Festival Makanan Antarabangsa Putrajaya 2017 | Original Thai Food Fest

7 ulasan:


Assalamualaikum korang ! 

Fuhh entry ini penuh dengan makanan , so sila jamu mata anda semua k . hehe nak tahu tak .. erm tak nak tahu pun nak jugak bagitahu ! Sebenarnya lama gila dah aku ni nak pergi Thai Food Festival , atau apa-apa festival yang berkaitan dengan makanan Thai , sebab aku ni asal usul nya dari Thailand (tipu je haha) .. hari tu ada satu dekat Shah Alam tapi feedback macam tak berapa ok so tak pergi .. 

Sekarang ada Original Thai Food Festival di Putrajaya  di Park and Ride Presint 14! ni semua penangan duta Thai Food Fest , Kak Pija haha .. so ajak jugak husband pergi Putrajaya .. nak jugak pergi ! i dont care walaupun jauh jugak la dari Bukit Beruntung ni haa , tapi nak jugak makan makanan Thai .. so aku pergi hari weekend memang sesak gila la , nak membeli pun kena beratur panjang dan berasak-asak .. nasib baik dah kahwin kalau tak mesti bertemu jodoh kat situ (galok tino ni haha)


Kalau cerita pasal makanan Thai ni , korang wajib try dua benda ni lah .. yang kebiasaanya sangat famous , KERABU MAGGI dan SOMTAM , dua benda ni memang glemer tapi aku try kerabu maggi je hihi kak pija beli somtam .. apa itu kerabu maggi ? tak tau nak habaq lagu mana tapi sedappppppp ! dan ia sangat pedas + masam-masam sikit .. kalau tak tahan pedas harap bertabah ok .. tapi rasa dia memang YUMMEH

Tq sayang-sayang semua sudi menemani mek tino thai celup ni , khap kung khap ! 



Lama gila tak jumpa mereka berdua ni , huh sambil mengenyangkan perut sambil melepaskan rindu , sehari tak cukup nak dengar cerita-cerita depa ni .. inshaAllah nanti kita jumpa lagi yeee .. thanx again ! 

Satu lagi korang wajib try AISKRIM KELAPA , sedap weh aiskrim ni .. dia ada yang besar sebenarnya tapi dek kelambatan beratur dah habis lah pulek .. terpaksa lah beli yang kecik .. harga yang besar RM8.00 tapi tak puas hati sikit la sebab yang kecik pun RM8.00 jugak .. ini tidak adil tidak adil bagiku ~~~ tapi sebab nak try beli lah jugak .. nasib baik sedap ooooohhhhhh ~ 

Wuuuu sedap ngat ngat ! haha ... alhamdulillah dapat gak merasa , aiskrim ni rasa lemak-lemak santan macam tu haaa .. ada jagung , ada pulut , satu lagi buah apa ntah yang warna putih tu

Puas hati mek tino kurus ni boleh makan haha
Selain tu banyak gilerrr makanan yang ada kat Thai Food Fest di Putrajaya ni , walaupun nampak kecit tapi banyak kedai-kedai makan tauuu .. ramai orang tu takboleh buat apa lah , semua pun macam aiolss nak merasa makanan Thai , btw ni kali pertama di adakan di putrajaya .. walaupun hari tu hujan rintik-rintik haa redah je la .. silakan jamu mata dengan gambar-gambar kat bawah ni yeee ~ 







Korang jangan lupa pergi jugak tau , sebab ia akan berakhir pada 8HB ni jeeee ~ esok je haaa hari last .. apa lagi serbu la korang bawak mak nenek semua .. bukan makanan je ada kat sini , baju-baju baby hingga ke dewasa murah amat ! ada toto , bantal , mainan semua lah .. masa ni lah nak dapatkan barang dengan harga murah ,, jangan cakap akak tak payung k ... 

Tq husband bawak anak bini ke sini ~ Nasib baik mood Rayyan elok jee .. gud boy !

INFO LANJUT SEMUA  DALAM GAMBAR NI ~ 




7 ulasan:

  1. Ala..ruginya tak pergi last weekend. Nampak sedap2 palk tu makanan dia.

    BalasPadam
  2. Ya Allah menggodanya makanan-makanan ni especially aiskrim kelapa! Kalau nak beli sangkaya tu mahal sangat haha.

    BalasPadam
  3. kak sue tak leh move on eskrem kelapa ngan kwrabu megi tu sedap oiiii pasni ah abis kena buat sendiri la haahaaaa

    BalasPadam
  4. omg foodsssss!! sy pernah makan aiskrim tu masa cuti di bangkok. masa tu tengah dlm boat tengok2 floating market. sempat beli aiskrim dari makcik boat sebelah. suka makan aiskrim dgn kacang je. yang pulut tu sy buang dlm sungai sebab tak suka ahahahah

    BalasPadam
  5. Fest Thai kat Batu Pahat agak krik krik sikit. huhuhu

    BalasPadam
  6. Alaaaa....hari ni dh last...mmg x sempat la nak pi...bestnya semua makanan tu ha...

    BalasPadam
  7. Tak hajakkk ermmm ermmm sedihnya diriku

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com