Ramadhan 4 | Bila Suami Ajak Berbuka Kat Luar

3 ulasan:
Biasanya aku menaip tengah-tengah malam tapi semalam tertidur ! Tak pernah-pernah tertido awal sejak bulan Ramadhan ni tapi semalam tewas sambil tidokan Rayyan .. agaknya kenyang sangat ahaks .. So alhamdulillah done untuk Ramadhan ke 4 .. semoga Ramadhan korang semua di berkati dan di permudah kan segala urusan ..

Semalam tengah blur-blur nak masak (sebenarnya setiap hari blur nak masak apa weh ! ngerti lah perasaanku ini) tiba-tiba bunyi ringtone whatsapp masuk (bunyi ringtone tu mcm ni - baby shark dooo dooo dooo dooo baby shark dooo dooo doo haha sape tau lagu ni sabo je la ! ) so masuk whatsapp suami ajak berbuka kat luar ! yeyyyy melompat kegirangan aku , padahal bukan sebab nak makan luar sangat tapi blur weh nak masak apa ! haha ..

Xyah masak lah hari ni , kita makan kat luar ye sayang 
Bila kau tengok Umi kau tadi penat semacam , tapi lepas baca whatsapp gembira dalam sesaat be like ! 



Aku tau perasaan mak-mak bila dapat gantung periuk , kuali , belanga semua dan cuti masak untuk sehari .. aku tau weh perasaan tu , jangan nak tipu .. kalau depan-depan laki control cun tapi paling belakang senyum sampai ke kaki -macamana lah nak senyum sampai ke kaki tu ek - haha takyahla bayangkan pulak , anggap je benda tu metafora ! Kalau tak percaya suami-suami cuba lah buat kat isteri-isteri kat rumah tu , eh macam banyak pulak isteri tu yee.. hihi gurau-gurau je ye semua , seloroh untuk catatan kali ni



So hari ni boleh sambung blur nak masak apa , hihi tapi kalau aku blur je nak masak apa , terus bukak blog www.tiffinbiru.com , tq pakcik Mat sebab kongsikan resepi-resepi mudah untuk bulan puasa ni .. so dah boleh search apa yang nak di masak hari ni ! Selamat berpuasa untuk hari ni korang semua .. thanx for reading :)

3 ulasan:

  1. Makan apa tu qaseh? Jam 10 pagi ni semua bendaa nampak sedap.hahaha

    BalasPadam
  2. Comel sungguh si kecik. 😍

    Samalah kita, kalau takde idea nk masak mesti cari idea dari IG pakcik Mat or tiffinbiru. 💕

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com