Ramadhan 4 | Bila Suami Ajak Berbuka Kat Luar

3 ulasan:
Biasanya aku menaip tengah-tengah malam tapi semalam tertidur ! Tak pernah-pernah tertido awal sejak bulan Ramadhan ni tapi semalam tewas sambil tidokan Rayyan .. agaknya kenyang sangat ahaks .. So alhamdulillah done untuk Ramadhan ke 4 .. semoga Ramadhan korang semua di berkati dan di permudah kan segala urusan ..

Semalam tengah blur-blur nak masak (sebenarnya setiap hari blur nak masak apa weh ! ngerti lah perasaanku ini) tiba-tiba bunyi ringtone whatsapp masuk (bunyi ringtone tu mcm ni - baby shark dooo dooo dooo dooo baby shark dooo dooo doo haha sape tau lagu ni sabo je la ! ) so masuk whatsapp suami ajak berbuka kat luar ! yeyyyy melompat kegirangan aku , padahal bukan sebab nak makan luar sangat tapi blur weh nak masak apa ! haha ..

Xyah masak lah hari ni , kita makan kat luar ye sayang 
Bila kau tengok Umi kau tadi penat semacam , tapi lepas baca whatsapp gembira dalam sesaat be like ! 



Aku tau perasaan mak-mak bila dapat gantung periuk , kuali , belanga semua dan cuti masak untuk sehari .. aku tau weh perasaan tu , jangan nak tipu .. kalau depan-depan laki control cun tapi paling belakang senyum sampai ke kaki -macamana lah nak senyum sampai ke kaki tu ek - haha takyahla bayangkan pulak , anggap je benda tu metafora ! Kalau tak percaya suami-suami cuba lah buat kat isteri-isteri kat rumah tu , eh macam banyak pulak isteri tu yee.. hihi gurau-gurau je ye semua , seloroh untuk catatan kali ni



So hari ni boleh sambung blur nak masak apa , hihi tapi kalau aku blur je nak masak apa , terus bukak blog www.tiffinbiru.com , tq pakcik Mat sebab kongsikan resepi-resepi mudah untuk bulan puasa ni .. so dah boleh search apa yang nak di masak hari ni ! Selamat berpuasa untuk hari ni korang semua .. thanx for reading :)

3 ulasan:

  1. Makan apa tu qaseh? Jam 10 pagi ni semua bendaa nampak sedap.hahaha

    BalasPadam
  2. Comel sungguh si kecik. 😍

    Samalah kita, kalau takde idea nk masak mesti cari idea dari IG pakcik Mat or tiffinbiru. 💕

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com