Sambut Birthday Rayyan & Husband

2 ulasan:

Assalamualaikum .. 

Happy belated birthday my husband , Hencik K dan Rayyan .. untunglah kan dua-dua bulan January , sobs kena dapatkan adik Rayyan bulan Jun lah macam ni baru boleh geng Umi haha , ameen .. alhamdulillah dah setahun anak Umi , pejam celik pejam celik sekejap sangat masa berlalu , Umi rasa mcm sekejap je awak jadi baby Rayyan .. now setahun dah hurm tetiba rasa sedih , cepat sangat anak Umi membesar depan mata Umi .. tapi alhamdulillah di beri kan kesihatan yang baik , itu yang Umi selalu doakan ~ dan hencik K pun dah masuk 3 series dah hikhikhik selamat hari tua ! 
Bukan senang nak handle Rayyan ni , nak amek gambar dia huhu jenuh sebab sekarang dia macam dah tahu orang nak ambil gambar dia , so dia bujet retis taknak pandang camera haha , ni je la reaksi paling cun yang Umi dapat snap haa 
Hencik K takmo kek pun sebenarya , tapi nak jugak beli hihi so beli kek pelangi je la .. Rayyan tak boleh makan ! so Umi & Dedi je la makan 
Maaf Umi terlewat karang birthday dua hero Umi ni , so Umi harap kedua kesayangan hati ni sentiasa di rahmati dan di lindungi Allah dunia akhirat , di panjangkan umur , diperluaskan rezeki , di berika kesihatan yang baik .. Umi harap kedua kesayangan ni bahagia sangat di samping Umi  walaupun iols banyak sangat kekurangan , thanx always ada di sisi .. thanx for everything .. maaf Umi dapat belanja kek dan makan nandos je , kita sambut sederhana je dulu sayang2 hehe harap gembira dengan sekecil hadiah ni , yang pasti i really-really love both of you .. ! 

Memiliki seseorang yang menciptkan atmosfera gembira bila dan di mana adalah saat yang sangat membahagiakan , dan lebih membahagiakan bila aku adalah penyebab tawamu :)
Kalu dulu sebelum ada anak , duk sengsorang je kat umah , tahap boring tu selalu je Umi merungut , hari-hari wasap Hencik K time dia kerja , cakap Umi bosan , hurmm tak tau nak buat apa , selalu bermonolog sengsorang haha aduh nasib waras lagi , lepastuu hadirlah anugerah terindah ni , Rayyan ~ dalam sehari tak sempat nak rasa bosan dah dengan dia , makin nak membesar ni haaa macam-macam perangai comel dia tunjuk ! stress ? haha kadang-kadang stress amat tambah2 bila nak masak .. memang berperang jugakla dengan cikenit ni ! haha tapi Umi happy sangat dengan kehadiran awak ~ Rayyan . happy sangat-sangat !

Perkembangan dia umur setahun ni , alhamdulillah sebelum masuk setahun Rayyan dah boleh berjalan , hurmm makin berat tau ! hari tu check timbangan dah 10kg .. setiap kali sebelum timbang berat , Umi dan dedi main teka dulu berat Rayyan haha kali ni Umi betul yuhuuu .. dah boleh jalan kan , tiap kali dedi nak pergi kerja pasti ada yang mengikut kat belakang haha nasibla dedi , tapi Umi la yg kena pujuk lepastu , Rayyan ni jenis mudah terhibur , so Umi kena buat aksi badut2 sikit ,terhiburlah dia haha ..

kena pegang Rayyan ni , kalau tak habis satu kek tu dia penyek , haha tu pun dah terkena jari dia sikit .. sabar je lah haaa .. last-last kena masuk kan dalam baby chair jugak .. tu lah Umi bagi kebebasan taknak gunakan :p 

try flavour baru kekdahnya , Lemon and Herbs apa ntah , makan sampai kenyang , tu pun bawak bungkus sebab perut tak mampu membendung isi perut hihi
Umi bagi potato wedges satu kat dia , tengokla reaksi mengada .. sedap sangat ke tak sedap tak tahu lah haha tapi makan je , pantang orang bagi makan .. takpela janji membesar dengan jayanya !


Hati berbicara :

You are the books you read, the films you watch, the music you listen to, the people you meet, the dreams you have, and the conversations you engage in. You are what you take from these. You are the sound of the ocean, breath of the fresh air, the brightest light and the darkest corner. You are a collective of every experience you have had in your life. You are every single second of every day. So drown yourself in a sea of knowledge and existence. Let the words run through your veins and the colors fill your mind until there is nothing left to do but explode, There are no wrong answer. Inspiration is everything. Sit back, relax, and take it all in.Happy Birthday .. Love both of you so much , just remember that :)

2 ulasan:

  1. Salam perkenalan.. blogwalking dan done follow blog ini. :)

    BalasPadam
  2. Hey!!

    Happy Birthday Dear...May God bless you.

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com