MelloWhite | Kulit Anjal , Cerah dan Berseri Dalam 7 Hari

19 ulasan:

Holla , hello , hai ! eh Assalamualaikum ? No monday blues tau sebab isnin tu pemula rezeki bagi yang bekerja haaa .. perempuan sekarang kalau mekap nak putih-putih aje , sampai dah tertukar dengan tepung gomak , ops ! padahal mekap tu tak tahan lama , nanti cuci-cuci muka hilang putih tu cik kak oiii , kalau nak sangat putih , orang kata biar cerah natural baru lah cantik maniss jee *siapa bilang gadis melayu tak menawan*

So hari ni aku nak kongsikan pada korang semua tentang produk Mello White yang masih lagi baru tapi meletop-letop dia punya feedback ! testimoni toksah kata la takdak lagi yang negatif .. jadi aku pun turut sama try Mello White ni .. sebab katanya ~ 

dalam 7 HARI
kulit lebih anjal , cerah dan ayu berseri 


Dalam masa seminggu boleh dapat kulit macam tu , siapa je tak nak .. aku ? mesti lah nak jugak hehe jadi apa yang best sangat Mello White ni selain anjal , ayu berseri semua tu .. alright , Mello White ni selain dari memutih / mencerah , ia juga memberi kesan yang baik untuk luaran dan juga dalaman dengan 4 tagline nya adalah memutih , melembab , memelihara dan juga memperkaya 

Yang bagusnya bila aku baca bahan-bahan kandungan yang ada dalam Mello White ni semua memberi manfaat yang sangat bagus untuk tubuh badan .. kalau korang nak try apa-apa produk wajib tahu bahan kandungan mana lah tahu ada charkeateaw dalam tu haha ok joke je :p 

1 paket Mello White mengandungi 10 Sachet 

Sebelum aku bagitahu apa bahan kandungan dalam Mello White ni moh la aku share tentang khasiat nya , tau ramai tak menyabor nak tahu khasiat nya kan .. ha meh meh baca dengan fokus kot-kot apa yang korang nak selama ni ada dalam Mello White .

Khasiat Mello White 
Mencerahkan kulit
Menghalus dan menggebukan kulit 
Memberikan tona kulit yang sekata dan seimbang 
Mengurangkan cela
Mengecilkan pori-pori kulit
Mengembalikan keanjalan kulit 
Memudarkan bintik-bintik hitam 
Mengurangkan kedutan dan garisan halus 
Memberi nutrisi dan memulihkan struktur kulit 


Bahan Kandungan Mello White 


Ektrak Rose Petal - 
Sumber yang kaya dengan polifenal , ia dapat mengurangkan aktivitityrosinase sehingga 44% , merencatkan pengeluaran melanin dan mengurangkan masalah pigmentasi pada wajah . Selain tu memperolehi kulit yang halus ,cerah , gebu dan tanpa cela 

Vitamin C - 
Mencerahkan kulit secara semulajadi dengan merencat enzim tyrosinase yang di perlukan di dalam proses melanin.Meningkatkan paras glutathione dan vitamin E dalam badan.Membantu mencegah selsema Meningkatkan sistem imun tubuh, Membantu proses penghadaman dan penyerapan zat besi , Menjaga kesihatan mata dan menguatkan gusi.  Mempercepatkan penyembuhan luka 

Ekstrak Zaitun 
Bertindak dengan menhalang aktiviti tyrasinase yang merupakan penyebab kepada tompok-tompok gelap yang tidak di ingini . Sebagai antioksidan yang kuat , menyekat radiasi uv dan mengurangkan kesan radikal bebas bagi mengelakkan pengeluaran berlebihan melanin pada kulit. Merendahkan risiko penyakit jantung . Mencegah pengoksidaan Kolesterol LDL . Mengurangkan keradangan. Mengurangkan kesan atau kekerapan tindak balas alahan 

ekstrak zaitun mempunyai efek antioksidan 4.5 kali lebih kuat dari vit C , 4 kali lebih kuat dari anggur , 2.5 kali lebih kuat dari teh hijau 
Buah Delima  
Kaya dengan Vit A, C dan E , Kaya dengan antioksidan dan zat besi . Memperlambatkan proses penuaan . Membantu peredaran darah . Mengurangkan inflamasi . Membantu mengurangkan gejala anemia. Meningkatkan sistem imuniti. Memberi kelembapan semulajadi pada wajah , memperbaiki sel kulit , memberi tona kulit yang sekata dan meningkatkan keanjalan kulit. Hasil , kulit lebih mulus , segar dan berseri-seri 

Ceri Acerola
Sumber yang terkaya dengan Vit C .Mampu meransng pembentukan kolagen dalam badan .Melindungi kulit dari ancaman radikal bebas lalu memperlambatkan penuaan . Mengandungi pelbagai jenis nutrien yang membantu menghidrat dan mengekalkan kelembapan kulit 

Ubi Bit Merah 
Sumber fitnutrien unik yang di namakan betalain menunjukkan sifat antioksidan , anti radang dan anti kanser . Sebagai detoksifikasi yang membersihkan toksin dari tubuh . Membaharui sel kulit rosak . Meningkatkan penghasilan sel darah merah 

Barli Hijau Organik 
Membekalkan kandungan nutrient yang semulajadi dan mudah di serap termasuk vitamin , mineral , enzim . klorofil , asid amino dan antikoksidan , ia mempercepatkan pemulihan dan mengaktifkan semula keremajaan kulit dengan nyata serta mengembalikan keayuan wajah 

L - Cysteine 
Meningkatkan penghasilah glutathione dalam hati , Menggalakkan pembentuka pigmen cerah , membantu detoksifikasi , melindungi badan dari kerosakan yang di sebabkan oleh radiasi .. Ia memberi kelebihan dalam melambatkan proses penuaan daripada bintik hitam , kedutan dan garis halus 

Alpha Lipoic Asid 
Dikenali sebagai antioksidan universal kerana ia adalah penangkap radikal bebas yang kuat di persekitaran yang larut air dan juga larut lemak , mengitar semula Vit C , mengetatkan liang pori , memudarkan kedutan dan garus pada kulit dan membuat kulit lebih sihat dan cantik

Fuh lengkap dan padat tau info yang aku bagi kat korang ni , sebenarnya banyak lagi manfaat bahan -bahan kandungan tapi korang boleh gugel untuk lebih detail haaaa orite ? semua manfaat tu sangat bagus untuk tubuh badan kita .. 

Tekstur dan Rasa
Tekstur Mello White adalah jenis serbuk , dan rasa ia pulak masam-masam manis .. bila di campur dengan air warna seperti merah-merah delima :) sedap ooo , aku letak dalam freezer hehe minum sejuk-sejuk lagi syokk .. nak je minum banyak kali buat minum petang :p 





Cara Penggunaan :
Campur 1 sachet / bungkus Mello White bersama 150 ml air , kacau hingga larut .. Sekali sehari dan boleh di hidangkan sejuk untuk rasa yang lebih lazat ..  





Kesimpulannya , produk ni sangat sedap seperti minum air delima je , dan banyak manfaat yang di berikan kepada tubuh badan , aku dah cuba ! korang bila pulak ? haaaa jangan lupa cuba tau dan kongsikan feedback korang bersama Mello White .. untuk more info korang boleh layari facebook page di Mello White FB




Senarai Ejen Sah , korang boleh contact no yang tertera okay 

Azian Suratman  : Perak 019-4732120

Norin Faridah : Selangor 019-2195949

Norhana : Penang 012-4854942

Haslin : Selangor 017-6908322

Hezla : Johor/Selangor 016-2155875

Hj Ghazali : Penang 019-4793684

Yahya/Pak Ya : Johor 019-7610010

Sha : K/Lumpur 019-3421127

Nani : K/Lumpur 012-3004117

Zahariah : Putrajaya 016-6704240

Harga Mello White ? Murah-murah je sis , produk helok sesuai dengan harga



19 ulasan:

  1. Wah.. Makin cantik menawanlah qaseh nanti..

    BalasPadam
  2. Kna cuba ni..nk comey supo qaseh jgk😀

    BalasPadam
  3. patutla muka sentiasa cun jee kak qasehh

    BalasPadam
  4. Amboiii.. Dahlah memang dah comel.. Lepas ni mesti lagi comel cik puan qaseh ni..

    BalasPadam
  5. Wahh bestnya Mellowhite. Nak kena rekomen kawan-kawan ni. Banyak betul khasiatnya

    BalasPadam
  6. mello...mello... terbayang marshmallow pulak..hihii

    BalasPadam
  7. bahan yg digunakan pun semua yg berkhasiat. paling kakfiza suka sbb ada delima tuu

    BalasPadam
  8. Tertarik dengan khasiat Mellow White ni. InsyaAllah nanti nak cuba

    BalasPadam
  9. macam best jer produk ni... senang nak makan - just minum je

    BalasPadam
  10. Menariklah bahan² dia, semua berkhasiat.

    BalasPadam
  11. macam best pulak supplement ni

    BalasPadam
  12. Delima bagus utk tubuh dan kulit. Yang penting boleh gebu floles ni..

    BalasPadam
  13. Wahhhh... Qaseh..berseri nampak muke.. Hihihi

    BalasPadam
  14. Makin omey laaa qaseh pasni kan kan kan.. pinky2 gtuuu

    BalasPadam
  15. dah nak berusia ni kena makan suplement untuk jaga kesihatan dalamn dan luaran..menarik nengok produk ni

    BalasPadam
  16. Abe dh Cuba MellowWhite, sedap & berkesan

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com