Berjimba Dengan Kesayangan

Assalamualaikum 

Sejak kawen dan terpisah agak jauh dari kawan-kawan rapat blogger memang susah sangat dah nak berjumpa , lebih-lebih lagi dah ada anak yang makin banyak perangai ni haaa .. tapi hari tu sempat jugak jumpa dengan semua , yeyyy ! tq sangat kat kaksue sebab sudi tumpangkan aku dan Rayyan tido kat rumah .. maaf bebanyak ya kaksue kalau menyusahkan hihi

Alkisahnya nak pergi mengurut sebab sakit nawww dah belakang ni , mungkin sebab selalu angkat Rayyan yang dah 10kg lebih , bayangkan lah lepas bersalin tak pergi mengurut langsung ! kat area rumah ni mana nak kenal sesape tukang urut hurmm so mengurut dengan mak saudara kaksue , fuh lega baq angg ! padahal banyak kali dah kot nak pergi mengurut tapi kena tunggu hencik suami free dululah .. akhirnyaa dapat jugak yeyyy inshaaAllah nanti repeat lagi .. nak mengurut jugak ? meh la area Banting je .. 

Dah alang-alang kat rumah kaksue , banyak naww plan dia .. belum sampai rumah pun dah siap ada plan ! ko rase ? haha kemain mak-mak kesunyian ni haha .. so plan-plan , eh kaksue je la plan , aku tukang mengikut je haa .. tapi kan memang dah lama dah tak ''girls day out'' dapat jugak keluar berlima .. alhamdulillah 

14 / 4 /2017 - Lunch di Aroi Thai (untuk kenangan di hari tua :p)

Memandangkan Kak Fiza dan Ty kerja , busy woman uols .. set date untuk lunch kat Aroi Thai , aku rasa dah berzaman kot nak lunch kat sini , haha akhirnya dapat juga , kalau Allah tak izin maka tak jadi , tapi bila tiba masanya Allah mudahkan la segala perancangan .. best ke makan kat sini ? sedap juga makanan kat sini , style macam boat noodle , tapi kat sini bukan mee je ada .. nasi , tomyam semua ada .. dan semuanya yang mangkuk-mangkuk kecik ni harga RM2.09 .. kakfiza cakap dah naik harga ! bebel macam mak jemah dia haaa 

 Aroi Thai Cyberjaya 

haaa setiap mangkuk ni harga dia Rm2.09 , nak makan apa dan berapa banyak haa sukahati korang , makanan dia sedap-sedap belaka.

Neutrogena Deep Clean Blackhead Eliminating | Selamat Tinggal Blackhead !

Assalamualaikum beautiful people .. 


Hai korang , jom cantik !.. Korang pernah dengar tentang NEUTROGENA ? beberapa minggu ni aku cuba memakai set penjagaan wajah dari Neutrogena , bila sampai je set ni kat rumah , i ask my husband , u pernah dengar tentang this product ? and surprisely he know about this , and then dia cakap dah lama berada di pasaran dan boleh di percayai , oh wow , teruja sekejap bila dia tahu tentang produk kecantikan .. haha yeah almost apa-apa produk kecantikan harus dia ambil tahu sebab risau bini dia tersalah pakai produk yang membahayakan. 

Jadi inilah dia set produk Neutrogena Deep Clean , oh ye set yang aku cuba adalah sesuai dengan kulit wajah aku yang kering , sedangkan orang lain bermasalah dengan kulit wajah berminyak , auchh wajah kita punya masalah berbeza ! Okey time to unboxing this box ~ 

Happy Skin 24/7 



Review Redmi Note 4 | Kelebihan dan Spesifikasi Redmi Note 4

Assalamualaikum 

Antara benda paling bahagia dalam hidup bila kau keluar rumah dengan bateri telefon pintar penuh dan tahan lama sehingga keesokan hari tanpa perlu charge , salah satu perkara yang sangat-sangat penting buat aku ! Buat apa smartfon mahal beb tapi belum apa-apa hal bateri dah low kan ? Ini lah salah satu kelebihan Redmi Note 4 yang aku ingin kongsikan kepada korang semua ..

Kalau dulu aku ni agak perlekehkan gadjet dari China , sebab aku selalu terbaca feedback negatif tanpa aku gunakan sendiri , yaaa mungkin kesilapan kita cepat menilai atas pengalaman orang lain walhal benda tu kita sentuh pun tak kan .. atas dasar pengalaman aku sendiri yang telah mencuba dan menggunakan smartfon Redmi Note 4 ni , banyak benda aku nak share dan mentaliti aku terus berubah dari memperlekehkan , terus rasa . wow best gila smartfon ni ..



Kalau nak kata Redmi Note 4 ni sangat sempurna .. tipu lah kan , manusia pun tiada yang sempurna hehe tapi dengan harga yang bawah RM1 ribu , sangat berbaloi untuk di miliki , dengan spesifikasi nya yang best , banyak ciri-ciri yang menarik dan reka bentuk Redmi Note 4 ni sangat menawan hati , nampak elegant gitu .. Satu perkara lagi finger print yang berada di belakang sangat memudahkan aku , sebab biasa kita pegang smartfon tangan mesti kat belakang kan , so touch je ! Lebih-lebih aku yang suka selfie , touch je tak sedar beribu gambar dah.. ops !

Mandi Manda di Felda Residence Hot Springs Sungkai

Assalamualaikum 

Tempat menarik di Tanjung Malim | Felda Residence Hot Springs Sg Klah Sungkai , seingat aku dah lama rasanya tak rendamkan kaki dalam kolam air panas , masa kecik-kecik dulu je rasanya , sebab Malaysia sangat hot , selalu rendam kaki dalam air sejuk je .. hihi so bila husband cuti kerja , tetiba dia ngajak nya kita ''sayangku yg cantik , esok jom g sungkai'' (jangan percaya dgn ayat manis itu semua dusta :p) so bila vini dengar suami ajak berjalan , laju je angguk kepala haha

By the way , kami tak tido kat sana pun even ada resort beshh beshh aumm , sebab esoknya dah kerja , so pergi pagi pulang petang , dari rumah aku ni just sejam lebih kurang macam tu je la , so kami pun bertolak awal pagi sesudah mengerjakan solat subuh .. haha bapak awal ! 

Bila masuk hutan or tempat baru , niat kena elok , jangan nak berseronok sangat lebih-lebih lagi ada anak kecik hehe , sebelum pergi mana-mana survey dulu .. feedback semua macam best ..so jadi pilihan kami kali ni , lagi pun husban kerja besoknya.

Alalala macam faham je anak Umi ni dok membaca ... haa ce kabo dia bagitau apa .. Umi dapat info dari pembacaan Rayyan 

  • Masuk sini kena bayar RM15 untuk dewasa
  • Beroperasi 8.00 pagi-10 malam
  • Tak boleh bawak makanan dari luar(dalam ni ada restoran/kedai makan) , haiwan pliharaan , telur (nanti tak laku telur kat sini)
 

Bila dah daftar dan bayar , korang kena pakai gelang biru , eceh pelekat sebagai tanda korang dah bayar .. korang kena parking kat area daftar , nak masuk ke area kolam air panas dan sejuk , ada tram yang akan bawa korang ke sana , by the way takdela jauh sangat , kalau rasa nak berjalan pun boleh .. kot la nak exercise sambil menghirup udara segar , sememangnya di kelilingi dengan hutan rimba .. tapi tempat ni so far bersih dan cantik.

 
Penakut amat budak kecik ni , haha mungkin sebab bergegar-gegar .. nangis-nangis naik tram , adoha !awal-awal je ok .. sabar je la mokmung!

Umi Cuak Rayyan Jatuh !!

Assalamualaikum 

Salam jumaat semua , aihh macam dah tak lama kan nak masuk bulan Ramadhan .. ni dah masuk bulan Rejab dah pun .. bila tiba Ramadhan ni rindu sangat kat kg .. sobssss eh eh nanti kita cerita pasal ramadhan okey .. yang pasti mesti dashboard di penuhi dengan menu untuk berbuka je haha


Hari ni Umi nak cerita pasal anak teruna sorang ni aihhh , Rayyan bila dah masuk umur setahun lebih ni yaAllah lasak dia makin bertambah-tambah .. tp bila kat luar pandai pulak behave (sekejap je la) tapi selasak dia tak pernah plak sampai luka atau pun jatuh teruk.

Tapi ~ semalam sampai berdarah dahinya haa .. alkisah Umi masuk dapur ermm macam biasalah dia , pantang bergerak ngikut je dari belakang .. Umi basuh botol susu , dia duk main bakul kain kat belakang , bakul tu kosong sebab semua baju dah angkut p dobi.. biasanya selalu jgk dia duk main situ tapi tak pernah jatuh ..Tetiba semalam tergelincir tangan kot n then jatuh .. tapi Umi xtahu kena apa sampai luka mcm tu .. mungkin kena bucu peti ais kot .. nasib baik tak dalam lukanya , tergores sikit , tak pergi klinik pun ..

Hurm memang meraung lah dia , Umi pun cuak gila tak pernah dia luka cenggitu haa .. dedi plak baru keluar p dobi .. tapi alhamdulillah luka tu tak dalam .. Umi dah sapu minyak gamat .. tak sampai beberapa minit sambung melasak .. ya rabbi ini budak .. lepas tu keluar makan jap  then pergi tesco , dedi beli kereta mainan kat dia , haha baik kan dedi , buat upah jatuh :p .. papepun luluh jugak lah hati tengok luka gitu .. berdebar jap tengok darah .. Umi is tak kuat .. ! ohh hati tisu juga ~



Awak budak baik kan , jangan lah buat Umi risau lagi .. Umi risau diri awak je , sakit awak tu sakit Umi jugak , walaupun sikit Umi dah nak nangis , Umi sayang awak ketat-ketat tau , semoga Allah selalu lindungi anak Umi ni .. awak nyawa Umi tau ! sobsss .. nanti dah pandai baca , haa Umi bagi link ni suruh awak baca haha ..


Hati Berbicara :


Agak-agak Umi time kecik-kecik dulu lasak ke tak ek ? erm ermm macam baik je , Umi budak baik dulu , pakai spek mata besar , tudung lipat bulat , orang panggil nerd ( haha tipu je ) Umi budak nakal jugak lah , sikit la okey .. papepun orang cakap biasalah budak-budak makin besar makin berperangai .. tapi satu je semoga Rayyan di jauhi dari segala yang berbahaya.. dan sentiasa di beri kesihatan yang baik .. ameen 

update : Alhamdulillah Rayyan ok ok je , Rayyan budak kuat .. penutup Mac 

Milkbooster PUMP IT | MIlkbooster Dengan Teknik Sapuan

Assalamualaikum ibu-ibu dan bapak-bapak ~ semua yang ada sedang membaca , apa khabar? harap dalam emosi yang stabil .. lebih-lebih lagi ibu yang sedang menyusukan anak , kenapa ? sebab emosi sangat penting dalam penghasilan susu ibu ..kena ingat tu ok ! tapi jangan risau bila ibu-ibu emosi ok semua nya ok tapi penghasilan susu merudum , dan tidak mencukupi untuk anak .. hurmm jangan risau sebab sekarang banyak cara untuk menambahkan penghasilan susu ibu ..



Milkbooster PUMP IT | Biasanya mesti korang selalu sangat dah dengar tentang milkbooster , dan ia memang cara yang sangat berkesan untuk menambah susu ibu .. tapi yang selalu korang dengar biasanya jenis tablet atau pun susu yang perlu di bancuh kan ? tapi qaseh nak kenalkan milkbooster jenis sapuan ! haa tak percaya ? percaya lah sebab ia lagi memudahkan ibu-ibu lebih2 lagi yang bekerjaya .. seriously sangat mudah untuk di gunakan sebab hanya SAPU JE !!

Apa itu Pump It Milkbooster ? Adakah Selamat Di gunakan ?
By the way secara ringkas nya , milkbooster Pump It dengan  teknik sapuan ni akan meransang 2 hormon penting iaitu Hormon Prolaktin untuk merangsang PENGHASILAN susu ibu & Hormon Oksitosin untuk melancarkan PENGELUARAN susu ibu. Haa ianya selamat di gunakan untuk ibu dan anak kerana menggunakan 100% bahan semulajadi , herba semulajadi dalam membantu pengeluaran susu ibu.


Kalau korang nak tahu , ia bukan hanya menghasilkan susu yang banyak, tambah susu  tapi boleh merawat ibu-ibu yang punyai masalah bengkak susu , dan juga puting melecet , ingat lagi pengalaman qaseh masa first time menyusukan baby , biasalah kan takde pengalaman lagi .. huhu memang sakit sangat bila hadap masalah puting melecet ni tapi nak tak nak kena tahankan diri sebab nak teruskan breastfeeding kan , so ibu-ibu wajib ada produk ni untuk selesaikan masalah puting melecet kalau tak nak menangis di kemudian hari haaa .. sakit wooooo ~ 

Kelebihan Pump It Milkbooster
  • Menghasilkan dan menambah bekalan susu yang sihat dan pekat 
  • Mengalirkan aliran susu yang banyak dan sihat 
  • Merawat ibu-ibu yang mengalami puting melecet 




Packaging 

Kalau korang tengok packaging nya sangat lah comel , kecil dan mudah kan untuk di bawa ke mana-mana .. dan kenapa berlainan warna ?? haaa setiap warna tu mempunyai fungsi yang berbeza tau korang .. setiap satu nya mempunyai fungsi2 yang tertentu 

Milk Up (Blue)
  • Meningkatkan penghasilan susu ibu 
Sore Away (Orange)
  • Untuk merawat puting melecet 
Relax Mama ( Purple)
  • Merelaxkan , menenangkan diri dan melegakan bengkak susu
cute je survuval kit packaging ni haa

TESTIMONI  PENGGUNA 







Mudah je kan ~ , sapu je ! hehe bagi qaseh milkbooster dengan teknik sapuan ni sangat sesuai bagi ibu yang susah untuk minum susu , susu yang selalu merudum , atau terlalu busy dengan aktiviti harian , kadang mesti terlupa untuk minum susu milkbooster , kadang tak sempat so tak dapat nak konsisten .. 

inshaaAllah dengan teknik sapuan ni , nursing mom akan lagi konsisten dan memudahkan mereka .. tambah lagi boleh merelaxkan minda dan merawat bengkak susu dan puting melecet .. so korang untuk maklumat lanjut , tentang harga dan banya lagi testimoni pengguna yang dah menggunakan Pump It milkbooster ni boleh layari info yang qaseh sertakan kat bawah .. okay ! ingat tau .. sapu jee haaaa ~~


Maklumat Lanjut :




HAQQI | Portal Kelengkapan Haji & Umrah Serta Fesyen Islamik

Assalamualaikum , setiap orang pasti ada impian untuk menjejakkan kaki di tanah suci kota Mekah kan , dan tak terkecuali lah untuk diri qaseh sendiri ..alangkah bestnya dapat mengerjakan ibadah kat sana ermm takpe inshaaAllah satu hari nanti kita semua akan berada di sana .. ameen 

Jadi berita baik buat semua yang bakal dan akan mengerjakan haji dan umrah , qaseh nak share kat korang semua tentang web www.haqqi.com.my yang mana akan memudahkan korang mencari segala persiapan / kelengkapan haji dan umrah .. so takde lah pening kan nak cari kat mana kedai , nak survey harga lagi .. sedangkan semua tu boleh di hujung jari je haaa .. sekarang senang , shopping online lagi mudah .. tengok-tengok dah sampai depan pintu .. 

Secara ringkasnya mengenai Haqqi , ia di lancarkan pada September 2016 dengan kerjasama Koperasi Tabung Haji Bhd dan Glass Go Media sdn bhd , btw Haqqi memang bertujuan untuk memudahkan bakal jemaah mendapatkan keperluan asas secara online , tapi ~ Haqqi juga  di lengkapi dengan barang keperluan harian dan juga fesyen islamik melibatkan 8 jenama hebat .. 
Matlamat Haqqi , menyediakan perkhidmatan terbaik untuk para pelanggan , dan semestinya banyak tawaran dan promosi , dan semoga Haqqi dapat mendapat tempat di Malaysia sebagai sebuah portal untuk kelengkapan haji dan umrah yang terbesar dengan harga yang mampu milik 


8 Jenama Vendor di www.haqqi.com.my

Bila korang masuk web www.haqqi.com.my , korang akan lihat beberapa jenama yang menjadi vendor di butik dan jugak web Haqqi , dan jenama tu ialah Owl by Nora Danish, Dara by Fathia Latiff, Izzuexlusive, Ameera Zaini, El by Elfira Loy, Sir Nasin dan Zareeth Zehra. 

Bila tengok-tengok kat web www.haqqi.com.my ni , aduhh betul-betul tergugat iman , dari telekung , sut seluar baju muslimah hingga lah ke jubah ! semua nya cantik-cantik .. arghhh tak tahu mana satu nak pilih , jenama pulak semuanya hebat-hebat ~ mana tak nya semua dari artis terkenal .. dan yang bestnya harga sangat-sangat mampu milik , dan banyak dah promosi yang ada .. fuhh nanti bila dah nak raya confirm lagi banyak promosi kan ~ haaa tunggu ! 




Pilih punya pilih akhirnya decide dan berkenan sangat dengan jubah flora printing Dara by Fathia Latiff ni , fuh lawa gila baju ni .. dah la iols ni peminat jubah , so dalam koleksi takde lagi jubah design printing flora , terus masuk dalam cart ! dan proses penghantaran pun cepat je sampai .. 



Cara Pembelian 
  • Daftar akaun anda dengan mengisi alamat email dan klik daftar
  • Click - Pilih dan klik produk pilihan anda untuk disimpan di bakul impian. Check - Periksa alamat penghantaran 
  • Choose - Pilih kaedah pembayaran sama ada melalui kredit, debit mahupun pengelola pembayaran 7 Eleven.   
  • Setelah selesai dan berjaya membuat pembayaran, pelanggan akan mendapat email dari pihak www.haqqi.com.my


Tadaaa sampai dah jubah yang qaseh berkenan sangat .. excited sangat bila parcel ni sampai .. jom ootd !
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

First impression pun dah jatuh cinta , qaseh suka lengan jubah ni sebab style fit .. so kalau nak buat apa2 kerja takde la lengan terselak .. dan jubah ni mesra wuduk .. ada zip ~




Butik Haqqi di Shah Alam 


Haqqi turut turut melancarkan butik fizikal pertamanya di Seksyen 7, Shah Alam, Selangor pada Januari 2017. Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Glass Go Media Sdn Bhd, Mohamed Azani Mohamed Anwar, cawangan pertama ini merupakan perintis bagi pembukaan lima cawangan masing-masing terletak di Bangi, Kuala Lumpur, Kota Bahru, Kuala Terengganu dan Johor Bharu.

so korang yang berdekatan dan nak walk in boleh lah pergi ke butik Haqqi di Shah Alam .. so ada dua pilihan sama ada nak beli online pun boleh , nak walk in pun boleh .. lebih puas hati orang kata kannn ~

Cantik kan jubah qaseh ni .. apa tunggu lagi ??? korang cepat-cepat layari laman web haqqi at www.haqqi.com.my sepantas kilat ! kurta dan pakaian lelaki pun smart2 oik .. murah-murah pulak tu ..  

Oh ye selain dari web , boleh juga di akses dengan menggunakan applikasi Lembaga Tabung Haji 'thijari' dan laman web  www.kthb.com.my

Untuk Maklumat Lanjut : 

Butik Haqqi

67, Jalan Plumbum P7/P, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
(Sebaris dengan JAKEL Shah Alam)
No. Telefon: +60 3-5523 4798

Ikuti perkembangan Haqqi di Media Sosial:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/haqqi.com.my/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/haqqi.com.my/

TWITTER: 
https://www.twitter.com/my_haqqi

WEB : 
http://www.haqqi.com.my



Foodsbury Cafe Shah Alam | Berbaloi dan Sedap !

Assalamualaikum 

Semalam lepak Shah Alam , bawak Rayyan berbasikal kat Taman Botani Shah Alam , fuhh best jugak lepas situ main basikal .. sekarang baru terasa sakit kaki sebab dah lama gila tak kayuh basikal .. penat baq ang ! haha sampai melecur ibu jari (laki cakap over benaw main gear basikal sampai terkopek kulit) huh dia tak tau aku excited sangat kalah budak-budak .. so lepas balik tu terasa lapar sangat tahap kebulur ! padahal dah melantak nasi lemak .. (sebenonye malas masak bila balik rumah nanti ) 

So , harusla google dan tanya group semua ~ mana tempat best nak makan kat Shah Alam ni .. tekak rasa nak makanan makanan hipster , kemain ! laki pulak nak makan nasi .. hurmm biasalah adat pertandingan ada menang ada kalah , tapi kalau dengan perempuan haruslah perempuan yang menang ! haha .. so akhirnya decide nak pergi Foodsbury Cafe atas cadangan yayanatsumi , tq yaya ! 

Foodsbury Cafe Shah Alam | Berbaloi dan Sedap ? Betul ke sedap weh ?  aihh kalau aku cakap sedap , memang sedap sengoti .. hihi semua gambar take by fon je , penat nak snap dengan camera .. lapar sangat tau ~ 


Cafe ni takdela besar sangat , cute dan comel je tapi semalam pergi ramai jugak orang .. hampir penuh , bila makanan sedap mesti lah ramai yang datang kan , macam semut jugak lah kalau ada benda manis mesti dia akan pergi .. haha perumpamaan amende tah .. 

Bila masuk cafe ala-ala hipster ni , satu benda lagi tak tahu nak order apa .. tengok menu pulak takde gambar .. faham je la orang kg baca menu makanan hipster , krik krik 10 tahun kemudian ~ haha lepas tu lelakiku suggest ambil yang set je lah .. sama ada nak lambchop atau ayam , makanan lain yang ada dalam set ni sama je .. yang beza antara lamb chop dengan ayam .. so aku pilih lamb chop ! 

Sambil menunggu , ambil gambar sat buat kenang-kenangan di masa tua nanti .. 
Budak kecik tu memang selalu nak kena gomol .. 

Akhirnya sampai dah menu kita ~ yeahhh ingat kan portion nya takdelah besar mana sangat kan , tapi yaa ampun mampu tak habiskan ni haaa .. kalau ikutkan menu untuk 2-3 orang lah .. kalau korang membela saka ,seorang pun habis makan haha .. alhamdulillah habis jugak makan semalam , cuma ada sikit kentang tak dapat nak telan dah .. yang lain licin ! opsss

Dalam set ni ada 2 slices lamb chop , sedaplah lambchop dia .. nasib baik daging tak liat , lepastu 3 jenis pasta , salmon fillet , fries dan salad ! dan kesemuanya sedap belaka ... 


Harga untuk satu set ni Rm45 , berbaloi sebab bila tengok menu .. lamb chop sahaja dah Rm20 lebih seorang , so kalau korang order set ni , bukan takat lamb chop je kan boleh  makan .. pasta semua uols boleh rasa ~ gittew ! 


Air pulak , aku oder Salted Caramel (everyone fav !) lelakiku order teh ais vanilla .. 


Patutlah dalam kategori everyone favourite sebab sedap , lemak berkrim gitu .. minum sokmo kencing manis :p jarang - jarang boleh ye ...hihihi

INFO LANJUT :


Alamat:
No. 24, Jalan Tengku Ampuan Zabedah A9/A,
Seksyen 9, 40100 Shah Alam

KLIK





Dapatkan Produk Percuma dan Review Terbaik dari Web 100Comments

Assalamualaikum guys ~

Holla ! Ok readers .. today i would like to eh eh speaking pulak , gurau tengahari orang kata .. hurmm hari ni aku nak share satu web bagus punya untuk korang , pertama kali aku tengok web ni ingatkan web apa la tapi bila dah bukak dan baca semua yang ada dalam web 100comment ni , memang bagus untuk di buat rujukan bila korang nak membeli sesuatu produk .. kenapa aku cakap macam tu ? tu korang kena tengok sendiri dalam web ni 




Web dia pun mesra pengguna je , kalau korang nak cari apa-apa produk yang korang nak beli , tapi tak tahu produk tu betul-betul bagus atau pun tak , korang taip je nama produk tu lepas tu baca review dari pengguna lain kat web ni haaa , yang best nya semua review adalah jujur dan melalui pengalaman pengguna tersebut .. mudah kan ! tak perlu nak google dan klik satu-satu link untuk tahu kelebihan atau pun kekurangan produk yang korang nak ! hati-hati memilih produk sekarang ni , sebab tu pentingnya review dari pengguna lain .. lebih-lebih lagi produk skincare mahupun kesihatan ! 

Mandi Manda di Pantai Bukit Keluang Besut


Assalamualaikum

Lama rasanya tak balik kampung , hati ni rindu dengan suasana kampung acewah , by the way hari tu ada lah balik kampung sekejap , nenek ngan tokki rindu sangat kat cucu dia haaa , seronok Rayyan duk kampung hari tu ,tapi YaRabbi  sanggup tahan mata tak tido siang duk main je tau .. ish ish Umi sabar je la tengok keletah dia .. kampung aku kat Jerteh , orang ganung kiteee ~ nanana ganung kite !

Tengok Rayyan main kat kampung hari tu kesian pulak kat dia , yelah kalau kat sini memang terkurung je la dalam rumah huhu bukan Rayyan je bosan tau , bila kat kampung excited lah .. tengok ayam , lembu semua .. hari tu kemain takut kat kucing tapi hari tu balik nampak kucing nak g pelok ! Biar je lah dia asalkan tak kena gigit hihihi ..

Sometimes you just need a break. In a beautiful place

Susu Kambing I-Sihat | Sedap dan Berkhasiat Untuk Seisi Keluarga

Assalamualaikum 

Susu Kambing revolusi baru dari I-Sihat | bila dengar je pasal susu ni memang dah tahu dah tak semua suka minum susu kan ?? (mula la tu nak buat muka nak muntah la ape la huh ) lebih-lebih lagi susu kambing .. sebab apa ek ? baunya ke ~ rasanya ke ~ ermmm kalau ikut pengalaman sendiri memang sebab bau hamis tu terlalu kuat .. tapi tu zaman dahulu laaa korang , sekarang dah zaman 2017 pelbagai inovasi dan revolusi ni haaa , semua bau hamis kambing tu dah takde ok.. siap ada pelbagai perisa yang sedap ya amaattt ~ kambing pun dah tau mandi tau haha ok tipu je..

Kadang-kadang kan kita nak je cuba susu kambing tapi dalam masa yang sama mesti pening nak cuba yang mana satu kan ? haa baik ngaku uols, so aku cadangkan kat korang semua , wajib try susu kambing dari I-Sihat ni sebab aku sendiri dah cuba dan memang tak rugi , selain dari banyak khasiat yang akan aku bagitau nanti , ia ada 3 pilihan perisa , yang pasti ASLI , VACHOC , dan PREMIUM BERRY.. lepastu korang boleh pilih sama ada nak yang SACHET  atau pun POUCH.. ( jarang tau ada dalam dua pilihan ni ) 


3 Jenis Produk I-Sihat dengan 2 pilihan (Sachet/Pouch)
  • I-Sihat Susu Kambing Asli
  • I-Sihat Susu Kambing Vachoc Plus 10 ( gabungan rasa vanilla dan coklat di tambah 10 ekstrak makanan)
  • I-Sihat Premium Berry 15 dalam 1 untuk kecantikan luaran dan dalaman
I-SIHAT VACHOC PLUS 10

Dan pilihan aku adalah I-Sihat Susu Kambing Vachoc , apa bestnya tentang susu kambing Vachoc ? by the way tentang rasa memang sedap sebab kombinasi antara vanilla dan coklat memang ummpphh sangat , dan mengandungi ekstrak makanan sunnah yang terbaik , seperti Delima , Zaitun , Tiin , Kurma , Kismis , Badam , Saffron , Habbatus sauda , Manna dan Ginkgo Biloba ~ oh ye produk ni di import khas dari Holland dan di jamin 100% organik .. Yang pasti formulasi yang penuh dengan nutrisi dan bebas lemak trans ~


Selamat Hari Wanita | Kerana Dirimu Begitu Beharga ~

Assalamualaikum 

Mensyukuri hari-hari yang sentiasa berlalu , mensyukuri dan menerima apa adanya yang berlaku dalam takdir yang telah di aturkan olehNya membuatkan aku menangis .. tq Allah atas usia yang masih berpanjangan , 8 Mac sempena hari wanita sedunia , aku ingin ucapkan selamat hari wanita buat semua wanita .. semoga kalian senantiasa dilindungi dan di berkati Allah .. hidup berbahagialah dengan apa pun ujian yang membelenggu ~ 


Buat wanita , aku juga seorang wanita yang lemah dan kian rapuh dengan hal duniawi .. terkadang tabah terkadang tersungkur .. dan bukan seorang yang hebat dalam kerjaya tapi aku bersyukur dengan apa adanya walaupun berkali di beri ujian ~ alhamdulillah masih boleh menangani dengan sekuat hati di samping seorang lelaki yang penyabar .. terima kasih kerana ada insan yang menghargai aku sebagai wanita ~