Rahsia Kulit Wajah Flawless dengan Mermaid Flawless Foundation

11 ulasan:
Hola ! Dengki betul qaseh dengan perempuan yang kulit lawa gilaaaa nih , ibarat perempuan lawa ni memang di lahirkan gebu hingga ke tua agaknya .. tapi terkejut jugaklah sebenarnya bila tengok mereka-mereka yang cantik tu bila dia kongsikan gambar masa remaja , kulit diorang bermasalah teruk , tapi kenapa tetiba cantik macam bidadari weh ! stalk punya stalk mereka ni serius bagi effort yang tinggi untuk dapatkan kulit yang cantik dan flawless , mat salleh kata beauty is pain ? 

Tapi qaseh tak nak sakitkan diri sendiri semata nak cantik , sebab  ada cara lagi  mudah tau uols  untuk flawless kan kulit wajah , haa takde sakit-sakit punyalah ! Bila berbicara tentang kecantikan ni .. qaseh suka try foundation yang best-best , ada lah beberapa foundation yang qaseh  guna jenis stick , cream dan juga liquid~ . Dan kali ni qaseh try foundation yang jenis 'mousse matte' pulak .. First time tau guna yang jenis matte ni , orang kata lagi best !

Kulit Wajah Lebih Flawless Dengan Mermaid Flawless Foundation

Pertama kali cuba , biar betul foundation ni .. bila sapu je kat muka qaseh ni korang dan sentuh dia punya tekstur , tetiba terfikir ni betul ke foundation atau kek span hahah sebab tekstur dia lembut dan halus ya amat !  patutlah nama pun Mermaid Flawless Foundation , bila sapu je kat muka memang rasa tak melekit langsung , sapu-sapu terus rasa kering dan nampak la wajah qaseh lebih cerah dan flawless ..


Seriously , foundation ni senang sangat nak pakai , tak perlu guna span pun , qaseh just sapu dengan jari je dan hasilnya sangat okay  , walaupun pada awalnya tak pakai pelembab atau serum dan sebagainya , memang mudah amat nak blend dengan kulit wajah sebab Mermaid Flawless Foundation ni senang ratakan , tak bercapuk langsung apatah lagi berminyak ..memang zero minyak !! 

Bagi yang tak suka makeup sangat tu memang sesuai sangat lah foundation ni dengan korang , sebab apa ? sebab foundation ni tak tebal dan takkan menutup liang pori di kulit wajah kita .. nanti bolehlah post gambar dengan caption ''my natural beauty'' hahah memang betul-betul nampak natural je .. nak lebih berseri apply lah lipstik sikit , nanti jodoh tengok tak berkelip mata gituh haaa 

Kulit Berminyak dan Berjerawat Sesuai ke ?

Tengok tekstur dia memang lembut gila dan tekan-tekan macam tekan span pun ada , tapi memang menakjubkan lah dia punya kesan bila sapu kat muka .. kering macam tu je , memang lain dari yang qaseh guna sebelum ni .

Mermaid Flawless Foundation ni sangat sesuai untuk wajah yang berminyak dan berjerawat , bila konsisten pakai foundation ni ia dapat memudarkan parut jerawat dan jeragat , jadi jangan risau ok ? memang sanagt sesuai .. dan bagi yang kulit wajah kering boleh juga pakai cuma nak lebih moist boleh apply pelembab dahulu then guna foundation ni haa .. 


Kelebihan Mermaid Flawless Foundation

💖Boleh menggantikan bedak (tidak perlu berbedak) 

💖Tahan sehingga 12 jam

💖Mengandungi minyak ARGAN, GRAPE STEMCELL, serbuk MUTIARA , VITAMIN C & E untuk merawat jeragat dan jerawat

💖Tidak bercapuk walaupun berpeluh

💖SPF 30++ melindungi daripada cahaya matahari berbahaya

💖Cerah, gebu, FLAWLESS dan berseri sepanjang hari.

💖Mesra solat

💖Bebas alkohol dan bahan kimia berbahaya

💖Menutup cela, parut, jerawat dan jeragat

💖Boleh dijadikan alas mekap

💖Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan

Testimoni Pengguna Mermaid Flawless Foundation 


yeah dah masuk tempat favourite mekap den , qaseh tak suka sangat mekap tebal-tebal , so sangat sesuai kalau nak cepat-cepat mekap dan keluar dengan ''naked face'' gitu .. 


❤ 99% daripada yang telah menggunakannya, mengatakan kulit mereka nampak LEBIH NATURAL, GEBU DAN CERAH.
.
❤ 98% daripada yang telah menggunakannya, mengatakan yang mereka TIDAK PERLU LAGI BERBEDAK, cukup dengan penggunaan cream to powder ini sahaja.
.
❤ 97% daripada yang telah menggunakannya, mengatakan krim ini TIDAK BERMINYAK. 
.
❤99% PELANGGAN akan kembali repeat oder selepas pembelian kali pertama. 
.
❤95% berpuas hati kerana menggunakan MOUSSE MATTE ini. Jerawat semakin kecut dan JERAGAT PUDAR.
.
Sudah ramai yang berpuas hati dan memberikan feedback yang terbaik




Harga Mermaid Flawless Foundation 

Mesti korang nak tahu harga foundation ni kan , mari mari mari , harga murah harga murah eh dah macam pasar malam pulak , sebelum tu nak habaq mai foundation mermaid ni ada 2 saiz , besar dan kecik .. 

Saiz besar - 12 Gram = RM89 , kalau beli 2 promosi harga RM150  (tahan dalam masa 4 bulan dengan penggunaan hari-hari) .. pilihan customer selalunya pilih yang besar sebab tahan lama .. 
Saiz kecil - 5 Gram = RM39.00 , kalau beli 2 promosi harga RM70 (biasanya student sekolah menengah / universiti  akan pilih saiz kecil sebab nak jimat guna foundation sambil rawat wajah)
Harga dia pun berbaloi dalam masa 4 bulan penggunaan , jangka masa yang agak lama jugak lah kan , so apa tunggu lagi .. yang pasti bila pakai Mermaid Flawless Foundation ni tak rasa macam pakai topeng kat muka dan boleh di gunakan tanpa was-was.. meh lah cuba , kata nak wajah flawless gitewwww !





Boleh Dapatkan Mermaid Foundation di 

Call / Whatsapp :
IFFA - 018 314 6882
NAJAHA - 019 7000 254



KL / SELANGOR
Nusaibah Mustaffar
017-979 3859
Puchong

Nur Amira Murad
Hp: 012-5414410
Kuala Lumpur

Fizah Mohd Noor
0172959134 
Kuala Lumpur & Selangor 

Nor Farisya
011-27101089
Rawang,Selangor

Norazura bt Mohd Rahim (FB : Mimi Zahra)
012-2578789
Kuala Lumpur, Kepong

Siti Aishah Baharom (FB : tash ct)
Hp : 0192466780
Kuala Lumpur 

Zarina Bt Basry (FB: Rizki Aniraz)
019 300 4810
Semenyih, Banting, KL

Sarina noor binti samat (FB: sarina samat)
Semenyih, Kajang

Nurul hidayah (FB : nurul mohd ghazali)
Shah Alam


JOHOR
Kamariah Kamarudin
013 7378279
KotaTinggi/Jb

Nor hafizah Rohani
0137009622
Tangkak/Muar

Rohaida Bt Padir
012-7617780
kulai & pontian

Nurul Najmin Ishak
0172058375
Pasir Gudang

Abriza bt Raif
012-2993674
Batu Pahat

Farhana maskon 
010-7169979
kota tinggi / pasir gudang / jb

Rafiah binti Mazlan (FB :Rafiah Mazlan)
013-7561615
Batu Pahat.Johor


NEGERI SEMBILAN / MELAKA
Nurul Ain Fazliana Jamaludin
017-2272084
Seremban

Khadijah Bt Md Salam
0146398380
Palong, Gemas

Noridayu binti Ismail (FB :Noreday Smile)
013-3006817
Port Dickson, N.9

Zulhilmi Yusof
0182571161
Melaka


KELANTAN
Roshasliza hussin
0193539161
tanah merah,

Zulrinawaty husain (FB : myraz husain)
0127446429
p.mas/ tanah merah/ rantau panjang kelantan

Nor Shahira Bt Md Nor (FB :Shira de'aMor)
Pasir Mas, Tanah Merah


PAHANG
Nadia Radzi (FB: Nadeeya Luvduv)
017-2452987
Temerloh Pahang

PERAK
Radhiah bt Abdul Rani (FB : dya abdul rani)
0105707236     
Ipoh

Shahidah bt Sapian (FB: shahidah sapian)
Ipoh Perak

Instagram :

Facebook :

11 ulasan:

  1. Wahhhhh nanti cantik cam mermaid la hhehhehe secantik mutiara.hehhehe...

    BalasPadam
  2. Wow... x rasa mcm pakai topeng ehh.. pernah gak terfikir korang yg mekap segala benda tu x rasa ke muka tu ade lapisan lain...

    BalasPadam
  3. Muka kak Ti jenis berminyak.. memang sesuailah pakai foundation ni kan.. Nak pujuk Tn Syed belikanlah.. Harap-harapnya dapat tutup kilauan emas kat muka ni..

    BalasPadam
  4. Flawlessnye muke pakai ni... cantikk

    BalasPadam
  5. Wahhh.. Boleh oudarkan jeragat!!! Boleh cuba ni.. Hihihi

    BalasPadam
  6. Boleh cuba ni foundation ni hee

    BalasPadam
  7. Beauty is pain. Pain kat poket. Hehe

    BalasPadam
  8. Teringin jugak tukar foundation ni, nampak menarik mermaid foundation ni. Nanti bolehlah usha dan cuba.

    BalasPadam
  9. Wahh menarikk ni. Kakfiza pun sukaa foundation

    BalasPadam
  10. cantik je akak pakai... barulah peloles.. hehe

    BalasPadam
  11. suka foundation dlam bekas macam ni

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com