It's My Lip Crayon [Althea] Review | Pink Or Nude ?

9 ulasan:
Holla guys ! come back with another beauty review ~ 

So ! Hari ni aku nak share my favourite lip crayon by Althea , suka gila dengan tekstur yang di dapati dalam lip crayon ni , seingat aku beli this lip crayon bulan June , so dah 3 bulan sebati di bibir mungil gue yaaa , hahah tahan lama jugak rupanya , sebab aku pakai setiap hari kot tapi macam tak berganjak je .. (bukan kedekut k)

Kalau dulu aku minat warna terang dan garang , ni hadik daku yang ajar pakai gincu merah makngah oiii , bila imbau kembali woih berani jugak aku pakai warna  ni tapi saje je cabar diri sendiri jugak , yang penting yakin . Acewah ! Bila dah bergelar ibu yang penyayang at the same time garang jugak lah , tapi nak selindungkan sifat garang tu dan tersuka dengan warna-warna yang agak lembut , just nice .. nampak macam ciri - ciri wanita lemah lembut gitewww .. 


Untuk mengekalkan sifat inesen dalam diri , aku memilih warna Nudie Rose dan Soul Pink .. sebenarnya aku jarang suka gincu yang berwarna pink sebab bila aku apply kat bibir sendiri dan tengok cermin , macam pondan pun ada .. gosh ! tapi pink pun banyak jenis jugak . so tawakal je aku pilih warna soul pink ni ! hurm sesuai ke idok agak - agak kome ?


Packaging dia sangat cute dan simple ,senang nak bawak ke mana-mana , eh ! lipstik ada ke yang besar gedabak? takde kan heheh , dan pertama kali jugak sebenarnya aku guna lipstick yang jenis crayon ni , ia jenis matte dan sangat mudah di gunakan , tak comot ! tak glossy ! tak terlalu menyerlah so nampak macam natural .. 


Nah ! warna ni bila apply di bibir gue ! sebenarnya gambar ni terlalu cerah .. 
Bajet2 plak minah ni ! haa warna dia natural gini kan .. aku suka kaler macam ni .. 

Secondly , warna yang aku takut nak try , pinky !! fuh adakah aku menyesal memilih warna ni ? oh yeahh harus lah tidak sebab warna soul pink tak terlalu terang , bila apply nampak natural seakan memang bibir kita di lahirkan berwarna pink gitu haa , tak nampak macam pakai liptick sangat .. dan pepandai lah apply bagi nampak semulajadi . Baru cun weh ! kalau  over sangat nanti nampak berkerak .. Nak cun lagi ! just tambah lip tint di bahagian dalam bibir .. muah ciked ! 


Nah ! bila apply warna ni kat bibir not bad lah .. tapi aku apply senipis mungkin heheh supaya nampak macam bibir aku semula jadi pink ! hohoho .. sesuai ke tak ? 

Bahan Kandungan 


Tips : Untuk lebih cantik bila apply kat bibir , apply dulu lip balm sebab lip crayon jenis matte ni agak dry , nak bagi smooth dan cun lagi gojes , boleh apply any lip balm or vaseline bagi bibir lembab :') then u will see that colour is so nice  ~ 

More Info :

By the way banyak lagi warna yang menarik , harga pun memang mampu milik sangat , budak sekolah pun boleh beli , ahaks 15 hinggit je uols .. so kalau berkenan boleh dapat kan di http://my.althea.kr/it-s-my-lip-crayon 


9 ulasan:

  1. Kaler pink tuh cantik sangat...nak beli lah nantiiii

    BalasPadam
  2. Kaler pink tuh cantik sangat...nak beli lah nantiiii

    BalasPadam
  3. kalau makan... tanggal tak kaler tu

    BalasPadam
  4. i have it tooo and betul warna dia best! cantik & tak keringkan bibir kan :)

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com