Deeja Cosmetic Skincare 5 dalam 1 | Ayu Dalam Masa 5 Hari !

14 ulasan:
Assalamualaikum 

Sebelum nak cerita lebih lanjut tentang Deeja Cosmetic ni , aku nak share satu info bagi yang tidak suka memakai skincare kat wajah , macam aku dulu memang aku tak pakai skincare apa pun kat muka , jenis nak mudah pakai foundation je lepastu tak basuh muka bagai ! sebab tu sekarang naik jeragat dan banyak bintik minyak kat muka ! uwaa sedih kot .. dan haritu ada pergi satu spa ni , yang buat treatment muka aku cakap , kena jugak pakai skincare , kena cuci muka , kena pakai pelembab , krim malam sebelum tidur .. penting sangat dan sekarang mudah , sebab ada cukup lengkap dari krim siang hingga malam dalam 1 set. So baik aku cari satu set terus , jimat dan mudah ! 

Deeja Cosmetic ??Hari tu aku ada tengok Wanita Hari Ini , ada iklan tentang Deeja cosmetic ni , rupanya pengasas Deeja ni pelakon yg cantik tu Sherry Ibrahim dan sejak dua menjak banyak kali jugak aku tengok kawan-kawan duk pakai Deeja Cosmetic ni ,bukan takat pompuan je pakai , laki pun ada pakai Deeja Cosmetic , hebat sangat uolss, rupanya set ni laki pompuan pun boleh pakai ! aku mana boleh tengok orang lain je cantik .. sebab katanya boleh ayu dalam masa 5 hari so aku nak jugak cantik ok haha ..tapi sebelum guna apa-apa produk kat muka kena survey dulu bahan kandungan dan  ada kelulusan ke tidok , jangan main pakai je tau .. dah puas hati dengan set ni ,akhirnya sampai ke tangan juga .. 

Kenapa aku suka tentang set Deeja Cosmetic ni ? First memang sangat jimat sebab memang lengkap 5 dalam 1 , kebiasaannya 3 dalam 1 dan yang lain di jual secara asing kan ? tapi Deeja Cosmetic ni sangatlah lengkap , kalau korang suka mekap natural , pakai Deeja Cosmetic je dah cukup .. apa yang 5 dalam 1 ni ! dari tadi lagi kan dok 5 dalam 1 je .. haha so dalam set ni ada sabun pencuci muka , toner , krim siang , krim malam dan krim nano.  

Packaging dia sangat lah comel , sesuai bawak g travel walaupun ada 5 , tak menyusahkan untuk bwk kemana2.. dan krim siang dia sangat best bagi aku , xperlu pakai bedak dah lepas tu 

5 dalam 1 
Sabun Pembersih Muka dan Toner 
kandungan utama : Carrot , Air Mawar dan Susu
First step , sabun pembersih muka , cara penggunaan Deeja Cosmetic ni , bangun pagi-pagi jangan lupa yee korang cuci muka ! wajib ke cuci muka ? mmg wajib kalau nak muka always fresh ..alah sekejap je  sambil-sambil mandi , syampu rambut , potong sikit sabun Deeja ni letak je dalam bekas , gosok-gosok kat muka dengan air , sambil-sambil tu urut lembut2 muka bagi meresap dan kotoran di wajah semua hilang .. setakat aku pakai takde timbul masalah apa , dan sabun ni sangat lah wangi ~

Second step toner , dah cuci muka bersih-bersih .. apply pulak toner ni di wajah korang , letak sikit kat tisu muka lepastu pap pap pap gitu haa kat muka korang , muka korang akan rasa sejukk , segar je kan .. letak sikit-sikit pun dah cukup .. toner ni untuk menyegarkan wajah korang dan kecilkan liang-liang pori , kalau ada eyebag tu haa lagi bagus dan juga berfungsi sebagai anti penuaan .. daku dah nak masuk 30 oik , haruslah nampak muda sebelum usia haha .. so kandungan utama toner ni Aloe Vera dan Air Mawar

Krim Siang
Kandungan utama : Biji almond , Biji tomato dan Aloe Vera 
Step ke tiga .. Paling mustahak dalam hidup aku adalah krim siang / foundation .. aku suka krim siang Deeja Cosmetic ni sebab apa ? bagi aku , krim yang mencapuk dan susah nak ratakan kat muka memang aku reject , lepastu kalau krim siang buatkan muka aku lebih gelap pun aku rejct ! tapi krim siang ni memang terbaik walaupun aku tak pakai moistruzer sebelumnya , krim ni senang sapu dan ratakan tanpa ada kesan mencapuk , nampak natural dan membuatkan muka aku lebih cerah .. memang tak menghampakan , biasanya memang aku hanya pakai krim siang je lepastu apply blusher sikit , tadaa siap ! dan satu lagi krim ni tak rasa memberatkan muka .. 

Krim Malam 
Kandungan utama : AHA (Alha hydroxy acid , Vitamin E , Retinoid dan Gliserin
Dah namanya krim malam mestilah pakai di waktu malam je kan .. step untuk siang hari dah setel , sekarang masa untuk cantik walaupun dalam tidur , hihi .. krim siang ni sebelum tidur korang apply kat muka .. apply nipis-nipis pun dah cukup memadai .. bangun pagi sentuh muka , rasa sangat lembut dan gebu je .. btw kandungan AHA dalam krim malam ni utk meningkatkan kolagen pd kulit muka , retinoid pulak membantu mengurangkan garis2 halus , gliserin pulak membantu mencegah jerawat dan lembabkan wajah  .. dan vitamin E pula merawat kulit kering macam aku ni haa .. bangun pagi terus flawless ! 

Krim Nano 
Kandungan utama : Minyak jojoba dan Kunyit
Last step untuk malam hari , dah apply krim malam , sapu pulak krim nano ni ha , tapi jangan terkejut kalau muka korang jadi kuning , haha sebab memang kandungan krim nano ni kunyit , dan kunyit memang banyak sangat khasiat nya tau , yang ni pun sapu sikit-sikit je , banyak-banyak karang memang mak ko kuning betul haha .. yang ni aku tak pernah tinggal tiap malam , sebab aku ni nak hilangkan jeragat yang ada kat muka ni.. stress kot , selain tu kalau korg ada bekas-bekas parut jerawat , inshaaAllah boleh di selesaikan .. 

Warning : Kalu korang ada masalah kulit muka yg sensitif dan berjerawat , untuk minggu pertama hanya gunakan sabun , toner , krim malam sahaja .. minggu kedua kalau okay , boleh pakai semuanya alright ..

ni aku pakai krim siang Deeja Cosmetic je , lepastu pakai blusher , gincu , eyeliner ciked .. dah siap ! nampak la berseri sikit dari kusam je kan (puji diri sendiri haha)

Harga 

RM85.00 (SM)
RM90.00 (SS)
FACEBOOK : Deeja Cosmetic HQ
INSTAGRAM : @deeja_cosmetic_hq
WHATSAPP : 019 - 694 5950
Harga ni untuk satu set , kalau rasa nak beli asing-asing pun boleh .. tapi better beli je satu set terus .. nak cantik tak ? haaa untuk maklumat lanjut korang boleh layari facebook page dan instagram Deeja Cosmetic 


14 ulasan:

  1. oooehh, sherry punya produk..menarik ada baca juga testimoni lain , macam best jer..

    BalasPadam
  2. memang bagus set deeja cosmetic nih ss dh cuba alhamdullillah berkesan

    BalasPadam
  3. murah n lengkap semua boleh cuba nanti. slm perkenalan. done follow blog you :)

    BalasPadam
  4. Muka Waseh dah sesuci muka Rayyan.. Hehe..

    BalasPadam
  5. Thank you so much for sharing this amazing post. Well I always prefer Althea and I use only Althea products but I will must try this deeja products. With this, I also like the color of it. :)

    BalasPadam
  6. Salam sis. kalau utk muka combination boleh ke pakai? dh cuba memacam produk, smpi ambik yg paling mahal. tapi tk jgk ada hasilnye

    BalasPadam
  7. tak sbr nk cuba ni.. hehehe.. qaseh dh mmg cntik mmg lg berseri la pki

    BalasPadam
  8. Assalam. Nak tanya sikit pada admin blogger. Sy beli set 5in1. Supplier yg jual tu ckp kalau set 5in1 dpt toner yg 10ml sahaja. Tp sy tgk di page deeja,semua set dpt toner 30ml. Mohon pencerahan 😔

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wslm .. maaf di luar bidang saya , kne tnye pihak hq deeja .. :')

      Padam
    2. Memang dalam packaging hanya 10ml shj tapi guna bekas yang 30ml.
      30ml utk loose item sahaja. :)

      Padam
  9. Wow..dengan harga semurah tu, boleh dapat 5 produk dalam 1 kotak.. murah sangaat ni

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com