Happy Birthday Althea ! | www.althea.kr

Hello ~


Happy Birthday Althea ! saengil chucka hamnida ! haaa mesti ramai tertanya-tanya apakah itu Althea memandangkan ramai dah share dan wish happy birthday Althea ~ bukan artis mahupun awek ok tapi kegemaran semua wanita , tapi sebelum tu aku pun tak nak la ketinggalan untuk wish happy birthday Althea yang ke setahun ~ yeahh daebakkk !! dan sebenarnya Althea adalah website berhantu bagi aku , semuanya tentang produk kecantikan dari Korea ~ kenapa sangat berhantu bagi aku ? sebabnya barang-barang kat situ memang bagus dan murah weh , -_- tak percaya boleh masuk sendiri web tu kat sini haaa www.my.althea.kr .. dan tak lupa tq so much Althea utk gift pilihan sendiri dari Korea nun di sana .. dan sempena birthday Althea banyak promosi gila-gila untuk korang semua ! rugi tau kalau tak rembat peluang ni .. 


Pinky sangat box dari Althea , dah la aku ni memang minat sangat pink2 comel macam ni , tq althea ~ happy birthday from me ! So sempena birthday Althea korang kena baca sampai habis entry ni k.

Althea's Birthday Celebration 20th-31st July2016


  • Korang akan dapat Limited Birthday Box + Diy Party Kits macam dalam gambar ni , cantik kan ..boleh la simpan barang-barang makeup korang 

  • Free Goodies For First 1500 Shoppers  , cepat-cepat korang hanya untuk 1500 terawal dan jangan lupa masukkan kod #altheaturns1 , goodies bag with full size of beauty products 
  • Birthday Giveaway . Pick 3 Best Sellers To Get 100% Rebate.
  • #Altheaturns1 Instagram Contest . Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits and beauty hampers from Althea!Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.


Amacam best kan ? yang pasti bila dah dapat party kit tu jangan lupa join contest kat instagram Althea sebab hadiah dia lumayan gila ! mana tahu luck korang dapat .. yang penting wajib mencuba .. sape nak bagi iphone free oiii hehe , jom tengok pulak apa yang aku shopping dari Korea ni ~ 

Black Sugar Mask 

Body Wash Peach 300 ml , yang ni suami aku yang nak .. haha nasib baik dia tak mintak gincu , pengsan makkk 

Green Tea Mint Shampoo 
Aloe Vera 92% Soothing Gel 
Seammul Real Tint , Drawing EyeBrow New Colour ,The Style 4d Mascara

Its My Perfume Hand Cream Option

Haaa ini je la yang aku shopping kat Althea .. first shopping k , semua ni RM150 , tq somuch Althea ! korang shopping apa pulak ? jangan lupa shopping cepat2 k , jadi 1500 pertama nanti dapat goodies bag yeyyyy di www.althea.kr


Aidilfitri 2016 | Raya Lebih Bermakna Dengan Kehadiran Rayyan

Assalamualaikum,

Alhamdulillah , syukur di panjangkan usia untuk menghabiskan Ramadhan tahun ni dan beraya bersama dengan keluarga , tahun ni giliran raya di kampung suami , Felda Chini Pahang .. pengalaman raya tahun ni ada berbeza sikit , perbezaan yang bermakna buat aku dan suami , sebab ? sebabnya kalau tahun lepas , raya berdua je dengan suami .. masa tu tengah mengandungkan anak syurga Rayyan .. tahun ni beraya bertiga dengan budak kecik penghibur hati aku dan suami , alhamdulillah dengan nikmat yang Allah berikan ni .. yang paling excited cari baju raya haruslah sedondon .. tema raya kitorang tahun ni Merah Maroon uolss ~ 

baju kitorang aku beli online je , sederhana je lah sebab penat sangat nak cari yang sedondon .. Rm150 je uols untuk jubah dan kurta suami .. baju Rayyan pulak aku ada beli online tapi hampa ! kecik na mati ! arghhhh stresss dah la kaler tak sama ngan baju kitorang .. tapi alhamdulillah last minit cari dekat Aeonn Mall Kota Bharu , mata aku tertancap dekat satu kios baju ni , phewwww jumpa jugak tu pun lepas sakit kaki bagai meround satu bangunan ! huh.

Bila dah ada anak ni pengalaman apa yang best ? Haruslah pengalaman dpt duit raya eh eh haha takdela , yang paling best bila anak meragam -_- haaaa tu dia , kau jangan nak OOTD sangat la bila dah ada anak ni khennn , sebab tu aku takde gambar OOTD sengsorg kali ni , haha tapi takpela , Umi redha nak ~ tapi so far Rayyan takdela seorang manusia yang kuat meragam , cuma hari raya ke dua tu la dia start meragam sikit mungkin sebab panas dan tak cukup tido .. yelah ~~~ asal tido je dah sampai rumah sedara-sedara suami , pantang bunyi sikit terus terjaga .. mana tak meragam kan ! cuma nasib baik dapat duit raya ... kihkihkih 

tq Rayyan hadir dalam hidup Umi , jadi anak yang soleh , dengar cakap , patuh agama , berguna di dunia dan juga akhirat .. tak tahu selama mana Umi mampu jaga Rayyan tapi inshaaAllah selagi umur Umi panjang dan di berikan nikmat kesihatan berpanjangan , Umi jadi ibu yang terbaik buat Rayyan k .. dedi juga (nanti bila Rayyan besar sila baca dan rasa terharu sekupang dua) haha

Amacam raya korang ? dah blog ke belum..haruslah blog k untuk memori di masa tua nanti .. meriah jugak raya di rumah mentua walaupun aku tak kenal sangat rumah sape aku pergi tapi ikut je la kan , bab berjalan umi no 1 .. inshaaAllah raya haji beraya kat Ganu pulak ... mesti Rayyan rindu ngan nenek ngan tokki kan , mana tak nya sejak lahir lagi Rayyan duk ngan nenek ngan tokki kat ganu ... hehe tak tahu dah nak cakap apa .. blur sangat otak bila lama tak menaip ni kan .. apa-apa pun selamat hari raya buat korang semua , maaf andai banyak salah silap sengaja atau pun tak sengaja.. harap dapat lagi berjumpa Aidilfitri tahun depan , mana tahu berempat pulak .. eh ! gurau je hehehe ... 

Baby Wearing Review : I-Angel HipSeat Carrier | Carrier Bagus Untuk Baby 3 Bulan - 36 Bulan

Assalamualaikum , hari ni aku nak cerita tentang keperluan anak , sebelum ni aku ada post tentang perlu ke stroller baby ? dan ramai yang kata perlu dan juga sesetengah kata lebih baik carrier dari stroller .. bagi aku? dua-dua ada kepentingan masing-masing ~ tengok keadaan la , ada tempat stroller tak sesuai untuk di bawa , dan ada tempat carrier lebih menyenangkan anak dan juga parents .. 

Cerita pasal carrier ni dulu aku anti dengan parents yang bawak anak guna carrier , tapi ni dulu la sebelum ada anak sebabnya aku rasa macam eh , ''tak sakit ke baby bila di gendong dengan carrier'' ? ''macam siksa kan baby je'' dan banyak lagi la aku fikir , haha tapi bila dah ada anak ni haaa kalau nak dukung berejam lamanya dengan perangai tak reti duduk diam memang patah pinggang aku dahla Rayyan dah 7kg lebih dah fuhhh kuss semangat , dan bila sendiri gendong , sendiri letak Rayyan dalam carrier baru tahu sebenarnya baby selamat je dalam tu , selesa dan tak menyiksakan pun .. tapi harusla pilih carrier yang betul2 bagi keselesaan pada baby ..

Jadi apa pilihan carrier aku untuk Rayyan ? Jeng jeng jeng ,aku memilih JOSH Four Season Hipseat Carrier by I-Angel , kenapa aku memilih Hipseat Carrier ?sebabnya banyak kelebihan yang buat aku tertarik dengan carrier dari I-angel ni ..orang kata hipseat tak elok untuk baby , walhal sesuatu produk tu dah di kaji sebelum di perkenalkan , so pilihan masing-masing kan ?aku rasa dengan hipseat baby lebih selesa dari di gendong mcm2 cara hehe  apa yang buat aku tertarik dengan hipseat carrier dari I-Angel ni bukan hanya boleh di gendong dengan pelbagai posisi tapi juga di buat dalam bentuk ERGONOMIK ,

HIPSEAT DESIGN


 Benda pertama yang aku suka dengan i-angel Hipseat Carrier ni , aku boleh guna dua pilihan iaitu boleh guna hipseat sahaja ataupun  hipseat carrier [full wearing] , kalau baby korang jenis nak berdukung je memanjang ,jenuh jugak kan , lebih-lebih lagi kat rumah , takkan dalam rumah pun nak pakai carrier 24 jam , baby pun rimas jugak jadi dengan Hipseat ni lagi mudah dan tak lenguh pinggang bila dukung anak .. hipseat ni boleh ubah nak letak kiri ke kanan ke , haaa tu suka hati korang la .. lagi mudah nak buat keje , dan jugak menyusu.. memang tak lenguh pinggang aku lepas ni ..hehe kalau tengok dalam gambar atas tu , seat nya tak keras pun , jangan risau baby tak sakit bontot tapi lagi selesa amat , dan yang paling penting belakang korang tak rasa sakit dah ..

satu lagi korang tak perlu risau , hipseat ni memang kukuh amat , buckle pun besar gedabak kat belakang dan boleh di ketatkan seketat2 yang korang nak ..




Sesuatu produk bila di keluarkan haruslah di buat kajian dulu , haaa so dengan Hipseat ni boleh mengurangkan sakit belakang kepada mak pak sekalian .. nak buat kerja pun mudah kan , takdela anak asyik nak jatuh je .. gituuu


HIPSEAT CARRIER (Fully Wearing)
Untuk cantum hanya tampal dan zip di bahagian sini 


Ok tadi dah cerita guna hipseat sahaja , then pilihan ke dua mestilah full wearing , kalau pergi Shopping Mall or tempat-tempat yang crowded tak boleh la pakai hipset je kan , nanti jatuh plak anak korang haaa menangis tak berlagu .. nak pasang pun senang je , just zip kan mcm dalam gmbr atas tu haa .. nampak simple tapi sangat kukuh , dan carrier ni boleh menampung MIN 3.5 KG - MAX 20KG untuk baby 3-36 bulan, pertama kali guna , rasa ringan je  , berbeza la kalau dukung tanpa carrier sekejap je dah lenguh pinggang dan bahu . jadi carrier ni bagus untuk baby dan juga ibu bapa .. no pain anymore , yeah fall in love with this carrier !

pelbagai posisi la korang boleh guna , nak face in , face out ataupun belakang , tapi Rayyan tak suka sangat face in sebabnya dia jenis nak melihat semua benda dah sekarang , so posisi yang sesuai bagi dia face out la .. satu lagi Rayyan ni pantang sentuh benda atau pun mulut dia tersentuh apa-apa mesti dia nak gigit , tapi tak perlu risau sebab material di buat dari organik fabrik , takde bahan chemical yang buat kan anak kita terdedah pada bahaya lain .. amacam tak rugi punya pilih hipseat carrier untuk anak kita , yang penting selamat di gunakan dan memberi keselesaan pada dua pihak , ibu pun gembira , anak pun selesa .. lebih-lebih lagi kalau korang jenis kaki travel .. takde masalah dah punyalah !

Bergaya sangat anak Umi dengan I-Angel Hipseat Carrier ni ..

Pastikan anak selesa dan tulang dia dalam keadaan elok .. dua beza bila guna yang biasa dan juga Hipseat Ergonomik .. 

Antara posisi yang boleh di guna pakai bila guna Hipseat dan juga Full Wearing .. teruja tak , haaa haruslah teruja , baby pun suka punyalah !
Info Tentang  I-Angel HipSeat Carrier 
  • Has been approved as a safe product by the Korean Accreditation System 
  • I-Angel selects the highest quality materials and employs strict quality control easures that exceed global safety standards in the manufacturig of products to ensure a baby's safety and to fit mother's comfortably
  • Reasonable price and best quality !
Untuk Info Lanjut  boleh follow Facebook Page dan Instagram I-Angel di link bawah ye :