HanaTajuddin Basic Tee 2.0 | Tshirt Muslimah Yang Tak Perlu Iron

28 ulasan:
Assalamualaikum , 

Seingat aku dah lama aku tak memakai pakaian yang agak kecik dan singkat hiks , Alhamdulillah makin berumur ni makin sedor diri ye ni pun aura positif dari kawan-kawan juga .. ada orang pernah kata ''Bila kita dah selesa dengan pakaian longgar , dan bila kita pakai pakaian ketat rasa macam orang pandang pelik je dan sumpah tak selesa '' .. dan sekarang aku setuju dengan kata-kata itu .

Tapi aku memang cerewet gila nak pilih baju , ada yang dah berkenan tapi lengan pulak 3 suku (seorang manusia yang masih lagi rimas pakai handsock - hopefully one day) , ada pulak yang lengan panjang , cutting elok tapi singkat nampak punggung .. haishhh ! Suami bila nampak baju atas punggung memang dia akan suruh tukar ahaha padan muka kan , sehinggalah aku cuba HanaTajuddin Basic Tee 2.0 , t-shirt muslimah yang selama ni aku inginkan.

http://hanatajuddin.com.my/product/basic-tee-2-0-teelicious-emerald-green/

Bila Basic Tee HanaTajuddin ni sampai di rumah , terus test pakai dan aku memilih saiz S (paling kecil) .. Sebenarnya risau jugak sebab kebiasaanya selalu baju aku saiz XS so takut gedobos pulak , tapi alhamdulillah seriously aku selesa sangat pakai , saiz pun nampak cantik terletak dan sopan je , tetiba rasa macam perempuan melayu terakhir haha .. Banyak kelebihan yang aku nak kongsikan tentang Basic Tee HanaTajuddin ni ..Baca tau !


T-shirt Muslimah Yang Tak Perlu Iron 

Yang ni aku paling suka , tak perlu gosok/iron heheh benda yang paling malas untuk di buat sebenarnya , kadang bila nak keluar ke mana-mana , husband pesan awal-awal gosok je terus di malam hari , so esoknya takde la kelam kabut .. tapi aku ni asal malam je mengantok haha , HanaTajuddin Basic Tee 2.0 ni memang tak perlu gosok pun korang , so orang takkan tegur ''eh kau tak gosok baju ke'' sebab tak nampak sangat pun kedutan tu .. Masih lagi nampak bergaya dan terurus ..



http://hanatajuddin.com.my/product/basic-tee-2-0-teelicious-emerald-green/ 
First OOTD , aku padankan dengan Pallazzo dan shawl berwarna Nude / Cream .. nasib baik masuk dengan warna ni .. cantik tak ? hiks 

Material  kain Yang Tebal , Menyerap Peluh dan Strechable

Material kain HanaTajuddin Basic Tee 2.0 adalah kain cotton yang sangat selesa dan berleher bulat tau korang , satu lagi yang buatkan aku susah nak cari tshirt muslimah sebab kebanyakan baju sangat nipis , labuh dah okay tapi kain pulak nipis , adohaa stresss kan .. Nak cari baju pun sampai nak nangis hahaha marilah kita berhuhu tapi Basic Tee HanaTajuddin ni tebal dan tak panas , so tak perlu dah nak pakai baju kat dalam / singlet .. Walaupun berada di tengah panas , memang tak nampak bayangan mahupun apa-apa yang ada di dalam ehehehe


http://hanatajuddin.com.my/product/basic-tee-2-0-teelicious-emerald-green/
Walaupun material agak tebal sebenarnya ia jenis kain yang sejuk so takde lah rasa macam panas gila walaupun berada di terik mentari macam gambar aku ni haaaa , gigih tau snap tengah panas heee tapi sebenarnya aku suka lepak di empangan ni makan aiskrim ! wuuu sempat lagi .. Walaupun berpeluh kain ni memang menyerap peluh dengan baik tapi tak nampak kesan peluh pun di baju ..

http://hanatajuddin.com.my/product/basic-tee-2-0-teelicious-emerald-green/

Aku suka dengan cutting baju ni , walaupun straight tapi ada potongan di bahagian tepi , nampak simple but nice kan .. Bila tengok dari jauh seperti memakai baju blause tapi sebenanrya t-shirt je , kadang-kadang bila keluar rumah aku sukakan sesuatu yang simple macam ni , tak perlu gosok , tak panas , labuh tapi still nampak bergaya dan sesuai nak pergi ke mana-mana .. 

Oh yaaa , di bahagian lengan baju , di sebabkan ia bukan cutting fit jadi tidak memberi masalah untuk membuat apa-apa aktiviti seperti bersenam , riadah dan sebagainya , nak ambil wuduk pun senang boleh lipat baju hingga ke siku sebab Basic Tee HanaTajuddin ni mampu di regangkan / stretchable 


Baju Labuh Yang Menutup Pinggul 

Betul ke tutup pinggul ? Yeah Basic Tee HanaTajuddin ni memang labuhnya menutup pinggul , nampak kan dari belakang panjang baju ni hingga ke peha .. Bagi aku yang kurus kering dan tinggi 158cm kalau pakai baju labuh sangat bawah lutut macam papan playwood weh , leper semacam je haha so labuh macam ni dah cun dah , tutup bahagian penting , bila berjalan selesa sikit takde orang nak usha-usha kikiki
 
Bila usha web Hanatajuddin , berkenan lah pulak dengan warna pink lembut weh , mesti cantik bila padankan dengan jeans biru lembut kan ? Banyak lagi warna-warna yang menarik selain dari warna kod Gold yang aku pakai ni , tapi warna ni more to brown / ala-ala mustard sikit ..  Korang p la sana tengok di web HanaTajuddin , selain dari basic tee ni banyak lagi baju yang lawa-lawa , dan aku terpikat jugak dengan Pallazzo diorang , macam cun je ! nak kene rembat satu ni .. Harga pun boleh tahan murah 

Baju ni kan memang sesuai korang nak pergi mana-mana aktiviti pun tau , boleh jadi kan sebagai baju semi kasual sebab nampak sopan je kan , untuk pergi riadah petang-petang bawak anak ke taman , pakai untuk pergi jogging , aktiviti sukaneka dan apa - apa pun haaa sesuai je uolsss .. 

Bagi korang yang sedang cari baju untuk family day atau cikgu - cikgu yang ada masalah untuk cari baju sukan haaa sangat sesuai Basic Tee HanaTajuddin ni tau , ada pelbagai warna dan juga saiz .. Bila berfamily day atau bersukan mesti ada macam-macam aktiviti kan ? Apa tunggu lagi cepat-cepat order okay !
http://hanatajuddin.com.my/product/basic-tee-2-0-teelicious-emerald-green/

http://hanatajuddin.com.my/product/basic-tee-2-0-teelicious-emerald-green/
Cuti CNY hari tu , suami ajak pergi berkelah ke Chamang , dah alang-alang berkelah wajiblah mandi dan aku memakai Basic Tee HanaTajuddin ni , walaupun tebal nasib baik tidak terasa berat sangat then kuranglah sikit rasa sejuk tu , yang penting tak nampak seksi siksa hihihi 

If korang nak cuba sendiri koleksi baju dari HanaTajuddin ni , boleh cuba sendiri di :

Alamat MINISHOWROOM
HANATAJUDDIN
C-23-1 , Jalan Serai Wangi L/16L , Sek 16  Alam Avenue 2 ,
40200 Shah Alam , Selangor
Tel : +603-55240841
Open : Everyday , 9.00am - 6.00 pm

Instagram : @HanaTajuddin


28 ulasan:

YB Shehan berkata...

woah.. menarik. ku tergoda

noorhaidaz eyda berkata...

Cantik sangat suka tengok

Sue Izza berkata...

Simple tapi cantik suka betul,warna2 nya pun cantik

Lisa Nurulain berkata...

kan.. walaupun tshirt je tp kena dengan semua event

Mama Kembar 3 berkata...

Lawa lah kaler ni

Salina Johari berkata...

Kan...boleh sesuaikan dalam apa jua keadaan..

mas saari berkata...

Cun arr baju ni, nak jugak satu!

Eiza GreenAppleKu berkata...

Falling in love gitew.

Akif Imtiyaz berkata...

Cantikssss nya qaseh.. warna yang sangat2 sesuai qaseh pilih hikssss.. nnt nak usah web dia laa tgk2 warna kita berkenan..

Mimin Adam berkata...

Lawa, terus macam model laa sis ni

Suzlin Azreena Nordin berkata...

yes! cantik. nak beli sekarang. kalau plain pun nnt nak pi beli butang cantik or manik jahit sendiri.

athirah hassin berkata...

lawa nya gmbr.. pandai photographer tu snap.. hihih.. pilihan warna yang tepat juga... tu yg jd teringin nak warna ni juga.... cantikkkkk

Izyan Balqis berkata...

cantik sangat tengok gambar qaseh ni, warna gold ni nampak menyerlah....suka!

Cik Ash berkata...

lawanya.. sama la kita suami kita kalau baju2 singkat dia boleh tanya xde baju lain ke hahhahaha.. bila pakai baju labuh xde la pulak bunyi

Sofinah Lamudin berkata...

Cantikk laa gold ni.. nak jugaa.. haha.

Mrs Liez berkata...

Semua ciri ciri baju yg mmg liez suka. Skrg dh ada anak, bf friendly mmg lagi la penting... tapi hana tajuddin punya baju mmg cantik

Zizan Razak berkata...

Comey ngak oo baju dia. Nok kirim selai please

Radhia Razali berkata...

suka dengan semua gambar OOTD Qaseh..pakai pulak basic T yang sangat cantik pulak tu..

azni berkata...

amboiii ni mmg multi tasking punya baju nih ..

Qeela Aini berkata...

waa mmg menarik ni..bagus untuk yg berhijab..paling best sbb xpayah gosok hehee

Sunshine Kelly berkata...

Tee macam ini senang for work or travel. Also good for non-muslim, when travel in the bus or flight better wear long sleeve tee.

Nieyla Nadia berkata...

yg penting tshirt tu selesa, labuh dan tak perlu nak iron..hihihi

Emily berkata...

Ah, the tidak perlu diiron got me. This can be worn by lazy people like me even though non-Muslim. Thanks for the tip off!

fizafantagirO berkata...

Gambar-gambar qaseh tak pernah mengecewakan.hihihi. bestnyaa berendam tu. Pakai tshirt ni sopan je nampak. tak melekap kat badan

shazillahsani.com berkata...

wahhhh...cantik dan mudah di pakai ke mana sahaja...hihihi

Blair Villanueva berkata...

Those are cute tee! Looks comfortable and cool :)

Bella Idura berkata...

Cantik sgt qaseh

Nadia Johari berkata...

Cantik baju dia...tak besar, just nice

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com