Ramadhan 3 | Aku Nak Pinjam 500 Boleh Tak ?

Coretan untuk Ramadhan 3 , makin lama makin takde idea pulak haha tapi teruskan dengan misi journal of my ramadhan , so setiap hari aku akan menulis tentang apa yang berlaku sewaktu bulan Ramadhan dalam kehidupan harian aku .. tak kisah lah ada orang nak baca ke tak haha ..  so tadi aku online je kat twitter lepas tu ternampak prank post yang mana dia suruh bagi mesej  / whatsapp dekat kawan - kawan dan meseg yang harus di sampaikan adalah :

''aku nak pinjam RM500 boleh tak''

So kena bagi mesej macam tu dan tunggu je apa respon dari kawan-kawan korang , haha by the way lama dah tak prank bff aku since 2001 , dah 17 tahun berkawan dengan depa ni , sampai dah beranak pinak ahaks .. last aku prank depa masa zaman muda dulu .. prank paling bodoh kot aku pernah buat .. yang melibatkan soal mati dan hidup .. jap lagi aku cerita , sambung cerita hat atas ni dulu .. 

Respon diorang ni memang mampu buat air mata mengalir , terharu sebab walaupun masing-masing takde duit tapi nak jugak tolong , dan dari dulu lagi sebenarnya depa ada je .. tq for everything sepanjang persahabatan kita wpun aku ni bukan lah kawan yang baik sangat , nakal tu ada la :p







Haha last-last aku pun kena marah , lepas tu Tie teringat balik prank aku zaman muda , aku prank kat dorang yang aku dah takde kat dunia ni , konon nyamar jadi abang dan mesej kat diorang .. tie ngan midah nangis bila dapat berita tu , masa tu pulak tie dalam kuliah , lecturer tengok je dia duk menangis lepas tu keluar kuliah , boleh pulak dia pergi call ex (haha dah jd ex) suruh pergi tengok rumah aku , masa tu memang takde orang kat rumah sebab semua duk balai raya ada majlis ape benda tah ..

Lepas tu tobat aku tak buat dah prank-prank bodoh macam tu haha takut jadi betul-betul .. tapi aku pun nangis jugak sebab kena marah huwaaaa saje je nak test ada tak yang sayang aku hak hak hak .. papepun mintak maaf tau , masa tu tak matang lagi haha nakal pun yaampun tak boleh di kawal .. tapi alhamdulillah sampai sekarang kita masih kawan ... tetiba rindu sangat dengan korang , rindu nak tido sama , rindu nak gelak sampai tak berenti , yaAllah rindu nya !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Kelak kau akan menyadari, orang-orang yang ingin bersamamu tanpa keperluan apapun kecuali hanya menghabiskan waktu belaka, merekalah manusia terbaik yang kau punya

Tapi alhamdulillah aku bersyukur sangat di kelilingi dengan orang-orang yang baik , walaupun aku bukanlah orang yang baik-baik .. kalau kat sini yang selalu ada bila ada problem , lapar ,luahan perasaan , yang selalu tolong aku adalah kak sue , kak fiza dan yanty .. tq Allah hadirkan depa ni dalam hidup , dulu masa bujang kat Putrajaya depa la selalu banyak bantu sampai kadang aku terfikir macam mana aku nak balas jasa mereka-mereka yang selalu tolong tapi kalau ikutkan wang ringgit memang tak mampu .. jadi yaAllah tolong lah jagakan mereka2 yang aku sayang ni di dunia mahupun akhirat .. semua yang aku sayang , banyak yang aku sayang .. semua orang lah senang ! hihi 

Hati Berbicara :
Ramadhan 3 , alhamdulillah baik-baik saja .. 

10 comments

  1. ni namonya gurau nak kena pok ni ummi rayyan ni hahahhaa

    ReplyDelete
  2. Kentuk nguhhh....hahaha ngek mek rah..

    ReplyDelete
  3. Prank pinjam duit boleh diterima lagi Dalia tapi prank bab takde lagi di dunia mcm ngeri jer.. Kalau betul2 dah takde nnti org buat tak tahu sbb takut kena prank.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. Prank no 1 tu kakfiza terharu baca, payah nak jumpa kawan2 yg ada utk kita waktu kita susah kan :'( prank no2 tu, grr, kakfiza pun rasa nak lepukk qaseh . Tak leh imagine macam mana keadaan kawan2 qaseh time tu .haha . Trima kasih jugak qaseh sebab sudi jadi kawan kakfiza .Muahhhh, Lebiuuu

    ReplyDelete
  5. mcm2 la mung ni qaseh..bw pagi 4 ramadan..:)

    ReplyDelete
  6. Seronok dikelilingi dgn sahabat sejati.

    ReplyDelete
  7. Hep.. cubit jgk dak sufura ni..

    ReplyDelete
  8. Kena babab nih. Haha...nak try jugak la kt kawan baik.😊

    ReplyDelete
  9. Aduuhhaaii..

    X faham sgt tapi boleh la sikit2 hahaa..

    Nk try juga bust dgn org lain..mn tau dpt haha😂

    ReplyDelete
  10. seronok ada kawan-kawn yang sanggup susah senang bersama..kita je takde..sedihh

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..