Kita Sedang Cantik Dan Indah

5 ulasan:
Aku lihat dia tersenyum tapi aku tak pernah tahu apa ada dalam hatinya , di saat dia keseorangan mungkin air mata yang selalu menemani , tapi di dalam ramai hanya senyuman menghiasi ibarat tiada apa yang berlaku tapi senyuman itu jelas nampak pahit dan terpaksa untuk di ukir .. hebat lakonan seakan dunia ini sememangnya pentas khas untuk diri dia .. 

Bila kita di kelilingi orang-orang yang kita sayang , pernah tak kita mengikuti kisah duka dia dan cuba menenteramkan ataupun kita tak penah peduli dengan keadaan dia di saat dia menjauh atau menyepi dengan tiba-tiba ~ tiada sekelumit pun rasa untuk bertanya khabar sedangkan dia selalu ada di saat kau hampir mati jiwa .. 


Stress tak pernah lari dalam hidup , stress kecil stress besar yang mana akan menjurus kepada depression , semua orang pernah stress tapi apa yang masih mewaraskan adalah iman yang ada , akal yang masih boleh berfikir .. but at the same time bila kita stress we need someone yang boleh dakap kita erat dan beri sepenuh perhatian walaupun hanya mendengar esak tangis kita ,, tapi kadang  tiada kata yang mampu menjelas kan kenapa .. its weirdo right ~

what we need is more attention , more love , more hug ~ kadang-kadang benda-benda bodoh pun boleh buat stress , lebih-lebih lagi perempuan ~ seminit lepas bergelak ketawa , seminit kemudian datang emosi berderai gila babeng air mata .. what the heck ? tapi yeahhh kita sedang cantik dan indah , yang sedang struggle dengan diri sendiri , sedang struggle dengan ujian yang cuba menjatuhkan aku hanya mampu cakap kuatlah untuk diri anda sendiri kerana hanya diri sendiri yang mampu lawan apapun yang tengah membelenggu ~ 


The most beautiful people we have known are those who have known defeat, known suffering, known struggle, known loss, and have found their way out of the depths. These persons have an appreciation, a sensitivity, and an understanding of life that fills them with compassion, gentleness, and a deep loving concern. Beautiful people do not just happen.” Dr. Elisabeth Kubler-Ross 
Hati Berbicara :

Di kala saat ini masih ada yang struggle melupakan kematian seseorang yang terlalu dia sayang , terlalu sayang hingga ingin melupakan tanpa rasa kesal itu sangat susah dan setiap struggle itu membuat kita indah kerana kita menghargai semua kebahagian apa adanya kecil atau pun besar .. kerana itu rasa sebuah kehilangan sangat payah untuk di hapuskan . 

5 ulasan:

  1. Tak tau kenapa tapi rasa sebak :(

    BalasPadam
  2. woahhh.. jiwang gak qaseh ni.. huu..

    BalasPadam
  3. Betul tu dik qaseh...wanita mmg rencahnya mudah bermain emosi...dalam kata sayang...tp di luar penuh onak duri stressnya Allah yg tahu...tp kan dik susah macam mana sekali pun wanita itu tetap kuat wpun dasarnya orang melihat kita selalu menangis...moga kita kuat dik sama2 ya

    BalasPadam
  4. Inilah yang di namakan kehidupan. Kehidupan sementara yang perlu kita hadapi untuk menjadi insan yg lebih kuat.

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com