Ramadhan 15 | Resepi Sup Tulang Mudah dan Sedap !

4 ulasan:
Ramadhan 15 | last entry haritu Ramadhan 10 ayoyo tak sempat nak kejar huhuhu , Rayyan demam tak de masa nak berblog kena tumpu kat dia je sebab tidur malam pun terganggu , tak berapa lena sangat tapi alhamdulillah demam dia dah takde tapi selsema pulak muncul .. alahai kesian anak Umi !

So semalam menu berbuka puasa , aku buat Sup Tulang .. suami tanya ada teringin nak makan apa-apa tak bulan Ramadhan ni , kalau ikutkan semua benda nak makan hahaha , tapi teringin nak makan sup tulan / singgang tulang .. so terus dia pergi cari tulang .. yeahhh tq :p mudah je rupanya buat sup tulang ni , guna je lah sup bunjut kikiki

Bahan-bahan

  • Tulang (yang ada isi sikit-sikitla , kalau takde isi nak makan macamana ahaha)
  • Halia
  • Bawang Putih
  • Bawang Merah 
  • Bunga Lawang 
  • Daun Bawang


Cara - cara

  • Tulang tu kena rebus sampai daging dia empuk  , di rebus dengan halia dan juga bawag putih (halia dan bawang putih tu di ketuk-ketuk je)
  • Bila dah daging lembut , air yang kita rebus tadi jangan buang sebab air tu lah di jadikan kuah , kalau kering boleh tambah sikit air lagi , dan masukkan rempah sup tulang , tak kisah lah apa brand 
  • Sementara tu , tumis bunga lawang , bawang merah yang di hiris , dan juga halia , tumis bagi naik aroma , jangan sampai garing k 
  • Masukkan tumisan tadi dalam sup tulang , masukkan garam dan last step masukkan daun bawang . siap ! 

4 ulasan:

  1. ahhhh. mengapeeee. mengapeeee di siang hariiiii saye jumpe awak. em.

    BalasPadam
  2. wow.. menariknya.. sng lah rupanya. cuma x rajin je

    BalasPadam
  3. Terima kasih kongsi. Nanti saya cuba buat. Tapi lepas raya.

    BalasPadam
  4. terliurnya tengok sup tulang..

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com