Jalan-jalan di Ikea Cheras | Niat nak survey tapi terbeli..

8 ulasan:
Assalamualaikum , holla ! lama gila tak menapak kat ikea ni , last sebelum kawen kot tu pun kat ikea damansara ~ masa belom kawen tak berapa eksited sangat tengok deko dan perabot yang ada kat situ tapi dah jadi mak ni yaAllah geramnya nak beli semua tapi rakyat marhaen macam aiols ni tak mampu haha tapi ada berkenan dengan satu benda ni .. ops ! 

tq hencik somi , mana Rayyan ? Rayyan di jaga oleh maid haha takdelah , datang dengan adik ipar sekali so sempat la umi Rayyan bergambar sat 

Datang weekend memang agak bersesak jugakla , lagi bersesak bila nak makan .. huh ! jenuh oikk tunggu sorang-sorang habis makan .. bercinta sangat makan , walaupun ramai yang sedang menunggu tempat duduk .. ada tu yang dah siap lama tapi duk berborak .. adoha memang tak kesian langsung kat orang yang sedang berdiri ngan anak lagi haa eh terbebel pulak ! sape suruh pergi time weekend kan .. padan muka diri sendiri

masuk-masuk je terus nampak sofa-sofa bergelimpangan ~ haaa lepas tu dah terkenan dengan salah satu sofa kat sini, aiyokk tapi walaupun nampak simple , bila duduk sangat la best , aku dah berkenan dengan sofa Klippan ni haa .. walaupun two seat , tapi sebenarnya 3 org boleh duduk .. 


ni haa sofa klippan yang dah terkenan , harga dia rm649 , sabar ye sayang akan ku sunting mu , tengok dalam group dekorasi ikea kat fb ramai jugak pakai sofa ni , baca-baca komen semua brpuas hati dengan sofa ni .. boleh pakai bertahun2 lamanya ..dan yang penting safety untuk Rayyan , takde bucu-bucu yang tajam .. budak tu makin melasak dah sekarang

lepastu aktiviti seterusnya meronda sampai penat sambil pejam mata haha , dan bergambar je la kerja nya si Umi rayyan ni kan .. hajat nak survey-survey je dulu tapi ada jugak terbeli dua tiga barang .. nak tau aku beli apa ? last sekali aku bagitau .. yang penting jangan membazir , ikut keperluan bukan kehendak ... tapi macam kehendak je .. eh ! 

 Rayyan anak umi baik orangnya , tak meragam sangat kecuali bila dah terlampau boring , haha jalan ngan budak ni sekejap aje dah mengantok .. sampai kan terlentok-lentok walaupun dalam troli .. sabar je la 

ikea ni memang konsep dia putih , cantik memang cantik tapi betul-betul nak kena jaga bagi tak kotor , fuh jenuh gak tu .. aku takboleh guna konsep putih ni .. sangat tidak sesuai haha 
 cantik je deko meja mekap ni , simple tapi nampak macam elegant je, meja , cermin , lampu .. done ! nak buat macam ni jugak lah ..

Rayyan pun nak bergambar jugak Umi ! masa Rayyan baby takdenya dia nak duduk dalam baby coat ni haa , asal letak je nangis so memang aku tak beli pun . masa kat kg guna yang abg punya memang nngis dia haa

Dah kepenatan amat berjalan , masa untuk makan ! yeyyy lama nya tak makan meatball ikea ~ makin sedap .. tapi kongsi dengan hencik somi , 15 ketul memang tak larat nak makan sorang haha.. isi dia betul-betul padat tu yang jadi kegilaan ramai ..


Siap makan , pergi cari Kaison pulak cari walpapepr seketul dua , mood nak deco-deco rumah memberontak .. walaupun rumah sendiri takde lagi sobss nak jugak deco -deco sebab sakit naw mata memandang .. hari-hari duk sini so apa salah buat kan hati tenang bila duk di rumah kan .. hihi so apa yang dah terbeli kat ikea ? aku just beli langsiri lenda , lennart dan tempat letak plastik je haaa .. niat nak survey je tapi hampeh ada jugak terbeli :p

lama dah cari langsir panjang .. pilih warna grey sebab senang nak masuk dengan warna nanti 

saje beli wat letak barang mekap haha :p






8 ulasan:

  1. hehehe tak denya jalan2 saja kikiki...kak sue pun beli lennart tu 2 buh brg baby n pantang,eh kita beli baby cot tu heheheh

    BalasPadam
  2. Pergi ikea kata nak jalan2 n bawak anak g smaland tp mmg terbeli la kat sana even benda tu rm10.. kahkahkah

    BalasPadam
  3. Putih pada Reen memang tak sesuai. Lebih2 lagi ada anak kecil. Bila anak2 dah pandai menulis, habis lah dinding rumah ada pelbagai corak kreativiti anak2.

    Kui kui kui ;p

    BalasPadam
  4. tiap kali masuk sini memang akan berangan nak ada rumah sendiri. geram je tengok perabot semua.

    BalasPadam
  5. ingat ikea ingat meatball huhu.

    BalasPadam
  6. ingat ikea ingat meatball. huhu

    BalasPadam
  7. hahaha..
    makanan wajib ek meatball pergi sana,
    nasib baik ler ada jugak barang beli,
    sia2 ler pergi pusing IKEA balik tangan kosong,

    BalasPadam
  8. seblom jln2 copping mesti mkn meatball, tah hape hantu meatball ikea ni,mmeg sedap

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com