Susu Kambing Etsumell Choco Oat | Tips Bantu Anak Berpuasa Kekal Bertenaga

Assalamualaikum semua , dah masuk hari ke 7 dah kita berpuasa alhamdulillah makin hari makin bertenaga rasanya .. so amacam dengan puasa korang ? harap ok-ok je ye ! ke masih tak bertenaga korang ? ayoooyooo  mari lah menjadi kuat seperti saya hihi .. 

Sebab tu la sebelum datang bulan puasa korang kena prepare segalanya bukan dari segi mental dan fizikal je , tapi kena cari lah inisiatif ataupun cara untuk kekal bertenaga walaupun dalam bulan puasa dan yang paling penting kena bangun waktu sahur dan makan dan juga minum yang boleh cover tenaga korang untuk siang hari .. macamana nak bertenaga kalau makan pun benda-benda yang tak berkhasiat , sahur pun malas bangun ! ish ish ish ni nak bebel ni ! 

Tapi takpela , hari ni aku nak share tips untuk kekal bertenaga melalui apa yang aku minum di waktu sahur , rata-rata orang dah tahu betapa khasiat susu tu sangat bagus .. lagi-lagi di susuli dengan buah kurma , tapi kali ni aku pilih susu kambing untuk minuman waktu sahur , dan susu kambing bukan biasa-biasa tau , siap ada campuran OAT dan berperisa Chocolate lagi dan wajiblah  ada makanan sunnah .. dan susu kambing sememangnya susu ke dua terbaik selepas susu ibu !

 
tadaaa ni lah dia pilihan aku , susu kambing Etsumell Choco Oat (jangan tenung lama-lama batal poseee :p) 

Susu kambing Etsumell ni bagusnya boleh di minum seisi keluarga , bila ibu menyusu minum boleh bagi kelebihan bagi meningkatkan susu ibu , bila anak-anak minum boleh bagi depa kekal brtenaga so takdela aksi-aksi merengek nak ponteng puasa , kalau untuk bapak pulak lagi bertenaga untuk jaga anak-anak haha seloroh je so banyak kelebihan nya kan .. beli satu je tapi seluruh keluarga boleh minum ..  alhamdulillah so aku nak kongsikan sikit kelebihan susu ni pada anak yang berpuasa dan juga ibu yang masih menyusu

 
Bahan-bahan yang terkandung adalah dari makanan sunnah , yang bestnya susu kambing Etsumell ni organic tiada artificial flavour preservative dan juga warna ..


 Kebaikan Untuk Anak - Anak 
  • Susu kambing Etsumell Choco Oat ni adalah susu rendah lemak so ia akan membantu sistem penghadaman , menghindarkan masalah sembelit , meningkatkan selera makan , dan juga membekalkan nutrien pada tubuh badan anak.
  • Khasiat OAT dan juga KURMA yang ada dalam susu ni membuatkan anak - anak kenyang dalam tempoh masa yang lama dan of course la bertenaga je.
  • Kandungan DHA / KISMIS / MADU pulak membantu meningkatkan IQ dan EQ anak.
  • Rasa CHOCOLATE akan membuka selera makan anak-anak di waktu sahur.
  • Susu ni juga mempunyai bahan MANNA GAM/ GAM ARAB yang mana menguatkan imunisasi badan supaya tidak mudah terkena penyakit 


Kenapa susu kambing ni bagus ? haa tu lah tak tau , susu kambing ni mudah di hadam sebab ia bersifat alkali dan meneutralkan asid yang boleh membantu mengelakkan gastrik .


Kebaikan Untuk Ibu Menyusu dan Ibu Mengandung 
  •  Susu Kambing Etsumell ni juga mempunyai kandungan HABATUS SAUDA / DELIMA / KURMA 
  • Bahang-bahan yang terkandung ni memang banyak khasiat kepada ibu yang masih menyusu sebab ia boleh meransang hormon susu ibu 
  • Susu Etsumell Choco Oat ni juga boleh di jadikan sebagai MILKBOOSTER
  • Ia dapat memekatkan susu ibu yang mana boleh mengenyangkan anak dan dapat tidur dengan lena 
  • Memberi tenaga pada ibu dan dapat berpuasa tanpa masalah 
  • GAM ARAB menguatkan imunasisa ibu dan juga anak dalam kandungan
 
Di sebabkan susu kambing Etsumell ni sedap aku bancuh ikut sukatan sendiri haha .. 

kalau tak sempat sahur , al maklum lah jenis tido tak sedar diri , dapat makan roti dan air Susu Kambing Etsumell Choco Oat ni pun dah kenyang ,  so korang yang ada anak-anak mula berpuasa tu cuba lah try susu ni orait ..

MORE INFO 

Instagram : etsumell_hq 
Contact : 011-23451742

Pihak pengurusan Etsumell mencari stokis / dropship seluruh Malaysia dengan keuntungan 25 % - 35 %

14 comments

  1. Coklat my fav... Bolehhh rase ni... Plus byk kebaikan. Huhuhj

    ReplyDelete
  2. Oat kismis madu kurma pun ada...semua dalam 1 susu mudahnya...sekali minum je semua dah ada...bestnya

    ReplyDelete
  3. Qaireen hari-hari nak minum susu ni

    ReplyDelete
  4. warna dia nmpak sedap lor.
    gabungan oat dengan kurma tak pernah rasa lagi.

    ReplyDelete
  5. Akak pun minum, sedap! Memang tambah tenaga dan kenyang untuk akak yang pregnant ni, jadi sahur wajib minum.

    ReplyDelete
  6. sedap niii.. nak nak minum time sahur kan..

    ReplyDelete
  7. Ada campuran Oat tu yang best. Mengenyangkan...

    ReplyDelete
  8. Kak Nina pun dah rasa susu Kambing Etsumell ni
    Sedap!

    ReplyDelete
  9. kalau perisa coklat mesti sedap..susu kambing memang elok untuk badan

    ReplyDelete
  10. Sesuai laa untuk anak2 yang berpuasa yang tak suka sangat nak makan bila bangun sahur ... layan dengan roti pon sedap dah ni ..

    ReplyDelete
  11. tak dinafikan makan oat dan bijiran memang mengenyangkan

    ReplyDelete
  12. choc fav.. mmg sedap ni. hannah mntk hari2.. hehhe

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..