Khasiat Jus Asam Kunyit Madu (JAKM) Untuk Perempuan dan Lelaki

11 ulasan:
Assalamualaikum , holla sayang-sayang ~ i am me !


Jus Asam Kunyit Madu (JAKM) , pernah tak rasa air kunyit yang sedap ? nope right ! tapi kali ni aku cabar diri jugak minum minuman yang betul-betul asli cuma ada tambahan lain yang menyedapkan , betul ke sedap ? eh takkanlah tak rasa kunyit langsung kot ? eh takkan lah boleh telan walaupun ada campuran lain tetap akan rasa kunyit tu melebihi rasa manis madu .. 

Bila tengok kawan-kawan minum Jus Asam Kunyit ni , macam tu lah aku dok fikir , entah-entah propa je nak suruh aku minum jugak haha , tapi bila try sekali sedap weh! serius tak meloyakan apatah lagi muntah .. rasa kunyit tu ada tapi rasa manis-manis madu dan juga gula melaka buatkan rasa tu sangat sedap .. awal-awal lagi dah habis 2 botol , sebenarnya aku try 5 botol tapi 2 botol lagi tak dan nak amik gambar haha 

Ketagih ke ! mau tak ketagih kalau dah rasa sedap macam ni , lagi nikmat bila letak dalam peti ais dan minum sejuk-sejuk .. fuh ! cuaca panas gini memang syok wooo ..  ok dah terliur belum ? kalau dah , sabar sat aku nak kongsikan khasiat Jus Asam Kunyit Madu ni pulak dan bahan-bahan yang ada dalam ramuan tradisional ni ~


Jika korang yang tak pernah tahu pasal JAKM ni , sebenarnya ia adalah jus "homemade'' , yess ianya homemade tau yang di masak dari bahan-bahan dan persediaan secara tradisional dan of course lah tiada langsung bahan pengawet . Bahan-bahan yang ada dalam ramuan ni pulak memang kita sedia maklum banyak manfaat tersendiri yang sememangnya sangat bagus untuk tubuh badan kita ! 

Bahan Kandungan / Ramuan Jus Asam Kunyit

  • Ibu Kunyit - Bahan utama of course lah ibu kunyit yang mampu menyembuhkan luka dalaman , mengempiskan perut , mencantikkan kulit , dan juga bertindak sebagai anti bakteria 
  • Halia - Mengeluarkan angin di dalam badan 
  • Temukunci - Untuk memberi kesegaran badan dan menambahkan tenaga , menghilangkan kelesuan dan letih-letih badan .
  • Saffron - Bagus dalam mencantikkan kulit 
  • Habbatussauda - Mampu menstabilkan gula dalam darah dan  meningkatkan sistem kekebalan tubuh.
  • Madu - Untuk meningkatkan daya ingatan , anti kanser , meningkatkan kesuburan suami isteri dan sebagai pegganti gula
  • Gula Melaka - Pemanis bersifat antioksidan juga mampu mencegah serangan asma.


Bila tahu ramuan Jus Asam Kunyit ni , wah memang ramuan semua yang betul-betul memberi manfaat kepada tubuh badan kita , helok sangat untuk perempuan yang lepas bersalin / dalam pantang atau yang tengah ikhtiar untuk hamil , kita merancang mana tahu di makbulkan Dia kan :) , jus ni boleh di minum oleh lelaki juga tau .. 

Apa Khasiat Jus Asam Kunyit Untuk Lelaki dan Perempuan ?


  1. Membantu menurunkan berat badan 
  2. Membantu merawat masalah kulit 
  3. Membantu proses pencerahan kulit secara alami 
  4. Membantu menaikkan aura seri wajah 
  5. Membantu merawat haid yang tidak teratur dan darah kotor
  6. Membantu menstabilkan kolesterol dalam darah
  7. Membantu membuang angin dalam badan 
  8. Membantu merawat ibu-ibu dalam pantang dan lepas bersalin 
  9. Membantu melambatkan proses penuaan  
  10. Membantu merawat luka jahitan selepas bersalin 
  11. Membantu merawat masalah rahim /peranakan 
  12. Membantu mengurangkan masalah gastrik
  13. Membantu atasi migrain dan kerap sakit kepala
  14. Menstabilkan gula dalam darah 
  15. Meningkatkan kesuburan suami isteri 
  16. Mencegah batuk/selsema/asma
  17. Melancarkan sistem pencernaan
  18. Menurunkan paras kolesterol

Banyak gila khasiat Jus Asam Kunyit Madu ni kan , kalau korang rasa banyak simptom-simptom yang ada pada diri korang dan masih lagi tak helok-helok , apa kata try ni pulak .. mana tahu kan kan kan segala masalah tu dapat di selesaikan .. 

Testimoni Aku Selepas Minum Jus Asam Kunyit Madu 

Rasa yang masam-masam manis dan segar ni sedap dan dalam masa yang sama sangat berkhasiat , reaksi positif pada diri aku lepas minum ni , angin dalam badan selalu keluar dan tak terkumpul dah , u know what bila angin tak dapat keluar dari badan , aku biasanya akan jadi sakit perut mencucuk-cucuk so minum je las jus ni bagi ok balik .. mula-mula memang akan rasa panas dalam perut sebab ada bahan halia sekali kan , but its okay tau itu reaksi positif .. 

Time period sangat best minum jus ni sebab selain hilangkan senggugut , dah tak keluar darah yang berketul-ketul tu , haa u know kan girls .. best ooo darah keluar lancar je , so time period korang boleh minum ni if selalu ada problem , kalau period korang lancar its okay xperlu minum pun takpe , anak dara pun boleh minum jus ni tau .. lagi bagus jaga dalaman korang masa muda-muda ni .. aummm 

Cara Penggunaan 
Minum setengah gelas (-/+ 60ml) sebelum sarapan / malam .. boleh di minum sejuk dan juga suam 

Mana Nak Dapatkan Jus Asam Kunyit Madu 

Fb Page : jusasamkunyitmadu
Whatsapp : 010 818 1796

11 ulasan:

  1. Kunyit memang terkenal dapat bantu atasi masalah dalaman.. Especially utk wanita.. Bila ada yg dah diolah macam ni.. makin mudahlah wanita nak jaga badan..

    BalasPadam
  2. Dah cuba. Ptt la org suka. Bes

    BalasPadam
  3. Cantik untuk luaran dalaman kan . CCL belum cuba lagi . Ramai feedback rasa sedap tak bau kunyit

    BalasPadam
  4. Best sangat JAKM ni kan qaseh..tubuh rasa segar dan ringan jee lps mnum

    BalasPadam
  5. Memang sedap...dah jadi ejen gitu ..he he he.ramai rupanya suka dengan jus ni...repeat je order

    BalasPadam
  6. Akak dah beli Qaseh...sedap sgt! tak sangka jus ni boleh lalu anak tekak akak...yeyyy

    BalasPadam
  7. Yang ni mampu minum.. Kalau tak siap tutup hidung nak telan air kunyit..hehe

    BalasPadam
  8. bagus minuman macam ni..dalam botol terus minum..bagus untuk kesihatan

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com