semua.

Shub B berkata...

Oh, It looks like a perfect soap for whitening. I would love to try this. and the before and after photo are really impressive.

Lea Azleeya berkata...

bagus sabun ni... Kulit pun jd lembut..

Shini Lola berkata...

OMG! I think I need this lah haha

Mek Onie berkata...

part tangan tu nampak beza la yang.... Suka gak sabun ni, lepas pakai dia gebu je muka rasa :D

Sharon Lee berkata...

The soap looks so cute and have a special color! I don't mind using if is really that effective =)

yaya_flanella berkata...

Comel sangat sabun ni mesti wangiiii

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com