Ramadhan 10 | Syukurkah Kita ~

1 ulasan:
Assalamualaikum di tengah malam , sambil mendengar lagu ''wake me up when september ends'' , malam ni tetiba terasa sayu hati , terdengar berita sedih , walaupun tak pernah mengenali tetapi terasa sesuatu dalam hati , betapa berat ujian orang lain yang harus di pikul sedankan kita sering mengeluh dengan kesakitan yang sedikit cuma , bersyukur ? adakah lebih dari mengeluh ? atau mungkin mengeluh lebih besar  dari perkataan syukur ..

Bila terdengar sesuatu tentang kematian , tetiba rasa takut , takut sangat sehingga kadang menangis dengan harapan segala dosa-dosa terhapus mudah .. senang hidup kau dengan tangisan mampu menghapus segala dosa .. Allahu , semoga kematian kita dalam keadaan yang menggembirakan

Untuk setiap hati yang sedang menanggung beban yang tersangat pedih , semoga di permudahkan segala urusan .. untuk jiwa yang sedang bertarung dengan sesuatu yang sukar di nyatakan , semoga di lapangkan dada untuk mencari petunjuk dari terus di belenggu , untuk perasaan yang masih samar dengan pilihan di hadapan , Allah ada ~ mengadu lah pada DIA dengan sesungguh-sungguh doa .. Allah dengar


Ada ketika aku alpa dalam hidup dan kian hanyut , terkadang mengeluh bila di uji , terkadang lupa bersyukur dengan rezeki yang sedikit ,, betapa aku masih gagal dalam menjadi hambaMu , betapa aku masih seorang pendosa .. terima kasih atas nyawa yang masih di pinjamkan .. 

1 ulasan:

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com