Buffet Ramadhan PICC 2017 | Berkonsepkan International Iftar

4 ulasan:
Buffet Ramadhan PICC 2017 | Assalamualaikum semua , jaga-jaga perut , haha kali ni nak cerita tentang buffet ramadhan di PICC , kalau nak di  ikutkan dah tak lama ye kita menghampiri bulan ramadhan bulan yang sangat mulia , 11 hari lagi .. semoga Ramadhan kali ni lebih baik dari sebelumnya .. so sempena ramadhan ni nak share sikit tentang buffet ramadhan lah of course kan , kali ni qaseh di PICC Putrajaya.

Konsep International Iftar 

Apa yang best kali ni ? sama ke macam sebelum-sebelum ni yang qaseh share .. haa kalau sama tak best lah kan , so kali ni PICC membuat kelainan dengan konsep INTERNATIONAL IFTAR , haaa gituh , konsep pun dah menarik uols belum tengok makanan-makanan lagi 

Antara menu baru yang menarik minat qaseh adalah Nasi Briyani Buloh , sebelum ni pernah jugak try nasi buluh , tapi kali ni try Nasi Briyani buluh pulak .. bila masak dalam buluh ni , masakan ni lebih sedap dan beraroma .. selain tu menu baru di sini Kaki Lembu Panggang dan juga Ikan Bakar Istimewa.. pasai apa istimewa sangat ? ikan di dibakar dan di salut dengan garam bukit.




Menu Warisan Melayu 

Walaupun berkonsepkan International Iftar , PICC tak pernah mengecewakan qaseh dengan menu warisan melayu yang sedap , my favourite Daging Hitam Manis , yaAllah sedap sangat masakan ni .. memang terasa-rasa lagi , dan sekarang pun rasa lapar balik haaa , eh mengundang lapar betul bila tulis tentang makanan ni haha , sabo je la .. 

Antara menu yang ada Kari Kambing Rusuk Nangka , Rendang Tok , Daging Hitam Manis , Nasi Dagang , Nasi Kerabu , Aneka Masakan Arab , Aneka Mee , Solok Lada , Daging Bakar ,Ayam percik dan banyak lagi aneka hidangan yang sedap sangat.









Pencuci Mulut : Pelbagai Aneka Dessert dan Buah-Buahan 

Dah kenyang makan makanan berat , wajib cuba segala pencuci mulut yang sangat-sangat sedap kat sini tau korang ! tengok gambar pun dah menggiurkan haa tu belum masuk mulut lagi .. antara pencuci mulut yang menggiurkan tuh seperti Pengat Nangka,Pengat Pisang,Bubur Kacang Hijau Durian,Kuih Talam,Wajik Durian dan pelbagai kuih-muih tradisional.






Salah seorang Chef ensem , eh ! Chef Profesional yang bertungkus lumus memberi masakan yang terbaik. 



Sambil korang makan , korang akan di hiburkan dengan persembahan dari Artis Rosma yang akan memberi kemeriahan suasana di buffet ramadhan nanti .. so jangan lupa tempah awal-awal ye , nanti full booking kang menangis tak berlagu pulak .. segala info qaseh dan listkan kat bawah ni .. segala dan akhir sekali selamat menyambut bulan ramadhan semua ! 

Harga Buffet Ramadhan Picc 2017 


Harga :
Dewasa RM98
Kanak-kanak 6-12 tahun RM49

Untuk tempahan :
Putrajaya Catering Services
Convention & Exhibition (Putrajaya) Sdn Bhd
Telefon : 03-8887 6000
Faks : 03-8887 6499
Email : enquiry@pcs.my
Web www.picc.com.my
FB www.facebook.com/piccmalaysia

Diskaun 
13 April sehingga 15 Mei 2017 - Diskaun 15%

Tempahan di Ticket Online
21 April sehingga 15 Mei 2017
www.ticketonline.com/picc - Diskaun 20%


Bubur Lambuk Percuma 
Pihak pengurusan PICC akan mengagihkan 1000 bungkusan bubur lambuk percuma dari pukul 4pm - 5pm pada 29 May 2017 di pintu masuk PICC 



4 ulasan:

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com