Ramadhan 9 | Baru Dapat Jejak ke Bazaar Ramadhan

Apa cerita kali ni ? ingatkan bertahan tak mau pergi bazaar Ramadhan puasa kali ni , tapi tak mampu uols , hari ke 9 tewas ! akhirnya jejak jugak kaki di bazaar Ramadhan ni haa , tapi takde la excited sangat sebab penat lah nak berjalan huhu , nasib baik Rayyan dah boleh berjalan kalau dukung dia memang surrender lah tapi yang dukung nya tetap hencik suami :p

selfie sikit , lama tak selfie bertiga .. Rayyan dan tak layan dah camera :p

So ! teka berapa aku menghabiskan wang ringgit di bazar ramadhan untuk hari pertama menjejakkan kaki ? haaa gituh .. tak nak lah main teka teki , korang bukannya nak teka pun kan kan kan , so aku bagitau je lah , semua yang kitorang beli habis lah dalam RM18.50 ,beli apa je ?



 beli apa je ? aku beli roti john RM5.00 , air soya dua RM5 , kek karamel dua slices RM6.00 , dan last hencik suami beli kuih RM2.50 so total semua sekali RM18.50 .. fuhh dulu boleh beli banyak lagi dengan harga macam tu , tapi skang phewww bertabahlah ..


 Nasib baik lah semua makanan yang di beli ni sedap dan tidak cirit birit , so takdelah rasa menyesal , lepas ni boleh pergi lagi lah kiranya ek haha 


 Menu semalam simple je , tiap-tiap hari memang simpla sebab hencik suami style makan yang simple - simple je , tu pun dah mengenyangkan sangat , so ada ayam masak tempoyak , sayur goreng , hati ayam goreng .. yang lain-lain tu beli .. 

Hati Berbicara :
So korang dah berhabis berapa hinggit dan di bazar ramadhan , jaga-jaga jangan pilih makanan ikut nafsu ye , dan jangan makan yang tak berkhasiat .. ingat-ingat sikit kesihatan diri sendiri , yang penting jangan membazir ~ 






6 comments

  1. Simple n best... Murah tu sis.. Allhamdulilah

    ReplyDelete
  2. Kalau pi bazar sis pun x suka beli byk2...selalu mkn yg ptg je...mcm kuih tu selalu tak terusik pun.

    ReplyDelete
  3. kalau habis xper..
    yang x habis tu yg jd serik nak g bazar.
    naper boleh terliur plak aku tgk roti john tu.

    ReplyDelete
  4. huhuhu. bagus laa sentiasa masak kt rumah ..

    ReplyDelete
  5. Hari tu beli Rm30 hinggit.. huh taknak pegi la..


    Qaseh dekut.. taknak letak dalam bloglist.. Larikkkss

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..